fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B Planı Tavsiyesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: B Planı Tavsiyesi

balböceği sabah sabah beni güldürdün. Allah da seni bol ürün ile güldürsün. Ben kızmadım. Arkadaş illaki link istiyor. Ben bu işin içindeyim ve kaç tane hibrit tohumu yetiştiren firmayı gezdim. Merak etmeyin bu konuda çok ciddi çalışma ve yatırım var.
    Daha gecen tanıştığım Konyalı Cihat Bey den bahsedeyim. Arkadaşımız henüz Ziraat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi ama maşallah ateş gibi. Şimdiden tohum işine girmiş.6 ayda epey yol almış. Bu sezon 3 tona yakın hıyar ve 15 tona yakın fasulye tohumu ürettirip ve pazarlamış. Bu sene için 2 bin dönüm araziyi sahipleri ile anlaşarak tohum üretimine başladı. Bu arkadaş kısa zamanda çok hızlı yol alıyor. Fazla değil 4–5 sene sonra bu arkadaşı hibrit tohum pazarlaması ve üretiminde göreceksiniz. Bu bir örnek. Ama asıl bu iş için dünyanın sermayesini yatırıp şu an üretim yapan ve 81 ülkeye ihracat yapan firmaları tanıyorum.
    Yanı hiç kimse bir şey yapmıyor zannetmeyin. Önemli olan biz ne yapabilir izin derdine düşmek.Diğeri işin kolayına kaçmaktır.Yapmadılar etmediler demek.. Selamlar.

Comment

abi yani türkiyede hibrit tohum üretiliyormu? ben üretilemiyor diye biliyordum çünkü hibrit tohumların hepsi ital aslında selehaddin abi anlattı nasıl yapıldığını anlatımına göre çok basit bir yol yöntem sadece zaman ve heves lazım aslında gülleri hibritleme yöntemi ile üretmek lazım bir kere ürettikmi ondan sürekli çelikle üretiriz bir şeyi merak ediyorum kırmızıgül ve beyaz gülü birleştirirsek kırmızı beyaz gül olurmu iki renk veya farklı renkleri birleştirsek kendimiz için güzel ve özel bir gül ürete bilirmiyiz?

Comment

Aziz kıardeşim sizi nasıl inandıracağız anlıyamadım. Türkiye Hibrit tohum üretiyor ve 81 ülkeye satıyor diyorum inanmıyorsunuz.Dün Tarım bakanı acıkladı bahcesel in ilk sayfasındada var Türkiye İsraile bile Hibrit tohumu satıyor. https://gardensel.com/tr/ Kendinizi ve Ülkemizi çok küçük görüyorsunuz.Daha 3 yıl öncesine kadar Türkiye Lale soğanını bile Hollandadan alırken Şimdi ülke ihtiyacını karşıladıgı gibi Başta Hollanda olmak üzere 20 ülkeye Lale soğanı ihrac ediyor.Konya Cumra da Asya lale yi araştırıp sorunuz.Selamlar.

Comment

Ama asıl bu iş için dünyanın sermayesini yatırıp şu an üretim yapan ve 81 ülkeye ihracat yapan firmaları tanıyorum.

aziz ubeyd abi sende hibrit tohum satılıyor dememişsin tohum satılıyor demişsin bende hiç türk hibrit tohum görmediğim için üretilmiyor sandım abi insanlarında hibritini yapmışlar vizyona yeni bir filim girdi hibrit insan hakkında ama güzel ama korkutucu gibi ama tam görmedim reklamda gördüm selehaddin abi çok sever kesin izler

Comment

Kaynaksız yazı pişmemiş yemeğe benzer.

Bir yazı yazılıyorsa, yanında kaynak da göstermek lazım. Ben diyorsam doğrudur veya "bizim kayınçonun damadı bu işleri iyi bilir, o dedi" yazılanlara inanmak için yeterli değildir.

Türkiye'nin ithal tohum ihtiyacının %95'den %50'ye düştüğüne dair hiçbir belge bulamadım. Korkmaz Bey'e bu güzel haberi kaynaklarıyla verirseniz dış basında güzel bir makale yayınlarım demiştim. Ama elimde yeterli inanılır belge/kaynak olmadığından maalesef yazamıyorum. Bu şekilde yazarsam komik duruma düşerim.

Tarım bakanının demecini de okudum. Onda da somut hiçbirşey yok. Demiş ki:

Türkiye ’nin İsrail’e sattığı tarım ürünü yıllık 142 milyon dolardır. Bunun içinde gıda ürünleri ve tohum da var.

İsrail’ den aldığımız ise 27 milyon dolardır. Bunun içinde tarım ürünleri, gıda ve tohum da yer almaktadır.”
            Bunun ne kadarı tohum, bunların paravan yerli şirketleri vasıtasıyla ne kadar tohum satın alındı, yine Israil'li olmayan ama aynı grup içinde görmemiz gereken Monsanto, Cargyll gibi uluslararası firmalardan ne kadar tohum alındı vs.vs hiçbir bilgi yok.

Öylesine söylenmiş birkaç cümle. Laf olsun torba dolsun.

Neyse ben sizin vaktinizi daha fazla almayayım, kendi vaktimi de sonuçsuz tartışmalarla harcamayayım. Kalın sağlıcakla.

