herkese merhaba geçen gün bir mesaj daha yazdým ancak bir cevap yazan olmadý .mesajým yayýnlanmadýmý acaba forumda göremiyorum .benim sorunum turunç gil unlu biti denilen asalak iç mekan süs bitkilerimi mahvediyor bunlara karþý ilaç olarak ne kullanabilirim acaba yardýmlarýnýzý bekliyorum iyi günler saygýlar
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
acil yardým
Collapse
X
-
Cevap: acil yardým
Aziz dostum burada ilaç ismi yazdýðýmýz zaman bazý üyelerin reklâm yapýyorsunuz eleþtirilerine maruz kalýyoruz. Size en yakýn Tarýmsal mücadele ilaçlarý satan bir bayi ye uðrayýnýz. Ancak þu kadarýný söyleyelim kimyasal mücadelede en iyisi yazlýk yað ilaçlarýdýr.
-
Siteyi ziyaret eden ve Ýlaç ismi Ýsteyenlere duyurlur!!!.01.01.2010 tarihiden geçerli olmak kaydýyla Tüm Zirai Ýlaçlar Reçeteye baðlanmýþ ve Reçetesiz Zirai ilaç satýmý yasaklanmýþ ve bunla ilgili kanun ve yönetmenlikler yürürlüðe girmiþtir.Diðer yandan Zirai ilaçlarý yazacak þahýslarýn þartlarýda bu yönetmenlik ve usul esaslarýda belirtilmiþtir.Bu meyanda bu site yönetici ve diðer þahýslarýn internet ortamýnda ilaç yazmalarý yada tavsiye etmeleride yasal olarak þu an mümkün deðildir.Ancak;size özel mesajla ilaç konusunda bazý tiyolar verilmiþtir.Saðlýcakla kalýnýz.
Comment
-
abi reçete ile ilaç iþi komik deyilmi sence ben kendim hasta olsam bile bakkaldan bir aðrý kesici alýrým olur biter
kaldýki biz üreticiler bahçemizdeki ürün için nasýl reçete yaptýracaðýz ben onu anlamýþ deyilim nasýl olacak bu iþ keþke onuda yassaydýn reçeteli yöntemi mesela ayýp týr söylemesi bizim bahçenin 22 yýllýk geçmiþlinde hayatý boyunca 1 defa ziraat mühendisi gördü oda valilik sýrýk domatesi ilk meþhur olduðunda herkese örnek olmasý için biraz tohum daðýtmýþtý sonra onu konturole geldiler gittiler gidiþ o gidiþ
daha tarla ziraat mühendisi bilmez
peki tarlamýzdaki hastalýðý nasýl anlatýpta reçete yaptýracaðýz doktorlar hastayý görmeden reçete yapmaz
diyelimki örnek götürdük reçeteyi yaptýrmak için reçete yaptýlar onlarýn ilaçlar muhtemelen iþe yaramaz ozaman nosýl olacak git git gel ozamanda bizim istediðimiz ilacý alma özgürlüðümüz kalkacak mesela biz bütün tarla için bozadin kullanýrdýk ama o nu kaldýrdýlar sonra ziraai ilaç satanlardan ilaç istedik adamlar sürekli en çok kar edecekleri ürünleri veriyolar bu iyi þu iyi diye sonra biz en iyiyi bulduk ama giden masraflar cabasý sonra karete zeron die bir ilaç bulduk mütiþ biþidi bize göre þimdi her defasýnda tarlaya bu ilaçtan atarýz bu ilacý istediðimiz zaman bize verirlermi? birde mantar ilacý kullanýrýz içinde mutlaka faydalarý bölümünde yaprak kývrýzý yazar ona dikkat ederiz bu nasýl olacak bize bu ilacýda verirlermi birde biz köye gelen ziraatcý bir adamvar verimsanýn ürününü satar demir vitaminli bizim tarlaya göre en güzel en mükemmel yaprak gübresi budur biz bu ilacý alýrýz parasýný harmanda veririz o nasýl olacak? bu reçete bizim çiftçiliði bitirir gibi sankim gerçi bir yolu bulunur ama
