fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel Kafeye Hoşgeldiniz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Cafeye Hoşgeldiniz

Görüntü süper..

Birgün ben akrabalarımla kuzu almıştım bir pazar günü çevirme yapacaktık et bozulmasın diye dondurucuya attık pazar sabahı eti dolaptan çıkarttık ve akrabalarla yola koyulduk piknik alanına ulaştık eti çevirmek için hazırlıklarımızı tamamdı ateşi yaktık eti çeviriyoruz pişsin diye ama eti pişiremedik dışı pişti ama iç kısımları malesef olmadı çiğ kaldı o günümüz hüsranla sonuçlandı. Etin dolaptan çok önceden çıkması gerektiğini öğrenmiş olduk, donmuş olan et çabuk çözülmüyor.

Comment

Bulgaristan da 20 sene önce buzdolabı bir lükstü olsa bile çok küçük boyutlarda olurdu. o yüzden herkes etini konserve yapardı, sucık, pastırma, işkembe kurutma, et kurutma tenekelrde konserve et kavanozlarda kaz, tavuk, hindi eti vs.
      bir de zaten herkesin bir eli köyde olduğu için herkeste evinde bişeyler bulunur
      satın et alınmaz neredeyse
      biz sabah keseriz, çatır çutur yüzeriz pişiririz
      yiyenbilir hesaabı

Comment

Kurutulan et türleri daha mı lezzetli olur? Bizim evin çatısında da et kuruturlardı tuzlanır asarlardı.

Şimdi Bulgaristandan et gelecekmiş fiyatlar düşsün diye

Comment

anna
          bak görüyomusun biz zırnık geçiremiyorduk sınırdan
          sınırda hepsini atıp imha ediyorlardı ama oranın eti saftır fenni yem yok ağır gelir abi size

Comment

Fiyatlar düşsünde doğallığını filan aramıyoruz. Gerçi doğalını yemek her zaman daha iyi belki kıyma olarak da tüketilebilir

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Fiyatlar düşsünde doğallığını filan aramıyoruz. Gerçi doğalını yemek her zaman daha iyi belki kıyma olarak da tüketilebilir

bir köylünün elinden et 16 liraya çıkıyo ve duyduğuma göre istanbulda 30 liranın üzerinde ama diyelimki et 10 liraya düşse istanbuldada 24 liraya düşer peki bu 24 lira et için çokmu olur azmı olur bu düşüş insanları tatmin edermi veya 24 liraya insanlar yine et alabilirmi ama et köylünün elinden 10 liraya çıkarsa et üreten fazla köylü olmaz ve yine et 30 lirayı geçer bu sefer 40 lirayı bile geçer ve biz yine dışa bağımlı kalırız ve paralarımız yurt dışına gider yani eti 24 liraya yiyip bütün paramız yurt dışına gideceğine 30 liraya yiyip paramızın kendi köylümüzde kalması daha uygun deyilmi? bence sorun sistemde devletimizin günü kurtarmak için deyilde ileriye dönük daha sağlam adımlar atması lazım bence:

Comment

Sebasteli aramıza hoşgeldin. Sen etten örnek verdin, bende yer kirazından örnek vermek istiyorum. Alanyada bir üretici yerkirazını üretiyor kg 30 tl den tüccara veriyor. Tüccarda üstüne kar koyup pazarcı esnafına satıyor. Pazarcı esnafıda bu meyveyi kg 65 tl den veriyor. Elit semtlerdeki pazarcılarda fiyat nedir onu bilmiyorum fakat 65 tl den yüksek olduğunu tahmin ediyorum. Tabiki herkes burda para kazanacak ama vatandaşta yüksek fiyatlara maruz kalmayacak. Bu durum diğer tarımsal ürünler içinde geçerli, bakalım orta bir yol bulunabilecek mi? vatandaş hem kaliteli, hemde ucuz ürün alabilecekmi?

Comment

en sevdiğim arkadaşım iyiki beni yanlış anlamamışsın benim demek istediğimde bu mesela o yer kirazını yetiştiren kişi 10 liraya satsa mesela 20 lira fiyat düşer ve belkide o yetiştirici birdaha yer kirazı ekmez ama manavda ondan 20 lira düşürüp 45 liraya satsa o ürün yine pahalı olur yani yine 45 lira alıcı için yüksek tir yani ettede öle köylü 10 liraya satarsa içinden çıkamaz ve aynı bu günkü gelinen noktada bu kimse hayvancılık yapmadı kazancı olmadığı için ve et o yüzden pahalı oldu zaten bu çevrelerde sadece hayvancılıktan evini geçindiren hiç kimse yok mesela bizim buralarda hayvancılık banka gibi bişi sadece elinin altında deyerli bi eşyan olmuş oluyo birikim yani insanlar düğün edecek osa vir araba alacak olsa satıyo işini görüyor yoksa sadece hayvan yaparak ev dam beslenmez bu düzeni sağlaya bilmek içinde çok yüksek paralar ve araziler olması gerekir ve iş o zamanda zengin işi olur o kadar çok parası olanda neden kendi hayatını kokla uğraşmak zorunda koysun başka iş kurar gibi öle sorun düzen düzen deyil yani bir köylü 250 kiloluk dana satar ama gidipte o parayla 1 kilo et alamaz parasını oda yiymez yani et onun içinde lükstür falan feşman

Comment

KOLAY GELSİN
                    hayırlı işler

Comment

İnşallah bir düzene girer vatandaşta rahatlıkla kırmızı et tüketir...
                      Avustralyadan göç etmiş bir vatandaşımız anlattı. Avustralya kıtası çok büyük, yeşilliğide bol, dünyanın en çok küçükbaş hayvanına sahip ülkesi dedi. Burda 1 kg et parasına orda bir küçük baş hayvan alınır dedi. Küçük baş hayvanların üremesi çok olduğundan akşam vakitlerinde ücretsiz alınabiliyormuş ve şunu duydum çok fazla üremeden dolayı bazı hayvanları öldürüyorlar dedi. Tabi bu söylediği ne kadar doğrudur o tartışılır. Dediği doğruysa eğer dünyada bu kadar aç insan varken bu hayvanlar telef ediliyorsa çok yazık düşündürücü bir olay

Comment

www.insanvedoga.com

abla bu site seninmi veya senin bu siteyle bağın ne? ben baktım sadece gezi turları var başka ilginç bişi yok

Comment

abi orada yazı yazıyorum site benim değil
                          ama işin aslı orası bir gezi sitesi ilginç sadece o gezi seversen ilginç olur

Comment

sabah için biraz sert ama yine de mırraya ne dersiniz?

nasılsınız

Comment

İki gündür çok kötüyüm vücut kırgınlığı, grip, eklem ağrılarım var. Bu sabah doktora gittim çok yoğundu geri döndüm yarın tekrar gidecem.

Comment

çok geçmiş olsun
                                zencefilli bal iyi gelir sanırım havalardan oluyor
                                çalışmak çok zor oluyor ama kolaylıklar diliyorum
                                ben tüm hafta sonu makrame örmekle geçirdim sabah 6 gece 12
                                iki günde bitirdim nasıl olmuş

Comment

Working...
                                X