Duyuru
Collapse
No announcement yet.
s:a
Collapse
X
-
s:a
armut ağaçlarımda devecilerde daha çok olmak kaydı ile kimsenin bilemediği bir hastalık var gözlerin tam dibine bi mahluk yumurta bırakıyo ve orada en küçüğü nohut büyüklüğünde ve en büyüğü ceviz kadar olan bi şişme :: tokurdak kozalak:: gibi yüzlerce kis meydana geliyo her birinin içerisinde 5 ila 10 arasında yumurta var ben bunları yani yumurtaları ilaçlayarak yada kesip yakarak öldürüyorum ama seneye yine geliyo 330 ağaç 11 yaşında deveci armutunu bu yıl köklemeyi düşünüyorum nereye numune göndersem bi çare bulunamadı içlerine yeni diktiğim bir yıllık taze fidanların bile sürgünlerinde var bu illet buraya fotoğraflarını yüklemek mümkünmüdür yada nasıl yapabilirim
Etiketler: hiçbiri
-
Sn Geleneli:Bahsetdiğiniz böcek;meyve yazıcı böcek türlerinden birisi.Öncelikle;kültürel mücadele olarak yaptığınız işlem doğru,Ağaçların dirençli tutulması,nem ve rutubet olmaması.Çevre temizliğine dikkat edilmesi,yabani ot yaprak ve en önemllisi ahır gübrelerinin buradan uzak olması.Kimyasal mücadeleyi size en yakın tarım kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir.Zira bu sitede yasal olarak ilaç önermemiz mümkün değildir.Ayrıca;bakanlık bu konuda hassas davranmaktadır.Bildimiz iki ilaç malesef yasaklandı.Kolay gelsin.

Comment