fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Organik gübreler hakkında bilgi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Organik gübreler hakkında bilgi

Merhaba,küçük bir bahçem var.Yazın sebze yetiştiriyorum ama ürünlerimden yeterli verim alamıyorum.Salatalarımda erken yaprak yanığı oluyor,dometeslerime erken hastalık geliyor.Bu sene organik gübre kullnmayı düşünüyorum .Birçok gübre var.Hangisini tavsiye edersiniz?Pronzym kullanmayı düşünüyorum.Nasıl bir gübre olduğu hakkında bilgi almak istiyorum.Ayrıca deefol adlı ürünü haşereler içiin kullanmayı düşünüyorum.İkisini bir arada kullanmam doğrumudur?Teşekkür ederim.

Cevap: Organik gübreler hakkında bilgi

Sanırım kullanacağınız organik gübre Biyofer ve yan ürünleri olan sıvı organik gübre. Doğrusu forumda başlığı olan, kendisini tanıttığı için yada örnek numune göndererek deneme fırsatı bulabildiğimiz tanıdığımız gübrelerden olmadığından gübrelerin uygulanış şeklini temin ettiğiniz yere sormalısınız.

Hastalık ve zararlılar konusunda koruyucu ilaçlama şeklinde bakırlı gübreleri kullanabilirsiniz. Gübrelerin elbette faydasını göeceksiniz eğer hastalıklar konusunda ürün istiyorsanız huwasan ve peras diye iki organik dezenfektan var onlarla koruyucu ilaçlama yapmanız mümkün. Değilse ev yapımı ilaçlar diye forumumuzda süt, oksijenli su gibi değişik metotlarla kendi çapınızda kendi ilacınızı üretmeniz mümkün. Ama kullanım kılavuzuna uygun kullandığınız organik gübrelerin sonuçlarında lütfen buradan bizlerle paylaşınki bizlerinde tanıma fırsatı olsun.

Comment

Aslında Marka ismi söylemek yanlış gümüş ile durağan hale gelmiş hidrojen peroksittir.Bu ürün mikrocanlıları etkisizleştirir.

Yanlız bunu yaparken toprakta yarar zarar dengesini seçmez.İyi bakterileride yok eder.
      Daha sonra hastalık yapıcı etkilere toprak daha açık hale gelir.
      Bu anlamada tarımsal alanlarda ağır metal içeren ürünler ve yüksek düzey dezenfektan kullanırken atık bırakmayan ürünler tercih edilmelidir.

Comment

Ben sizin yerinizde olsam kaliteli bir leonardit kullanırdım.
        L E O N A R D İ T (TOPRAK DÜZENLEYİCİ)
        • Başak gübre : Hidrolize edilerek kurutulmuş Leonardit (Organik gübre).
        • Hümik+Fülvik % 69,36; Organik madde % 58,8; Nem % 4,34; Azot % 0,93
        • Verimi arttırır.
        • Ürünlerde erkencilik sağlar.
        • Ürün kalitesini arttırır.
        • Toprağın sıkışmasını önleyerek daha iyi havalanmasını sağlar.
        • Toprağın su geçirgenliğini arttırır.
        • Kumlu toprakların organik madde miktarını arttırır.
        • Toprağın tüm katmanlarının sıcaklık değerlerini düzenler.
        • Toprağın su tutma kapasitesini arttırır. Kuraklığa karşı su kayıplarını azaltarak toprak nemini korur.
        • Toprak rengini koyulaştırdığı için güneş enerjisinden daha iyi yararlanmayı sağlar.
        • Topraktaki yararlı mikroorganizma faaliyetlerinin artmasını sağlar.
        • Toprağın Ph yapısını düzenler. Toprağı nötralize eder.
        • Humik asit yüksek tuzlanma sonucu ortaya çıkan toksitlenmeleri düşürür.
        • Topraktaki kireç içerisindeki karbondioksiti serbest duruma getirir.
        • Toprakta karbonik aside dönüşen karbondioksit bitki tarafından alınamayan bazı mineralleri çözerek bitki tarafından alınmasını sağlar.
        • Hümik asit toprakta bitkinin ihtiyacı olan N,P,K,Mg,Al ve Fe besin maddelerini çözer, Fülvik asit ise bu besin maddelerinin başka yerlere tutunmasını engelleyerek bitkiye kazandırır.
        • Suda çok hızlı çözülen besin maddelerini kök bölgesinde muhafaza eder, gerektiğinde bitki tarafından alınmasını sağlar.
        • Toprakta yıkanan nitratın ekolojik zararları vardır. Nitrat yıkanmasını minimuma indirir.
        • Toprağın iyon değişim kapasitesini arttırarak bitkinin daha fazla besin maddesi alımını sağlar.
        • Humik asit biyokimyasal özelliği ile toprağın zararlı, kirletici ve zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar.
        • Topraktaki ağır metallerin çözülemez duruma getirerek bitki tarafından emilmesini önler.
        • Çözülemez hale gelen ağır metaller zamanla dibe çökmesi sonucunda toprak temizlenir.
        • Bitki bünyesindeki vitamin miktarının artmasını sağlar.
        • Organik ürün yetiştirmenizi sağlar.
        • Ürünü kullananlar sertifikasyon firmalarından organik belgesi almışlardır.
        • Gübre maliyetinde ekonomik tasarruf sağlar.

