herkese merhaba geçen gün bir mesaj daha yazdım ancak bir cevap yazan olmadı .mesajım yayınlanmadımı acaba forumda göremiyorum .benim sorunum turunç gil unlu biti denilen asalak iç mekan süs bitkilerimi mahvediyor bunlara karşı ilaç olarak ne kullanabilirim acaba yardımlarınızı bekliyorum iyi günler saygılar
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
acil yardım
Collapse
X
-
Cevap: acil yardım
Aziz dostum burada ilaç ismi yazdığımız zaman bazı üyelerin reklâm yapıyorsunuz eleştirilerine maruz kalıyoruz. Size en yakın Tarımsal mücadele ilaçları satan bir bayi ye uğrayınız. Ancak şu kadarını söyleyelim kimyasal mücadelede en iyisi yazlık yağ ilaçlarıdır.
-
Siteyi ziyaret eden ve İlaç ismi İsteyenlere duyurlur!!!.01.01.2010 tarihiden geçerli olmak kaydıyla Tüm Zirai İlaçlar Reçeteye bağlanmış ve Reçetesiz Zirai ilaç satımı yasaklanmış ve bunla ilgili kanun ve yönetmenlikler yürürlüğe girmiştir.Diğer yandan Zirai ilaçları yazacak şahısların şartlarıda bu yönetmenlik ve usul esaslarıda belirtilmiştir.Bu meyanda bu site yönetici ve diğer şahısların internet ortamında ilaç yazmaları yada tavsiye etmeleride yasal olarak şu an mümkün değildir.Ancak;size özel mesajla ilaç konusunda bazı tiyolar verilmiştir.Sağlıcakla kalınız.
Comment
-
abi reçete ile ilaç işi komik deyilmi sence ben kendim hasta olsam bile bakkaldan bir ağrı kesici alırım olur biter
kaldıki biz üreticiler bahçemizdeki ürün için nasıl reçete yaptıracağız ben onu anlamış deyilim nasıl olacak bu iş keşke onuda yassaydın reçeteli yöntemi mesela ayıp tır söylemesi bizim bahçenin 22 yıllık geçmişlinde hayatı boyunca 1 defa ziraat mühendisi gördü oda valilik sırık domatesi ilk meşhur olduğunda herkese örnek olması için biraz tohum dağıtmıştı sonra onu konturole geldiler gittiler gidiş o gidiş
daha tarla ziraat mühendisi bilmez
peki tarlamızdaki hastalığı nasıl anlatıpta reçete yaptıracağız doktorlar hastayı görmeden reçete yapmaz
diyelimki örnek götürdük reçeteyi yaptırmak için reçete yaptılar onların ilaçlar muhtemelen işe yaramaz ozaman nosıl olacak git git gel ozamanda bizim istediğimiz ilacı alma özgürlüğümüz kalkacak mesela biz bütün tarla için bozadin kullanırdık ama o nu kaldırdılar sonra ziraai ilaç satanlardan ilaç istedik adamlar sürekli en çok kar edecekleri ürünleri veriyolar bu iyi şu iyi diye sonra biz en iyiyi bulduk ama giden masraflar cabası sonra karete zeron die bir ilaç bulduk mütiş bişidi bize göre şimdi her defasında tarlaya bu ilaçtan atarız bu ilacı istediğimiz zaman bize verirlermi? birde mantar ilacı kullanırız içinde mutlaka faydaları bölümünde yaprak kıvrızı yazar ona dikkat ederiz bu nasıl olacak bize bu ilacıda verirlermi birde biz köye gelen ziraatcı bir adamvar verimsanın ürününü satar demir vitaminli bizim tarlaya göre en güzel en mükemmel yaprak gübresi budur biz bu ilacı alırız parasını harmanda veririz o nasıl olacak? bu reçete bizim çiftçiliği bitirir gibi sankim gerçi bir yolu bulunur ama
Comment
-
ADAMSIZLIK NEDENİYLE 280 DÖNÜM TARLAM 60 DÖNÜMÜN 55 DÖNÜMÜ BADEMLİK 5 DÖNÜMÜ KARIŞIK MEYVELİK OLAN TARLALARIM DÖNÜMÜ 100TL DEN YILLIK KİRAYA VERİLECEKTİR.HUBUBAT MEYVE SEBZE BAKLİYAT YETİŞTİRİLİR.TALİPLİLERİN AŞADAKİ TELEFONA VEYA E_MAİL LİME İRTİBATA GEÇMELERİ MÜMKÜNDÜR.NOT=KENDİNE AİT ÖZEL SUYU VARDIR. MUSTAFA KAYAR
TEL:0541 440 81 51
E_MAİL:MUST_KAY@HOTMAİL.COM
ADRES:Y.BEŞPINAR KÖYÜ SUNGURLU ÇORUM
Comment
-
Sn Özkan bey:Sorunuza cevaben bazı konuları açıklamak vesile oldu.Her ilacın etkisi olduğu gibi,yan etkiside elbetde olacaktır.Öyle bakkaldan ilaç almakta bence yanlış bir olgu.Bugün için en masum bildiğimiz ilaçlar bile ilerde vücutda ne gibi kalıntılar yada yan etkiler bıraktığını kim bilebilir? Eğer bahçenizde herhangi bir hastalık,yada zararlı görmeniz halinde yaprak yada o zararlıdan bir numune alıp,En yakın Tarım il müdürlüğü kuruluşuna gidecek,onlarda size ilacı yazacaklar.Zirai ilaç bayisi elbetde en pahalı olan yada para kazanacağı ilacı satar.Neticede tüccardır!!.Bu ülkede her mesleğin dürüstü olduğu gibi,dürüst olmayanıda mevcut.Sağlıcakla kalınız.
