fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kar gübreyi etkilermi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• kar gübreyi etkilermi

sayın uzman arkadaşlar karın üzerine atilan kompoze gübreler gıda kayıplarına sebep olurmu veya yeni atılmış gübrenin üzerine kar yağarsa gıdalar toprağa geçmeden karda aborse olurmu toprak işlemesi yapmadığımız için gübreleri toprak üstü atıyoruz onun için önem arz ediyor.bu olmsuz etkiyi yeni duydum inanmadım ama yinede şüphelerimin giderilmesi için size yazma ihtiyacı duydum. şimdiden teşekkür ederim ve saygılarımı sunarım.
  • Fidanligi.com

Cevap: kar gübreyi etkilermi

Gübrelerin kimyasal özellikleri farklılık arz etmektedir. Çok çabuk eri yiyen olduğu gibi ağır ağır eriyenlerde var. Toprağınızda ekim dikimi yapılmış herhangi bir bitki yoksa atmış olduğunuz gübrenin faydası azalacaktır.Çünkü eriyen gübrelerdeki besin elementleri kar suyu ile ya başka yere taşınacak veya yer altına süzülecek.

Comment

Cevap: kar gübreyi etkilermi

sayın ubeyd ilginize çok teşekür ederim ben bizati meyve ziraati ile iştigal etmekteyim ve toprak işlemesi yapmıyorum onun için gübreleri toprak üstü uyguluyorum genelde NPK KOMPOZE olarak benim sorum bilimsel olarak kar'ın NPK üzerinde bazı elementlerin değişimine sebep olması gibi bir özelliği varmıdır. tabiki toraküstü uygulamalarında kayıplar kaçınılmaz. ona katılıyorum.teşekür ederim.

Comment

Working...
      X