Comment

toprak tvde toprağı kabartan bir gübre vardı bu ondanmı yani toprağın sertelmesini önlüyo aksine toprağı yumuşak ve kabarık yapıyodu buda öle bişimi

Comment

Yukarıda bir çok özelliğini yazdım. Sizin sorduğunuz soruya yanıt olarak; killi topraklarda su geçirgenliğini sağlıyor, kumlu topraklarda suyun akıp gitmesini su tutma kapasıtesi sayesinde engelliyor.

Comment

peki abi kireçli topraklarda uygunmudurbir abi bizim kirazlık için önermişti leonardid sencede uygunmudur

Comment

Leonardit, organik tarım için önemli bir girdidir. Yüksek oranda hümik asit ve fülvik asit içerir. Kireçli topraklarda toprak pH'sını düşürür ve bitkinin besinleri kolay ve sürekli almasını sağlar. Şelatlama özelliğine sahiptir. Toprağı organik maddece zenginleştirir.

* Leonardit, toprakların sıkışması ve kaymak tabakası oluşumunu engeller. Toprağın hava kapasitesini ve havalanmasını artırır. Suda çözülebilir besin maddelerinin topraktan yıkanmasını engeller. Kök solunumunu teşvik eder.

* Leonardit, toprağı organik ve mineral maddece zenginleştirir. Toprağın su tutma kapasitesini artırır. Toprağın katyon değişim kapasitesini fazlalaştırır.Toprağın tavlı kalmasını sağlar. Organik tarımda kullanılabilir.

Kocaeli Gazesi

Comment

güzelmiş 10 numara ürün ama pahalıdır organik gübreler normalden pahalı oluyo

Comment

Ön yargı böyle bir şey. Halbuki kimyasal gübrelere verilen para daha fazla. Hem organik ürün yetiştireceksin hem de gübreye daha az ücret ödeyip tasarruf edeceksin. Gerçek bu. Sabit fikirli olmamak gerekiyor.

Comment

abi sorularımda art niyet aramışsın ben toprak tvyi izlerim sende böyle bir konu açınca aklıma takılanları sordum sonuçta kimse yoğurdum ekşi demez birde organik tarım sadece gübre kullanarak organik olmaz öncelikle çok verimli ve kaliteli toprağın olmalıki organik tarım yapa bilesin yoksa o gübreyi kullan bunu kullan sonuçta astarı yüzünü geçer derlerya öle olur zaten bana sorarsan tarım organik olsa nolur normal olsa nolur zaten insanlar içtikleri sigaralarla yedikleri sebzelerdeki zararın kaç katına maruz kalıyola sebzelerdeki zararlı maddeler sigaranın yanında devede kulak kalır bence benim düşüncem bu sana sormamın sebebide bir abi bana kullanmamı önermişti birde bir fikrim daha vardı toprağı kaba tuttuğu için gül üretiminde ve asma köklendirmede güzel olabilir die düşünmüştüm asmalar güller kolay kök atar ve daha köklü olurlar die düşünmüştüm onu soracaktım aslında ama neyse:S