Comment
-
reçete sart arkadaşlar ltf yanlış bilgilendirme etmeyelim
bakınız başımdan geçen bir olayı anlatayım
3sene öncesi bi tanıdık çokta samimi olmadığım bir ziraat muh arkadaşa çiçeklenme döneminde çiçek saplarında bit olabileceğini ve çiçeklerin döküldüğünü söyledim
oda bana atda bi gör şahane ilaç dedi hiç bir yan etkisi yok felan fıstık allı pullu sözler
ben ilacı attım lakin o ağaca konan arılar tek tek düşemeye başladı anladımki zirat muhendisi ilaç satanlar hele karını gözetir senin arıların ölmüş umurundamı
araştırdım o ilacı meğerse tedalüldn kalkalı 2seneyi geçmiş bir ilaç mış canlılar için sonderece zararlı artı insanlar içinde kalıtımı ağaç kabundan meyveye dek bile geçiyomuş
şimdi sen gene diyebilirmisin receteye ne gerek var
ilçe tarım a gidin reçeteyi yazdırın ne arılarımız ölsün ne kendimiz kaltımlı meyva yiyelim
iyi forumlar saygılar
Comment
-
Haahh!!..şöyle..akıllı adamı severim.Yıllardır izah ediyoruz,anlatamadık.Bak kardeşimiz ne güzel ifade etdi.İllaki başımıza bir numunemi gelecek.Ondan sonra hak vereceğiz.Üşenmeyelim ve en yakın tarım kuruluşu yada ilaç yazanlara gidip ilacı yazdıralım.Kendimiz yada bir yakınımız nasıl hastalandığında alıp doktora götürüyorsak,bitkidende numune alıp bu tür yerlere gösterip reçetesine göre ilacı uygulayalım.Bereketli ürünler dileğimle...
Comment
-
TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn Özkan bey:Sorunuza cevaben bazı konuları açıklamak vesile oldu.Her ilacın etkisi olduğu gibi,yan etkiside elbetde olacaktır.Öyle bakkaldan ilaç almakta bence yanlış bir olgu.Bugün için en masum bildiğimiz ilaçlar bile ilerde vücutda ne gibi kalıntılar yada yan etkiler bıraktığını kim bilebilir? Eğer bahçenizde herhangi bir hastalık,yada zararlı görmeniz halinde yaprak yada o zararlıdan bir numune alıp,En yakın Tarım il müdürlüğü kuruluşuna gidecek,onlarda size ilacı yazacaklar.Zirai ilaç bayisi elbetde en pahalı olan yada para kazanacağı ilacı satar.Neticede tüccardır!!.Bu ülkede her mesleğin dürüstü olduğu gibi,dürüst olmayanıda mevcut.Sağlıcakla kalınız.
Eğer bahçenizde herhangi bir hastalık,yada zararlı görmeniz halinde yaprak yada o zararlıdan bir numune alıp,En yakın Tarım il müdürlüğü kuruluşuna gidecek,onlarda size ilacı yazacaklar
yüzlerini şeytan görsün

şaptan o kadar hayvanımız öldü birtane yetkili bile gelip ilgilenmedi ne yapmalıyız nasıl korunmalıyız hangi ilaçları kullanmalıyız bu hastalık nasıl birşeydir onu bile bilmeden kendi kendimize hayvanlarımızı rakı ile soda ile çamaşır sodası ile tedavi etmeye çalıştık onlarada yazıklar olsun aldıkları maaştada hakkım varsa zehir olsun diyorum.>
buda kapak olsun
Comment
-
TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn Özkan bey:Sorunuza cevaben bazı konuları açıklamak vesile oldu.Her ilacın etkisi olduğu gibi,yan etkiside elbetde olacaktır.Öyle bakkaldan ilaç almakta bence yanlış bir olgu.Bugün için en masum bildiğimiz ilaçlar bile ilerde vücutda ne gibi kalıntılar yada yan etkiler bıraktığını kim bilebilir? Eğer bahçenizde herhangi bir hastalık,yada zararlı görmeniz halinde yaprak yada o zararlıdan bir numune alıp,En yakın Tarım il müdürlüğü kuruluşuna gidecek,onlarda size ilacı yazacaklar.Zirai ilaç bayisi elbetde en pahalı olan yada para kazanacağı ilacı satar.Neticede tüccardır!!.Bu ülkede her mesleğin dürüstü olduğu gibi,dürüst olmayanıda mevcut.Sağlıcakla kalınız.