Comment

Sizi inandırmak için kim söylerse inanacaksınız merak ettim. Para ile makale yazıp " Anne sütü emzirmeyin mama yedirin" diyen hocaların linki veya makalesi sizi daha iyi inandırıyor. Yıllarca para ile firmaların isteği doğrultusunda yazı yazmak daha mı inandırıcı.Koskoca Ülkenin Tarım bakanına da inanmiıyorsanız bende size inanmıyorum.Birde makale yazıp dış ülkelerde gülünç olacağım diyorsunuz. Dışarıda öyle makaleler var ki gülmek dursun düşer bayılırsınız. Siz hala Avrupalılar veya dışarıdakileri ne yazarsa doğrudur mantığındasınız. İster inanın ister inanmayın kimseye bir mecburiyetimiz yok.Ama tavsiyem ülkenizi iyi tanıyın ve biraz gezin görün.

Comment

Cevap verilemeyen sorular çoğalınca, ikinci etapta saldırganlıkla konu saptırılır. Tam burada olduğu gibi, tipik reaksiyon.

Ben can düşmanımız ABD/Avrupalı'nın hiçbir dediğine inanmam, aynı zamanda kaynak olmadan işkembeden atanları da ciddiye almam. Memleketimi de çok kişiden iyi bilirim.

Bu yazı eğer doğru olsaydı Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir olay olurdu. Bütün kalbimle doğru olmasını diledim ama maalesef saldırganlık da başlayınca doğru olmadığına daha çok inanmaya başladım. Inanılır bir kaynak olana kadar da bu böyle gidecek.

Yazılarınızı da inanılır/güvenilir bir kaynak varsa yazın, yoksa dedikodudan öteye gitmez. Birkaç saf belki inanır, o kadar.

not: Bu zaten burada son yazımdır, kalın sağlıcakla.

Comment

Yazılarınızı da inanılır/güvenilir bir kaynak varsa yazın, yoksa dedikodudan öteye gitmez. Birkaç saf belki inanır, o kadar.

şimdi arkadaş ben ubeyd abiye inanırım güvenirim çok sevdiğim yani bu sitede çok sevdiğim 3 kişiden birisidir ve ben cayil bir köylü çiftçi olaraktan ubeyd abi ve tabiatcı abi beni sürekli bilgilendirirler çiftçilik konusunda yardım ederler ve onların sayesinde herşeyi öğreniyorum ve öğrenmeye çalışıyorum aslında beni türkiyenin hibrit tohum satıp satmadığı ilgilendirmiyor benle hiç bir alakası yok bana direk bir faydası bile yok satsa satsa zengin şirketler satar onların cepleri dolar gibi ama ubeyd abi farklı bir kişidir kişiliği tam bir kişidir örnek alınacak insandır isterse yüzde yüz hibrit tohumları biz üretiyoruz desin yine inanırım çünkü hibrit tohumlar umrumda deyil zaten hibrit tohumların nasıl yapıldığını bile bir hafta önce öğrendim onuda burdan öğrendim zatende hiçbir çiftçi hibritleme sistemini bilmez

not.. belki ubeyd abinin hibrit tohumla ilgili söylediklerine inanacak birkaç saf çıkar ama senin b pilanı masalına inanacak saf bile bulamazsın senin yazını okuyanlar sadece gülerdir D:d:d:d:D:
                  not şimdi birtane bilgili abi biz şu kadar tohum satıyoruz dediyse inanmak suçmu yada gidipte senin gibi her sorunun cevabına kaynakmı arayacağız

not birdahada sitedeki kişilere saf deme bak sıtreteji uzmanıyım diyosun bu sitede ilk defa böyle bir dengesizlik oluyo yakışmadı veya çok yakıştı sen şimdi kaybettin bu site ubeyd abinin sayesinde ayakta duruyor ubeyd abi tabiatcı abi ve selahattin abi bunların sayesinde bir sürü kişi bilgileniyo yanlışlardan kurtuluyo belki mahsülünü kurtarıyo her yardıma muhtaç olana o koşar senin bile b pilanını kimse ciddiye almazken o sorun cevapsız kalmasın diye cevap verdi ama senin dediğin gibi bişi olmaz çok saçma bir düşünceymiş gibi sankim mesela şey şüy kem küm ben yeterli imkanım olsa ve para kazana bilecek olsam bir köyü doyuracak kadar ürün ürete bilirim yeterli koşullar olursa imkanlar ve getiri gibi yani türkiyede toprak çok ama düzgün işlenmiyor mesela ben bunu yapamasam bile herhangi bir ziraat mühendisi bile bir köyü doyuracak kadar ürünü çok kolay ürete bilir yeterli sermaye toprak ve imkanlarla bu basit zor deyil yani yeterki getirisi çok olsun gibi falan neyse zaten başlıkta gereksizdi muhabbette gereksiz oldu gibi sankim şey şüy kem küm

not :Yazılarınızı da inanılır/güvenilir bir kaynak varsa yazın, yoksa dedikodudan öteye gitmez. Birkaç saf belki inanır, o kadar.( üzerime alındım:S)

Comment

Türk TED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özbuğday'ın Tarım Market dergisindeki yazısından iki ekran görüntüsünü aşağıya ekledim. Yazının gerisini linkten okuyabilirsiniz.

Bu konuyu Türkiye'de en iyi bilenlerden olan Ali Özbuğday'ın Türkiye tohumculuğu ve problemleri, gelişimi hakkında bilgiler vermiş. Sizlerin de göreceği gibi öyle %95 yeterlilik gibi birşey yok. (keşke olsa) Iyi yöne doğru bir gidiş var ama daha çook yol almamız lazım.

Kaynak: Tarım Market dergisi mayıs/haziran sayısı, sayfa 12-16 arası.
                    Tarım Market E-Dergi

Comment

bu çocuğun başka işi yokmu ya?

Comment

Working...
                      X