fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Limon ve Kamkat ağacımın nesi var ?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Limon ve Kamkat ağacımın nesi var ?

Merhaba,

Ben evimde limon ve kamkat ağacı yetiştirmeye çalışıyorum. Bir sene önce almama rağmen hiç meyve vermedi. Yaprak dökmeye başladı. Yapraklarının üzeri kahverengi yara kabuğuna benzer bir şey ile kaplandı. Yeşil bitkiler için tavkiye sıvı besin kullandım, arap sabunu ve tütünü suya koyup yapraklarına sıktım, yerini değiştirdim ama bir türlü kurtulamadım. Resimlerini ekliyorum. Her iki bitkide sürekli yaprak döküyor ve sürgün vermiyor.

Ayrıca bitkilerim kaloriferin yanında duruyor, nemli bir ortam yaratmak için buhar makinesi alsam işe yarar mı?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Fidanligi.com

Çözümü çok basit. Telaş edecek bir şey yok ama tasiyeme uyarsanız

1- Kalorifer yanında bitkiler gereksiz hava sirkülasyonu yada hava cereyanı altında kaldığından uzak tutulmalıdır. Su dengesini koruması güç olur.
    2- Üzerindeki böceklerden dolayı bitkide zafiyet oluşmuş. Bunlar kabuklu böcekler oldukları için kullanacağınız ilaçlar tam anlamıyla etkili olmasını beklemek gerekmez. Bunları ilenize bir eldiven giyerek temizleyebilirsiniz. Yada sivri uçlu bıçak iğne vb. bir şeyle tek tek temizlemelisiniz. Çok zamanınızı alacağını sanmıyorum. Takip etmeyi ihmal etmeyin. Tekrar geleceklerdir. Zaman geçirmeden temizlerseniz sayıları da tekrar artmayacaktır.

Comment

Working...
    X