fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tohumdan Gül Yetiştirmek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Tohumdan Gül Yetiştirmek

Merhabalar

Çeşitli renk ve çeşitlerde gül tohumları buldum.Fakat satın almadan önce bir kaç araştırma yaptım.Son olarak sizlerin değerli bilgilerinden faydalanmak istedim.

Araştırmalarımda bazı sitelerde tohundan gül yetiştirmenin de uygun olabileceği, kayıp sayısı çok olmasına rağmen bunun mümkün ve verimli olduğu, bazı sitelerde ise tohumdan gül yetiştirmenin sadece aşı için altlık üretiminde kullanıldığı, çoğu zaman çiçek vermediği, verdiği çiçeklerin ise normal güllerden ufak ve verimsiz olduğu söyleniyor.Fakat benim beklediğim sonuç şu, aynı bir seradan fidan olarak aldığım gibi büyüyünce verimli olabilecek bir gülü tohumdan yetiştirmek.Bunu tohumdan yetiştirerek elde edebilirmiyim?Tohumdan yetiştirilen gül çiçek açarsa tohumun alındığı renk ve özellikte çiçekler mi verir?

Tohumdan gül yetiştirmenin olumlu ve olumsuz yönleri hakkında benimle bilgilerinizi ve görüşlerinizi paylaşır, beni yönlendirirseniz memnun olurum.

Hepinize saygı ve sevgilerimle.
  • Fidanligi.com

Değerli arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yokmu?

Comment

Muhterem bence uğraşma derim...Sebebine gelince:Öncelikle zaman alıyor ve yetiştirmesi zahmetli.Diğer yandan;tohumu bazen kendini vermiyor.Size acizane tavsiyem;Çelikle köklendiriniz.Kolay gelsin ,başarılar dileğimle..

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Muhterem bence uğraşma derim...Sebebine gelince:Öncelikle zaman alıyor ve yetiştirmesi zahmetli.Diğer yandan;tohumu bazen kendini vermiyor.Size acizane tavsiyem;Çelikle köklendiriniz.Kolay gelsin ,başarılar dileğimle..

Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Evet alacağım tohumlardan %30- %40 lık bir kayıp tahmininde bulundum.Lakin bahsettiğim türde güllerin çeliklerini alma şansım yok.Tamamen hobi amaçlı olacak.Araştırdığım kadarıyla çimlenip verimli hale gelmesi 3-4 sene alıyormuş.Tabiki çelikten daha kolay ve daha verimli çiçekler alınıyor.Bahçeme ektiğim güllerden bu konuda tecrübem var.Dediğim gibi, bu çeşitlerin çeliklerini bulma şansım yok bu nedenle böyle bir uğraşa girme kararsızlığındayım.

Saygı ve sevgilerimle.

Comment

bizzat denemeiş biri olarak yazıyorum yaklaşık 5-6 ay önce bir internet sitesi üzerinden gül tohumu satın aldım.10 farklı çeşit olmak üzere 40 tohum geldi.internetten araştırarak ve tohumun üzerinde yazan çimlendirme yöntemini birebir uyguladım fakat sadece 1 tanesi çimlendi o da bir kibrit çöpü kadar büyüdü sonra kurudu.umarım sizde aynı şeyi yaşamazsınız...

Comment

fatih_belkis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            bizzat denemeiş biri olarak yazıyorum yaklaşık 5-6 ay önce bir internet sitesi üzerinden gül tohumu satın aldım.10 farklı çeşit olmak üzere 40 tohum geldi.internetten araştırarak ve tohumun üzerinde yazan çimlendirme yöntemini birebir uyguladım fakat sadece 1 tanesi çimlendi o da bir kibrit çöpü kadar büyüdü sonra kurudu.umarım sizde aynı şeyi yaşamazsınız...
            Tohumdan gül yetiştirmenin riskli olduğunu pek çok sitede yazıyor bu nedenle aldığım tohumlardan %30 civarı bir verim bekliyorum.Bahsedilen tohum sayısı çok fazla olduğu için Toleresi fazla olur inancındayım.Benimki tamamen hobi amaçlı birşey.Çünkü ne yetiştirsem etrafımda bitkileri seven insanlara dağıtıyorum.Hiç bir ticari amacım yok yani.Tamamen zevk aldığım birşey olduğu için böyle değişik uğraşların peşine düşüyorum.

Zaman ayırıp mesajıma cevap verdiğiniz ve tecrübenizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Comment

gül tohumları %30 veya %40 daha fazla tohum çimlendire biliniyor. herkes kolay olsun diye sabır etmeden ilk gördüğü duyduğu yöntemi uyguladığı için tohumları çimlediremiyorlar. ben ilk uyguladığımda aynı bende 1 veya 2 tane tohumum çimlendi. ama sonra bende bu çok hırs meselesi oldu ve internet araştırırken bir sitede bir yazıda gördüğümü uyguladım yukarıda arkadaşın bahsetiği gibi %30 değil tersine bütün tohumlarım çimlendi. vede hala çimlendiriyorum sizlere nasıl yapıldığını buraya yazmak isterdim ama o yazıyı yazana ayıp olacağını düşündüğüm için size link verdim merak eden baksın.

Gül Tohumu Çimlendirme (%100 Garanti Yöntem)

Comment

Working...
              X