fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dahlia/Yıldız çiçeği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Dahlia/Yıldız çiçeği

Merhaba ben Dahlia/Yıldız çiçeğinin hastası bir insanım.Bu çiçeği internette araştırdığımda hep yabancı isimlerle anıldığını gördüm,bende TÜRK ismini taşıyan bir Dahlia/Yıldız çiçeği türü geliştirip bunu uluslararası plartformda TÜRK ismiyle onaylatıp dünyaya TÜRK ismiyle tanıtmayı çok istiyorum.Bir kaç denemem oldu fakat başarılı olamadım.Bu konuda uzman arkadaşlarla tanışıp bilgi alışverişinde bulunup yeni türler geliştirip TÜRKÇE bir isimle dünya litarütürüne kazandırmayı çok istiyorum benimle bu deneyimini paylaşacak bir Bahçesel üyesi arkadaşım varsa benimle iletişime geçmesini bekliyorum.Selamlar saygılar.
  • Fidanligi.com

Cevap: Dahlia/Yıldız çiçeği

şimdi sen 1. var olan bi çiçeğe sırf yabancı isim diye türkçe isimmi koydurmak istiyorsun 2. yoksa o çiçekten farklı bir tür ürettinde onumu türkçe isim olarak alacaksın yani türkçe ismmi koyacaksın? yani o yeni ürettiğin türü türk çiçeğimi diye tanıtacaksın veya 3. zaten bu çiçek türkiyede var ve türkçe ismi var neden türkçe ismiyle deyilde yabancı isimle anılıyor diyemi kızıyosun?

Comment

Merhaba sayın eşkiya;şimdi ben 1 var olan bir çiçeğe Türkçe isim koymak gibi bir niyetim yok.Ben bu çiçekten yeni bir Çeşit(dünya litarütüründe olmayan)geliştirip ona TÜRK ismi vermeyi ve dünyaya TÜRK ismiyle lanse etmeyi amaçlıyorum.2.Daha henüz senin dediğin aşamaya gelemedim ama Allahın yardımıyla gelicem inşallah.3.Benim kimseye falan kızdığım yok bir TÜRK olarak niye bizimde bir çeşidimiz olmasın.Unutmayın Osmanlı Laleden tam 600 çeşit elde etmiştir.Bizler niye geliştiremeyelim.Selamlar saygılar.

Comment

anladım sen var olan bi çiçekten farklı bir çiçek ürettin ona türkçe isim koyup türk çiçeği olarak dünyaya duyuracaksın

ozaman senin yaptığın mütiş bi iş baya da güzel ve başarılı seni alkışlamak lazım

peki bu konuda devletimiz sana ve senin gibilere yardımcı olmuyormu? sonuçta yaptığın iş seninde kendi çapında türkiye için ve herkezin yapamayacağı bir iş

Comment

Working...
        X