Comment

Sevgili sebasteli
                        Siz soru sormadınız son noktayı koydunuz için öyle yazdım. Son yazınızda (organik tarım sadece gübre kullanarak organik olmaz öncelikle çok verimli ve kaliteli toprağın olmalıki organik tarım yapa bilesin yoksa) bu cümlenizde işi neticelendirmişsiniz.
                        Organik ürün çok önemli. İnsanları hastalıktan korumak lazım. Kimyasal girdiler yüzünden yediğimiz ürünlerin hem damak tadı kaçtı hemde raf ömrü kalmadı. Bu arada sağlığımızda tehlikeli altında. Şu anda çernobil faciasından dolayı rize toprakları radrasyonlu çıkıyor. Halbuki çernobil'de radrasyon sıfır çıkıyor. Çünkü havadan devlet hümik asit pülvarize etmiş. İnşallah bizde yaparak topraklarımızı temizleriz. Karadeniz bölgesinde kanser vakaları üst düzeye çıkmış durumda. Bir an önce herkez organik tarıma dönmelidir. Leonardit hem organik tarıma dönmeyi sağlıyor hemde toprakları düzenliyor. Diğer kimyasal gübrelere nazaran da daha ekonomik. Aynı zamanda verim artışıda sağlıyor. Söylermisin bunun nesi zararlı ve ekonomik değil. Leonardit toprağın pH ınıda düzenliyor. Bunun dışında toprak analizin mutlaka yapılması gerektiğini söylüyoruz. Buna göre neler ekmemiz gerekir ve organik girdilerle toprağımızın yapısını daha verimli hale nasıl getiririz bunun hesaplarını yapmalıyız. Asma ve gül konusunda size bilgi vermeyeceğim. Tmamında değil bir kısmında deneyip sunuçlarını burada yazmanızı rica edeceğim. Saygılarımla,

Comment

Karadenizdeki kanser vakalarının tarımda kullanılan kimyasal ilaç veya gübreyle alakası yok.Karadeniz belkide Türkiyede en az Kimyasal ilaç ve Gübre kullanılan yer.
                          Karadenizdeki Kanser vakasının en önemli nedenlerinin birisi Çernobil kazası ikinciside Karadenizin Dünyanın en kirli denizlerinden birisi olmasıdır.Karadeniz bugun Avrupa sanayisindeki ağır metal artıkları Tuna ile Karadenize taşınıyor. Kardeniz bir nevi kimyasal atıkların depolandıgı bir yer konumuna geldi. Karadenizdeki deniz ürünlerinin pek çogunda bu kimyasal atıkların etkisi görülmektedir. Bu konu çok geniş detaylı bir araştırmayı yazabiliriz.

Comment

Size kesinlikle katılıyorum. Karadenizde çernobil kazası ile oluşan radrasyon kalıntısını ve bu radrasyon kalıntısını hümik asit ile çözülebileceğini belirtmek istedim. Dolayısıyla leonarditin tarımda çok önemli bir girdi olduğunu ve ekonomik yönden çiftçiyi üzmediğini anlatmaya çalıştım. Saygılarımla,

Comment

biz tarlaya mesela il önce ilk ekimde 20 20 kullanırız sonra nitrat yaparaklılara marul falan üre salatalığa kullanırsak çabuk çürüyola sonra büyüyünce verim zamanı nitrat kullanırız ama fidanların verimi çok yüksek olur 2 ye belkide 3 e çıkar mesela fasulyede kullanınca süper oluyo ama ne zaman vermen gerektiğini bilmen gerekiyo çok vermek tehlikeli o yüzden az az vermek lazım mesela geçen gün kiraz için bir gübre aldım herhalde çok geldi kiraz kuruyo:S adamda bana bunu dene neticede çok güzel olacak haftaya tekrar gelip bütün ağaçlar için alacaksın dedi ama ağaç kuruyo bir hafta oldu ilerleme yok gerileme var en güzeli denemek yanılmak en doğru şey tarlayı dengeli sulamak lazım ama benim babam tarlayı su manyağı yapar havuz yapar neyse mutlaka bu ürün çok güzeldir denemk lazım denemeden bilinmez ama bu tür ilaçlar gübreler organik morganik bizi aşıyo biraz biz o kadar bilgili ve işini iyi takip eden çiftçilikten çok para kazanan kişiler deyiliz anca karın tokluğu mesela bizim buralarda şimdi herkez çiftçilik yapıyo ve güzel yapıyo bizden sonra başlayan lar bizden iyi yapıyo biz çiftçilikte biraz geri kaldık aslında sebebi ise ağaçlar bizi geri koydu biz tarlaya ağaç diktik o ağaçlar yüzünden tarlayı tam işleyemedik ağaç olduğu için tarlanın dibinden yerden güzel ürün alamadık ilgimizi alakamızı ağaçlara yönelttik mesela sera falan yapmadık ağaçlara fazla umut baladık gerçi hala öle falan neyse konu saptı gibi oldu birde ağaçlarda ağaç olsa çoğu dibi ekildiği için hasta sürekli demir vitaminli yaprak gübreleri kullanıyoruz ama yazın biraz düzeliyo tekrar baharda yine sarı sarı oluyo düzelmiyo dibini ekmemek lazım aslında birazını ekmiyoruz ama baharda ilk bahar geç donları ağaçları soğuk vurdu mecbur kaldık yine ektik falan bizim hikayemiz bu

Comment

Working...
                              X