Comment
-
ADAMSIZLIK NEDENÝYLE 280 DÖNÜM TARLAM 60 DÖNÜMÜN 55 DÖNÜMÜ BADEMLÝK 5 DÖNÜMÜ KARIÞIK MEYVELÝK OLAN TARLALARIM DÖNÜMÜ 100TL DEN YILLIK KÝRAYA VERÝLECEKTÝR.HUBUBAT MEYVE SEBZE BAKLÝYAT YETÝÞTÝRÝLÝR.TALÝPLÝLERÝN AÞADAKÝ TELEFONA VEYA E_MAÝL LÝME ÝRTÝBATA GEÇMELERÝ MÜMKÜNDÜR.NOT=KENDÝNE AÝT ÖZEL SUYU VARDIR. MUSTAFA KAYAR
TEL:0541 440 81 51
E_MAÝL:MUST_KAY@HOTMAÝL.COM
ADRES:Y.BEÞPINAR KÖYÜ SUNGURLU ÇORUM
Comment
-
Sn Özkan bey:Sorunuza cevaben bazý konularý açýklamak vesile oldu.Her ilacýn etkisi olduðu gibi,yan etkiside elbetde olacaktýr.Öyle bakkaldan ilaç almakta bence yanlýþ bir olgu.Bugün için en masum bildiðimiz ilaçlar bile ilerde vücutda ne gibi kalýntýlar yada yan etkiler býraktýðýný kim bilebilir? Eðer bahçenizde herhangi bir hastalýk,yada zararlý görmeniz halinde yaprak yada o zararlýdan bir numune alýp,En yakýn Tarým il müdürlüðü kuruluþuna gidecek,onlarda size ilacý yazacaklar.Zirai ilaç bayisi elbetde en pahalý olan yada para kazanacaðý ilacý satar.Neticede tüccardýr!!.Bu ülkede her mesleðin dürüstü olduðu gibi,dürüst olmayanýda mevcut.Saðlýcakla kalýnýz.
Comment
-
reçete sart arkadaþlar ltf yanlýþ bilgilendirme etmeyelim
bakýnýz baþýmdan geçen bir olayý anlatayým
3sene öncesi bi tanýdýk çokta samimi olmadýðým bir ziraat muh arkadaþa çiçeklenme döneminde çiçek saplarýnda bit olabileceðini ve çiçeklerin döküldüðünü söyledim
oda bana atda bi gör þahane ilaç dedi hiç bir yan etkisi yok felan fýstýk allý pullu sözler
ben ilacý attým lakin o aðaca konan arýlar tek tek düþemeye baþladý anladýmki zirat muhendisi ilaç satanlar hele karýný gözetir senin arýlarýn ölmüþ umurundamý
araþtýrdým o ilacý meðerse tedalüldn kalkalý 2seneyi geçmiþ bir ilaç mýþ canlýlar için sonderece zararlý artý insanlar içinde kalýtýmý aðaç kabundan meyveye dek bile geçiyomuþ
þimdi sen gene diyebilirmisin receteye ne gerek var
ilçe tarým a gidin reçeteyi yazdýrýn ne arýlarýmýz ölsün ne kendimiz kaltýmlý meyva yiyelim
iyi forumlar saygýlar
Comment
-
Haahh!!..þöyle..akýllý adamý severim.Yýllardýr izah ediyoruz,anlatamadýk.Bak kardeþimiz ne güzel ifade etdi.Ýllaki baþýmýza bir numunemi gelecek.Ondan sonra hak vereceðiz.Üþenmeyelim ve en yakýn tarým kuruluþu yada ilaç yazanlara gidip ilacý yazdýralým.Kendimiz yada bir yakýnýmýz nasýl hastalandýðýnda alýp doktora götürüyorsak,bitkidende numune alýp bu tür yerlere gösterip reçetesine göre ilacý uygulayalým.Bereketli ürünler dileðimle...
