fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kemirgen zararı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• kemirgen zararı

merhabalar benim ığırda elma bahcem var ağaclar 3 yaşında bu yıl tarla fareleri tarafından ağaçların kök bölgesinin kabukları soyuldu tamamen halka soyulanda var tamamen soyulmayanda acaba ağaclarım kururmu ? ilginize ve vereceğiniz bilgi önerinize şimdiden teşekkür.Saygılarımla Ertuğrul ARAZ

Cevap: kemirgen zararı

Sn Tuğrul:Ağaçların kuruması kemirgenin vereceği zararla doğru orantılıdır.Şayet kök boğazı bölgesini tamemen kemirip,irtibat kesildiyse iş tehlike,fakat köklerde az miktarda zarar varsa kuruma olmaz.Bu Konuda sitede epeyce bilgi mevcut.Yukardaki arama butonundan arayarak bilgiye ulaşabilirsiniz.geçmiş olsun,Başarılar dileğimle....

Comment

verdiğiniz bilgi için teşekkürler demekki tamamen kabukları soyulan ağaclar kuruyacak ben şimdi yerlerine başka yerden sokeceğim elmaları dikersem tutarlarmı yoksa sonbaharımı bekleyeyim ne dersiniz tabiatcı abim

Comment

Sn Tuğrul22:Sökeceğiniz fidanların yerine dikeceğiniz fidanlar,eğer pempe tomurcuk dönemine girmediyse bir an önce dikebilirsiniz.Eğer ağaçlar uyandı ise fidan nakletmeniz sakıncalıdır.Ayrıca kemirgenler nakledeceğiniz fidanlara zarar verebilir.Bu nedenle önlem almalısınız.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

Aslında farenin önlemini aldım ve işede yaradı hem sizin öneriniz olan keklerden vede plastik sargı kullandıktan sonra zarar tespit etmedim ağaclar daha uyanmadı sanırım kontrol ettikten sonra gerekli yerlere fidan dikerim görüşleriniz ve önerileriniz için teşekkurler saygılar

Comment

Working...
          X