fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İŞ-GÜÇ VE SİTE

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• İŞ-GÜÇ VE SİTE

Herkese sağlık,sıhhat ve afiyet dileklerimle başlamak istiyorum.Efendim bu sitedeki bazı arkadaşlar bilirler.Bendeniz bir kamu görevlisiyim ve eşim çalışmıyor.Eskiden Anodulu'da böyle bir gelenek yoktu ve eşini çalıştıranlara pek de iyi gözle bakmazlardı.Yani dedikodu yaparlardı"Adam utanmıyo, bakale avradını sağda,solda çalıştıryor" derlerdi.Halbuki;yaşı 40 üzerinde olanlar daha iyi bilirler.bizim Anadolu da kadınlar,halı dokur,evdeki inek,koyun,kuzu,tavuk vs gibi hayvanlara bakardı.Üstelik;tarlada,bağda,bahçede çalışırdı.Yani kadının deyim yerindeyse anası ağlardı.Üstelik yemek pişecek,LPG,Doğalgaz yok! kerme,odun,çiri,çitil en güzel yakacak.Ehh!! her evdede böyle muslukluktan su akmaz.Koca mahallede bir tek çeşme var.Ayrıca deterjan olarakda,yaprız'la kum neyine yetmiyor.Ahh!!,Ahh...Fedakar,,cefakar ANADOLU kadını..elinizi değil;ayaklarınızın altını öpmek lazım.şimdi kalmadı gardaşım,o nesil bitdi.İşte bizde bu cahilane düşünceden olsa mı desek,başka şeylerde var.Çalışan bayanı tercih etmedik.Tabii.. en başta kader,kısmet,nasip diyelim.Şimdi üç cocuk ikisi Ünversite öğrencisi.Ehh!! ALLAH'dan biz biraz becerikliyik diyelim.Arılardan geliyor,üç-beş kuruşda bağ,bahçe,budama derken,çok şükür çorba kaynıyor işte.Ayrıca mizaç olarakda yatmayı,öyle sağda,solda gezmeyi seven adam değilim.Akşama kadar çalışıyorum.baharla birlikte,iş güç.Efendim;benim evimde bilgisayar yok,işyerimde var.Geçen yıl çocuğun birine taksitle leptop aldık mecburen.Birde zaten akşama kadar resmi kurum,saat 17.30 dan sonra saat 19'a kadar sebze,meyve arı işi yorgun,argın.İnanın olsa bile zaten mecalimiz kalmıyor.Tabiki yaşımızda epeyce ilerledi.bazı arkadaşlarımızın şahsıma gösterdikleri ilgi,alaka ve yakanlığı dolayısıyla sonsuz teşekkürler.Demekki;bizi görmek istiyorlar.Arta kalan zamanlarımızı mümkün mertebe değerlendirmek zorundundayız.selam ve dua ile,saygılarımla...
  • Fidanligi.com

Cevap: İŞ-GÜÇ VE SİTE

eşim çalışmıyor.Eskiden Anodulu'da böyle bir gelenek yoktu ve eşini çalıştıranlara pek de iyi gözle bakmazlardı.Yani dedikodu yaparlardı"Adam utanmıyo, bakale avradını sağda,solda çalıştıryor" derlerdi.Halbuki;yaşı 40 üzerinde olanlar daha iyi bilirler.bizim Anadolu da kadınlar,halı dokur,evdeki inek,koyun,kuzu,tavuk vs gibi hayvanlara bakardı.Üstelik;tarlada,bağda,bahçede çalışırdı.Yani kadının deyim yerindeyse anası ağlardı.Üstelik yemek pişecek,LPG,Doğalgaz yok! kerme,odun,çiri,çitil en güzel yakacak.Ehh!! her evdede böyle muslukluktan su akmaz.Koca mahallede bir tek çeşme var.Ayrıca deterjan olarakda,yaprız'la kum neyine yetmiyor.Ahh!!,Ahh...Fedakar,,cefakar ANADOLU kadını..elinizi değil;ayaklarınızın altını öpmek lazım.şimdi kalmadı gardaşım,o nesil bitdi.İşte bizde bu cahilane düşünceden olsa mı desek,başka şeylerde var.Çalışan bayanı tercih etmedik

ABİ BİZİM KÖY HALA BÖYLE

Comment

Working...
    X