Merhaba ben bahçe bitkileri 2.sınıf öğrencisiyim.Gelecek dönem yan dal yapmayı planlıyorum.Aklımda bitki koruma ve toprak bölümü var.2 bölümünde kendine göre avantajları var ama hangi bölüm daha ağır bastığını tam olarak karar veremiyorum.Mezun olduktan sonra belirli bir süre özel sektörde çalışıp sonra kendi işimi kurmak ve üretici istiyorum.Hangi bölüm daha avantajlı olur hangi bölümün benim okul sonrası hayatımda daha faydalı olacağı hakkında fikir ve görüşleriniz benle paylaşırsanız çok memnun olurum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yan dal bitki koruma mı olmalı toprak bolümü olmalı?
Collapse
X
-
sevgili kardeşim,ie22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMerhaba ben bahçe bitkileri 2.sınıf öğrencisiyim.Gelecek dönem yan dal yapmayı planlıyorum.Aklımda bitki koruma ve toprak bölümü var.2 bölümünde kendine göre avantajları var ama hangi bölüm daha ağır bastığını tam olarak karar veremiyorum.Mezun olduktan sonra belirli bir süre özel sektörde çalışıp sonra kendi işimi kurmak ve üretici istiyorum.Hangi bölüm daha avantajlı olur hangi bölümün benim okul sonrası hayatımda daha faydalı olacağı hakkında fikir ve görüşleriniz benle paylaşırsanız çok memnun olurum.
benim oğlum. tarımsal biyoteknoloji bölümünde okuyor, benim size tavsiyem bahçe bitkileri ana dal olduğuna göre bitki koruma da uzmanlaşırsanız kendi işiniz için daha avantajlı aynı zamanda reçete yazma hakkınıda alıyorsunuz, kendi işinizi yaparken ek olarak ilaç bayiliğinide alabilirsiniz.
başarılar dilerim.
-
Sayın ie22, Bende bahçe bitkileri mezunuyum. Meslek hayatımda en çok karşılaştığım ve mecburen uzmanlaştığım konu bitki koruma oldu. Ancak bitki koruma konularında eksiğimi tamamladığım halde bu yıllırda bitki besleme konularında eksik kalan bilgiler için daha fazla zaman ayırmaya başladığımı farkettim. Hangi bölümü okursanız okuyun hastalık ve zararlılar konusunda bilgi sahibi olmazsanız birşeyler hep eksik olacaktır. Bitki koruma tüm mühendislerin gerçek hayatta karşılaştığı en önemli husus oluyor. Bitki koruma konularını özel hobi olarak düşünür ve eğilirseniz toprak bölümünü seçebilirsiniz. Önemli olan gelecekte yapacağınız işle ilgili en uygun seçimi kendiniz yapmalısınız. Zıraat mühendisliği öyle bir meslek ki, gerçek hayatta tüm bölüm konularıyla çoğu zaman karşılaşabiliyoruz. Bu nedenle konuları birbirinden ayırmadan hepsiyle ilgilenmek ve bilmek gerekiyor. Bir bahçeci olarak bitki koruma yada toprak konularını yan dal diye değerlendiremiyorum. Peyzaj gibi bir bölüm varsa asıl yan dal bu olabilir. Çünkü toprak ve bitki koruma bizim asıl işimiz oluyor ileride... zaten bilmek zorundayız... Ama peyzaj tamamen farklı ufuklar açar...
Comment

Comment