Comment
-
TABÝATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn Özkan bey:Sorunuza cevaben bazý konularý açýklamak vesile oldu.Her ilacýn etkisi olduðu gibi,yan etkiside elbetde olacaktýr.Öyle bakkaldan ilaç almakta bence yanlýþ bir olgu.Bugün için en masum bildiðimiz ilaçlar bile ilerde vücutda ne gibi kalýntýlar yada yan etkiler býraktýðýný kim bilebilir? Eðer bahçenizde herhangi bir hastalýk,yada zararlý görmeniz halinde yaprak yada o zararlýdan bir numune alýp,En yakýn Tarým il müdürlüðü kuruluþuna gidecek,onlarda size ilacý yazacaklar.Zirai ilaç bayisi elbetde en pahalý olan yada para kazanacaðý ilacý satar.Neticede tüccardýr!!.Bu ülkede her mesleðin dürüstü olduðu gibi,dürüst olmayanýda mevcut.Saðlýcakla kalýnýz.
Eðer bahçenizde herhangi bir hastalýk,yada zararlý görmeniz halinde yaprak yada o zararlýdan bir numune alýp,En yakýn Tarým il müdürlüðü kuruluþuna gidecek,onlarda size ilacý yazacaklar
yüzlerini þeytan görsün

þaptan o kadar hayvanýmýz öldü birtane yetkili bile gelip ilgilenmedi ne yapmalýyýz nasýl korunmalýyýz hangi ilaçlarý kullanmalýyýz bu hastalýk nasýl birþeydir onu bile bilmeden kendi kendimize hayvanlarýmýzý raký ile soda ile çamaþýr sodasý ile tedavi etmeye çalýþtýk onlarada yazýklar olsun aldýklarý maaþtada hakkým varsa zehir olsun diyorum.>
buda kapak olsun
Comment
-
TABÝATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn Özkan bey:Sorunuza cevaben bazý konularý açýklamak vesile oldu.Her ilacýn etkisi olduðu gibi,yan etkiside elbetde olacaktýr.Öyle bakkaldan ilaç almakta bence yanlýþ bir olgu.Bugün için en masum bildiðimiz ilaçlar bile ilerde vücutda ne gibi kalýntýlar yada yan etkiler býraktýðýný kim bilebilir? Eðer bahçenizde herhangi bir hastalýk,yada zararlý görmeniz halinde yaprak yada o zararlýdan bir numune alýp,En yakýn Tarým il müdürlüðü kuruluþuna gidecek,onlarda size ilacý yazacaklar.Zirai ilaç bayisi elbetde en pahalý olan yada para kazanacaðý ilacý satar.Neticede tüccardýr!!.Bu ülkede her mesleðin dürüstü olduðu gibi,dürüst olmayanýda mevcut.Saðlýcakla kalýnýz.
Eðer bahçenizde herhangi bir hastalýk,yada zararlý görmeniz halinde yaprak yada o zararlýdan bir numune alýp,En yakýn Tarým il müdürlüðü kuruluþuna gidecek,onlarda size ilacý yazacaklar
bahçemizden bu numuneleri alýp götürsek karþýmýzda bacaðý çelerler karþýdaki arkadaþa git derler o dier arkadaþýna yönlendirir o diyerine öle on kadar oda gezeriz
???
