ceviz bahçemizde küçücük güzel bir evimiz var ancak 2 tane küçük çocuğum var ve akrep,yılan,zehirli örümcek vb hayvanlardan çok tedirginim çocuklar açısından.geçen yıl beni bir akrep soktu.nette biraz araştırdım.akrep lavanta,tarçın kokularını sevmezmiş.evin etrafına lavanta fideleri diktim ve her tarafa tarçın saçıp tarçın yağı da alıp esans yapmayı düşünüyorum ama ne kadar işe yarar hiçbir fikrim yok. bu hayvanların hoşlanmadığı bitkiler,kokular,görüntüler,renkler vb var mıdır?ya da hoşalandıkları(önlem olarak bunlardan kaçınabiliriz en azından mesela yılan süt kokusunu sever diye biliyorum) bir de bir yerde okudum afrika yerlileri toprak evlerin kapı ve pencerelerini koyu maviye boyarmışlar akrep gelmesin diye,ateş kırmızı görürlermiş koyu maviyi bu ne kadar doğru bilemiyorum! kısacası bu hayvanlardan nasıl korunabiliriz önerisi olan var mı?
KİMYASAL İLAÇ KESİNLİKLE DÜŞÜNMÜYORUM.çünkü çocuğumda kurşun zehirlenmesi var.önerileriniz için teşekkürler..
KİMYASAL İLAÇ KESİNLİKLE DÜŞÜNMÜYORUM.çünkü çocuğumda kurşun zehirlenmesi var.önerileriniz için teşekkürler..

Comment