fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Paulownia gerçeği..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Paulownia gerçeği..

sevgili arkadaşlar arazimizin kenarlarına ek gelir amacıyla paulownia denen çin kavağı dikmeyi düşünüyorum google de aratırsanız bol miktarda fidan üreticisi bulabilirsiniz irtibata geçtiğimiz fidan üreticileri fidan satma konusunda epey bilgili olmalarına rağmen bunu kime satacağız,kim alıyor sorusuna sessiz kalıyorlar.hiç kimseyi yaptığı iş nedeniyle sorgulama hakkımız yok ama bu konuda bilgi sahibi olmaları gerekmezmi?satışı belirsiz olan bir ürünü yetiştirmek ne kadar doğrudur..
    bu konuda bilgisi,tecrübesi olan arkadaşlar görüşlerini yazarsa çok memnun olacağım.

Cevap: Paulownia gerçeği..

???

Comment

balböceği Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      ???
      dikip yetiştireceğim ağaçların satışından bahsediyorum sevgili bölböceği..6-7 yılda yetişip devasa ağaç olduğu söyleniyor ama kim alıyor kime satılıyor hiç bilgi yok bu konuda.

Comment

Şu makaleyi incelemenizi tavsiye ediyorum.

BAHCESEL BAHCE PEYZAJ TARIM ORMAN CEVRE - Dünyanın En Hızlı Büyüyen Sert Ağacı Paulownia Bir Palavra mı?

Comment

büyük beyaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          dikip yetiştireceğim ağaçların satışından bahsediyorum sevgili bölböceği..6-7 yılda yetişip devasa ağaç olduğu söyleniyor ama kim alıyor kime satılıyor hiç bilgi yok bu konuda.

aynı dert bizdede var bizimde cevizleri soğuk vuruyo satan adamları bulup sormak lazım kardeş bu cevizleri soğuk vuruyo neden bize sattın diye sen yine akıllı davran povlonya dikme

Comment

Ülkemizin pawlownia gerçeği şudur;

Bir çok yeni üründe olduğu gibi kazanç kapısı amaçlı hatta iyi gelir getiren bir konu olarak yatırımcılar atıldılar, girişiler. Ancak fidanlar yetiştiğinde kereste sanayimizin bu ağacı işlemeye uygun olmadığı gerçeği ile karşılaşıldı hatta öyle ki ağaçları işleyemeyecek keresteye satmak için keserken bile hızarların dişleri kırıldı, çalışmadı. Kavak kadar yumuşak ama akasyadan daha sert ve lifli dokusuyla kolay işlenmiyor. Yatırımı yapıldıysa bilemiyorum ama en son bildiğim kadarıyla bu ağacı keresteye dönderecek gelişmiş aletlerimiz yok ki işlenip değerlendirilsin.

Comment

Working...
            X