Eğer bahçenizde herhangi bir hastalık,yada zararlı görmeniz halinde yaprak yada o zararlıdan bir numune alıp,En yakın Tarım il müdürlüğü kuruluşuna gidecek,onlarda size ilacı yazacaklar
bahçemizden bu numuneleri alıp götürsek karşımızda bacağı çelerler karşıdaki arkadaşa git derler o dier arkadaşına yönlendirir o diyerine öle on kadar oda gezeriz
???
Comment
-
sayın bal böceği sizin orda memurların öyle yapması sizin suçunuz
hiç ilçe yada il tarım müdürlüğünü sikayet ettinizmi bence etmediniz etseydiniz böyle yapmazlardı
hiç tanıdık belediye başkanı savcı yada yksek mertebelerde tanıdığınız onların gidip bir şikayeti
dinsizi imana getirir biz öyyle yaptık şimdi ise kadir bey hoş geldiniz gidin sağlıcakla diyolar
adam olmayanı adam etmek kolay yeterki terbiye yönteminiz doğru olsun ve ben bunu yaparım arkadaş demeyi bilin
azmedin bakın neler oluyor orada oturanlar senin verdiğin vergi ile karnını doyuruyor sana hizmet etmek zorunda hemde canı isterseee
yok mu tanıdınız yokkk
birleşin 10kişi yada 20kişi yüreği sağlam ağzı laf yapan gidin dileğinizi arz edin gerkli makama yok gene git sura gel bura ben bilemez derse
sert istikrarlı yuksekk ses tonu ile sen buranın memuru değilmisin sen burda ne için varsın yada
bundna öncede geldik hep aynını dedin kalk adam gibi işini yap diyebiliyosanız o 10kişi 20kişi bak sen o zaman neler olur napacak size o en fazla diyeceği su
sen kime bağrıyon ben memurum sen devletin memuruna nasıl karşı geliyon çık dışarı dicektir
bu lafın üstüne titrer dilin dolaşırsa bilirki benden korktu yok sende israrla hatta ses tonun vede hitap edişini sertleştirir ve birlikte hareket ederseniz bakınız nasıl adam oluyolar şikayetmi edecekler etsinler
olay ne kadar buyurse o kadar iyidir
size asla ceza gelmez çünkü 20kişisiniz halk isyanı var burda şahsi değil tepkiniz
ve birlik olurda yanınaza adam bulup gereken mercilere ulaşırsanız çok büyük değil il vallisi sizin işinizi görür
adet olmuş bizi takmıyolar yada umursamıyolar demek
iş yaptıracaksan ilk sen istek duyacaksın sen gir içeri benim su derdim var de karşıdakide ben bilmez yada böyle bi haberimiz yok der sende boynunu buker gidersen bu böyle devam eder
biz böyle yaptık ve her gititğimizde yeterince bilgiyi alıyoruz
Comment
-

aslında bizim yapa bilecek fazla birşeyimiz yok mesela bu şap hastalığının bir çaresi yok ama önlem alına bilir bizim tek istediğimiz birtane yetkili gelsin bize almamız gerken önlemleri anlatsın veya hastalık girdikten sonra neler yapmamız gerektiğini anlatsın yeterdi böylece bizde devletimizide hükümetimizide başımıza tac ederdik yoksa devletimizden bizim bir ilaç beklentimiz yok veya ölen hayvanlarımızın bedelinin karşılanması gibi bir isteğimizde yok sadece devletimiz bu amansız hastalıkta bizi yanlız bıraktı orası acı
sadece birtane veteriner geldi oda ilaç firmasının adamımı neydi öle onun dışında herkez sırayla hastalığın kendisine gelmesini bekledi şimdi aşa yukarı herkez hastalığı gördü ama bedeli ağır oldu mesela ben kendi payıma iki hayvanıma 300 liranın üzerinde ilaç aldım kendim hasta olsam doktara bile gitmem
öle artı hayvanımın ikitane memesi arızalandı muhtemelen hayvan çöp olacak oda zarar sağamadığım sütte zarar falan her ev böyle olunca ilçedeki veterinerler ilaçla köşeyi döndüler zaten ilçeye sürekli ilaç satıcıları geliyo onlar kazanıyo birileri ağlarken canı acırken dierleri gülüyo para kazanıyo
öle
Comment
-
erdogan3436 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterarkadaslar ltf banada yardımcı omanızı ısterım kambu çayı ıstıyorum nerdem bulacagım yardımcı olursanız sevınırım tskr
Ben yardımcı oLabilirim 05076874291 Veya 05549995601
Comment
-
Tarım İl ve İlçe Müdürlülerini kökten kaldırın, Ülkede tarım o an yoluna girmeye ve ilerlemeye başlar. Moral bozmaktan başka bir işe yaramayan hantal, üretmeyen verimsiz kısır kuruluşlar. Morali bozan unsurların kaldırıldığı yerde zaten herşey kendiliğinden düzelir diye düşünüyorum..
Comment

Comment