Comment
-
sayýn bal böceði sizin orda memurlarýn öyle yapmasý sizin suçunuz
hiç ilçe yada il tarým müdürlüðünü sikayet ettinizmi bence etmediniz etseydiniz böyle yapmazlardý
hiç tanýdýk belediye baþkaný savcý yada yksek mertebelerde tanýdýðýnýz onlarýn gidip bir þikayeti
dinsizi imana getirir biz öyyle yaptýk þimdi ise kadir bey hoþ geldiniz gidin saðlýcakla diyolar
adam olmayaný adam etmek kolay yeterki terbiye yönteminiz doðru olsun ve ben bunu yaparým arkadaþ demeyi bilin
azmedin bakýn neler oluyor orada oturanlar senin verdiðin vergi ile karnýný doyuruyor sana hizmet etmek zorunda hemde caný isterseee
yok mu tanýdýnýz yokkk
birleþin 10kiþi yada 20kiþi yüreði saðlam aðzý laf yapan gidin dileðinizi arz edin gerkli makama yok gene git sura gel bura ben bilemez derse
sert istikrarlý yuksekk ses tonu ile sen buranýn memuru deðilmisin sen burda ne için varsýn yada
bundna öncede geldik hep aynýný dedin kalk adam gibi iþini yap diyebiliyosanýz o 10kiþi 20kiþi bak sen o zaman neler olur napacak size o en fazla diyeceði su
sen kime baðrýyon ben memurum sen devletin memuruna nasýl karþý geliyon çýk dýþarý dicektir
bu lafýn üstüne titrer dilin dolaþýrsa bilirki benden korktu yok sende israrla hatta ses tonun vede hitap ediþini sertleþtirir ve birlikte hareket ederseniz bakýnýz nasýl adam oluyolar þikayetmi edecekler etsinler
olay ne kadar buyurse o kadar iyidir
size asla ceza gelmez çünkü 20kiþisiniz halk isyaný var burda þahsi deðil tepkiniz
ve birlik olurda yanýnaza adam bulup gereken mercilere ulaþýrsanýz çok büyük deðil il vallisi sizin iþinizi görür
adet olmuþ bizi takmýyolar yada umursamýyolar demek
iþ yaptýracaksan ilk sen istek duyacaksýn sen gir içeri benim su derdim var de karþýdakide ben bilmez yada böyle bi haberimiz yok der sende boynunu buker gidersen bu böyle devam eder
biz böyle yaptýk ve her gititðimizde yeterince bilgiyi alýyoruz
Comment
-

aslýnda bizim yapa bilecek fazla birþeyimiz yok mesela bu þap hastalýðýnýn bir çaresi yok ama önlem alýna bilir bizim tek istediðimiz birtane yetkili gelsin bize almamýz gerken önlemleri anlatsýn veya hastalýk girdikten sonra neler yapmamýz gerektiðini anlatsýn yeterdi böylece bizde devletimizide hükümetimizide baþýmýza tac ederdik yoksa devletimizden bizim bir ilaç beklentimiz yok veya ölen hayvanlarýmýzýn bedelinin karþýlanmasý gibi bir isteðimizde yok sadece devletimiz bu amansýz hastalýkta bizi yanlýz býraktý orasý acý
sadece birtane veteriner geldi oda ilaç firmasýnýn adamýmý neydi öle onun dýþýnda herkez sýrayla hastalýðýn kendisine gelmesini bekledi þimdi aþa yukarý herkez hastalýðý gördü ama bedeli aðýr oldu mesela ben kendi payýma iki hayvanýma 300 liranýn üzerinde ilaç aldým kendim hasta olsam doktara bile gitmem
öle artý hayvanýmýn ikitane memesi arýzalandý muhtemelen hayvan çöp olacak oda zarar saðamadýðým sütte zarar falan her ev böyle olunca ilçedeki veterinerler ilaçla köþeyi döndüler zaten ilçeye sürekli ilaç satýcýlarý geliyo onlar kazanýyo birileri aðlarken caný acýrken dierleri gülüyo para kazanýyo
öle
Comment
-
erdogan3436 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterarkadaslar ltf banada yardýmcý omanýzý ýsterým kambu çayý ýstýyorum nerdem bulacagým yardýmcý olursanýz sevýnýrým tskr
Ben yardýmcý oLabilirim 05076874291 Veya 05549995601
Comment
-
Tarým Ýl ve Ýlçe Müdürlülerini kökten kaldýrýn, Ülkede tarým o an yoluna girmeye ve ilerlemeye baþlar. Moral bozmaktan baþka bir iþe yaramayan hantal, üretmeyen verimsiz kýsýr kuruluþlar. Morali bozan unsurlarýn kaldýrýldýðý yerde zaten herþey kendiliðinden düzelir diye düþünüyorum..
Comment

Comment