fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Genel sorular.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Genel sorular.

Merhaba ???da soru kime acaba?

Comment

merhaba ben size sormuştum cevaplandıırısanız sevinirim teşekkürler

Comment

tugruL22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        hocam benimde size bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.2009 ilkbahar ekmiş olduğum yarı bodur m106 anaclı elma bahcem var acaba ağaç aralarına pancar veya buğday gibi ürünler ekilebilirmi? ekilirse ağaçlara ne gibi zararları olur?şimdiden teşekkürler.
        Soru çok ilginç simdi agaçlarin arasi ne kadar mesafe vede bugdaydan kastniz nedir? Otsu boylularmi yoksa urun almak amaçlimi? Pancara gelince Soru net olmayinca cevapta olamiyor malesef. Once elma aralarina pancari ne amaçli dikmek istiyorsunuz ? Bir gubreleme teknigi olarakmi kullanacaksiniz elmalar için yoksa zevk olsun diyemi?

Comment

abi elmalığa pancar ekersen tarlayı bozarsın çünkü çok sulaman gerekir çünkü bizde öle yapıyoruz ama bizim tarlamız kısıtlı ondan abazı ağaçlar çok sudan dolayı sararır ama illaki ekmen gerekse başka bişi ek mesela buğday yerine fiğ ek çünkü buydayda tarlayı çok yıpratır pancar yerinede marul cinsi bişi ek onlar çabuk yetiştiğinden bütün yaz tarlayı kaplamaz ekersin en fazla 1.5 ay sonra kaldırırsın gibi bilmem anladın mı ama illaki ekmen gerekirse ilk 4 sene falan ek kuruyan ağaçların yerine yenisini dikersin veya ağaçlara demir vitamini ve karışık vitamin verirsin su fazla ağaçları etkilemez çünkü su tarladaki vitaminleri tabana indiriyormuş herhalde

Comment

Sagol eskiya ama o soruda baska bir anlam vardi .

Comment

YOKSA ABİ RAKİP SİTENİN ELEMANI FALANMI

Comment

ABİ BENİM SORUN NOLACAK?:d

Comment

Ne sorunu ya kusura bakma yorgunum ?

Comment

eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    geçen sene bizim buraları -1 derecede ilk bahar geç donları cevizleri öldürdü ama bir kısmını ama verim 4te1 düştü ama ondan önceki sene -2veya-3 olması lazım o sene hiç verim alamadık nerdeyse ve ondan önceki sene ise -4 tü ama o sene bütün yapraklar öldü ve ağaçlar hayalet ağaç oldu ve tekrar yeni baştan sürgün verdi ama ondan önceki seneler hiç soğuk olmadı sadece bu küresel ısınma denilen şey icat olduktan sonra oldu bu durumlar mesela bizim kaysı ağaçlarıda cevizlerle aynı dayanıklıkta onlardanda 3 senedir nerdeyse satış yapamıyoruz yiyecek kadar bile kaysı olmuyor ama son 3 seneden önceki senelerde kaysıların verimden dalları kırılıyodu yani olay bu şimdi chander ceviz bizim buralarda daha iyi bi cviz olurmu yetiştirsek mesela şebin cevizden daha dayanıklı olurmu bu neticelere göre birde bizim rakım 970
                    bu sorun abi kaç gündür seni latince ismini bulup beni bilgilendirecek diye bekliyorum ben baktım googleden ama aradığım cevizler çıkmıyo başka cevizler çıkıyo

Comment

Ya ben sana yazmadimmi?Kusura bakma ya .Simdi bitkinin soguk iklime fazla olmamak kaydi ile dayanikliligi mevcut ancak don olayinda tomurcuklarin donmasi sonucu yeterli verimi veremiyor.Yani sicak iklim cevizi bunlar ancak sunuda unutmamak gerekir.Nem kragi dusmesi gibi faktorleride goz onune almak zorundasin.Eger kragi surekli kis boyunca dusuyor ise don yaptiginda tomurcuklarin alayi yanar dondan dolayi ve ilk baharda tomurcuklar patlama yapsa bile arizali sekilde meyve verir .Yani ya meyveyi tam doyuramaz yada agac gunden gune çurumeye baslar.Sonucta nem orani çok onemlidir eskiya.Bazi bitkiler vardirki ticari dusundugun zaman dikkat etmen gerekir.Birtane al ek bakalim ne olacak ? Sonuçta bir sey kaybetmezsin bir tane ile. Ama hepsini alir ekersen isler karisabilir nemden dolayi.

Comment

anladım gibi yani denemek lazım yani ilkbahar geç donlarından öte kışınki kırağılar ve donlar bile zararlı ola biliyor diyosun öle diyosan bizim buralara uymaz çünkü krağı ve don olayı çok olur bazen kar yağmış gibi kırağı olur yani bize uymaz herhalde yinede biz şebin cevizden şaşmayalım

ama abi cropaid uygulasak son baharda kışa da etki ediyomuş o ilaç bilgin varmı

Comment

Ilaçlar konusunda bilgim yok eskiya heleki turkiyedeki ilaçlardan hiç haberim yok .Onu diger arkadaslar cevaplasin .Kapasitemin disina çikarsam saçmalamis olurum inanki.

Comment

Bu chadler dedigin cevizin anavatani neresi? California civarimi?Yani senin bilgi almak istedigin su cevizmi?Juglans californica - Wikipedia, the free encyclopedia

Comment

o ilaç hakkında baya bilgi edindim ama tam olarak güvenirliği denenmemiş olsa gerek yani bitkiden bitkiye fark ediyomuş selsarac a kalırsak cevizleri ilkbahar geç donlarında bile -5 dereceye kadar koruyomuş ama inandırıcı deyil adam yoğurdum ekşimi decek mesela dedimya geçen sene bizim buraları -1 de soğuk vurdu -5 nerde ama bu snede soğuk vurursa yapacak bişi yok sigortalatacağız ondan sonrada cevizleri soğuk vurması yöntemlerini arştırırım

Comment

yok abi o cevizler uyduruk resimdekiler benim dediklerim türkiyede mütişler google ye chandler ve pedro yaz görsellerde ara karşına çıkar resim koymuşlar baya güzel bi bak istersen sonre yorum yap belki adamları falan bilirsindir

Comment

Working...
                                X