fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kireç toprağa ne katar ne eksiltir?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Kireç toprağa ne katar ne eksiltir?

Toprağımda aşırı derecede rutubet var mantari hastalıklarla ilaçla basedemiyorum.Marullarımda mantar lekesi pırasalarımın yapraklarında noktalı mantar ve taze soğandada aynı benzer durumlar var.6-7 çeşit ilaç kullandım ustten püskürtmeyle ve ayrıca suyla beraber mantari ilaçlar istenilen ölcüde fayda etmiyor.Marullarda köklerden baslayarak kafverengilesme ve nihayetinde ölme cok var.Topraktan yapraklara doğru pamuksu bir göruntu mevcut.Bir arkadasım bu urunleri kaldirinca toz kireç atmamı soyledi topraga bu ne kadar fayda eder kireç topraktaki mikrobu öldurur diyor bu ne kadar doğru olabilir.Konuyla ilgili bir deneyimi olan yada fikir verebilecek biri varmi?

Cevap: Kireç toprağa ne katar ne eksiltir?

Kireç topraktaki Ph seviyesini asit karakterden bazik karaktere doğru taşır. Toprakta aşırı kieç kullanmanız ürünlerinizi direk etkileyecek ve besin alımlarında sorunlar çıkacaktır. Hatta verdiğiniz gübreler bile etki etmeyebilir. Eğer arazinizde çok hareketsiz bir hava varsa hafif hava cereyanı sağlayacak yenilikler yapabilirseniz iyi olur. Hem güneş görmeyen, hem de rüzgar almayan bir yerde rutubet fazla olacağından toprağınızdan memnun olamazsınız.

Comment

Toprağım cok acık ve bayir sayılabilecek sekilde yokus sayılır cok iyi ruzgar aliyor. Gunes görmesinde de bir problem yok etrafi tamamen acık arazi.Bahsettiğim arazi 50 dönum kadar..Ben bir donum kadarinda kireci deneyecegim cunku hangi ilacı kullandiysam da pek bir fayda görmedi.Kirecden bir fayda görecek olursam da yazarim buraya.

Comment

Bence ilk olarak toprak tahlili yaptırın. Toprağın durumuna göre hareket edin. Boşuna masraf etmeyin. Tahlil sonuçlarını da buradan paylaşırsanız uzmanlarımızdan fikir alabilirsiniz.

Comment

Working...
        X