fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

grany smit

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• grany smit

herkese iyi akşamlar. ben 500 tane grany smit elma diktim. elmalar daha iki yaşında.bu sene 300 kilo kadar elma aldım. fakat elmaları topladığım zaman fark etmedim galiba. şu anda elmalarda kahverengi lekeler mevcut. uc kısımlarında elmanın yarısına kadar işlemiş durumda gözlemlediğimde çok açık renk almış güneşten galiba acaba güneşten mi bu kara lekeye benzeyen kahverengi lekeler. yoksa vitamın noksanlığından veya hastalık mı bu konuda bana yardımcı olabilen varsa sevinirim. birkaç ziraat mühendisine gösterdim kesin şudur diyemediler. teşekkürler
  • Fidanligi.com

Cevap: grany smit

kesin şudurki fotoğraf koysan kesin bilebilir bizim uzmanlar ama hastayı görmeden reçete yazılmaz

Comment

Hüseyin bey bahsettiğiniz büyük ihtimalle Calsiyum noksanlığı Acı benek.Kabuk altunda kahverengi çöküntüler yapar.Yapraktan 21 hazdan sonra 15 günde bir 3kez calsiyum atacaksınız.Slmlar.
      İlhami Küçük

Comment

Yukardaki bilgilerin hepsi doğru olabilir.Evvelen Grany smıth yada Yeşil elma,halk arasında Arjantin elması diye adlandırılan elma aşırı yaz sıcaklarına direnci son derece dayanıksız.Bu çeşit seçilirken iklim mutlaka göz önünde bulundurulmalı.Bunun yanında meyvesinin dayanıklılığı ve diyabet hastaları içinde aranılan güzel bir tür.Yapılması gerekenler:Yaz sıcaklarında;gölgeleme ve mutlaka toprak ve yaprak tahlili.Tahlil neticesinde önerilen gübreler kullanılır.Rakamsal açıdan kardeşimiz epeyce fidan dikmiş,aralıklarla eğer fidanlar genç ise çeşit değiştirme aşısı yapılarak,sıcağa mukavim elma türleride alternatif olarak düşünülebilir.Fakat seçilen tür iyi bir tür.Kolay gelsin,başarılar dileğimle..

Comment

Working...
        X