fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

akrep,zehirli örümcek,yılan vb nasıl uzaklaştırabilirim

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• akrep,zehirli örümcek,yılan vb nasıl uzaklaştırabilirim

ceviz bahçemizde küçücük güzel bir evimiz var ancak 2 tane küçük çocuğum var ve akrep,yılan,zehirli örümcek vb hayvanlardan çok tedirginim çocuklar açısından.geçen yıl beni bir akrep soktu.nette biraz araştırdım.akrep lavanta,tarçın kokularını sevmezmiş.evin etrafına lavanta fideleri diktim ve her tarafa tarçın saçıp tarçın yağı da alıp esans yapmayı düşünüyorum ama ne kadar işe yarar hiçbir fikrim yok. bu hayvanların hoşlanmadığı bitkiler,kokular,görüntüler,renkler vb var mıdır?ya da hoşalandıkları(önlem olarak bunlardan kaçınabiliriz en azından mesela yılan süt kokusunu sever diye biliyorum) bir de bir yerde okudum afrika yerlileri toprak evlerin kapı ve pencerelerini koyu maviye boyarmışlar akrep gelmesin diye,ateş kırmızı görürlermiş koyu maviyi bu ne kadar doğru bilemiyorum! kısacası bu hayvanlardan nasıl korunabiliriz önerisi olan var mı?
    KİMYASAL İLAÇ KESİNLİKLE DÜŞÜNMÜYORUM.çünkü çocuğumda kurşun zehirlenmesi var.önerileriniz için teşekkürler..
  • Fidanligi.com

Evinizin etrafını ıslak veya nemli tutunuz. Nemli veya ıslak yerde akrep durmaz oraya da gelmez.

Comment

Akrepler gece aktiftirler. Gün boyunca gevşek taşların altında, ağaç kabuklarının altında, düşen ağaçlarda ve diğer kalıntılarda gizlenirler. 20 cm yükseklikteki seramik kiremitlerdeki tavan aralıklaından ve zemindeki merdivenlerden, duvarlardan girebilir. Ev içerisinde ise çatlak ve yarıklar macun veya alçıyla doldurulmalıdır. Uygun insektisit emdirilmiş sivrisinek tuzakları geceleri uyuyanları korur. Açıktaki çöplerin temizlenmesi ve enfeksiyona karşı tavuklarla korkutulabilir ancak bu pratik değildir. Akreplerin gün boyunca saklanabilecekleri yerleri ortadan kaldırmak, akrep sokmalarına karşı en uygun yöntemdir. Eğer akreplerin saklanma yerleri ziyadesiyle ortadan kaldırılamıyorsa; bir sonraki aşama olan kimyasal mücadeleye başvurulmalıdır. Kimyasal mücadelede kalıcı insektisitlerin kullanılması tercih edilmelidir.

Akrepler; barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için çatı aralıklarından, pervazlara, yarık ve çatlak duvarlardan çiçek saksılarına kadar buldukları tüm korunaklı ve karanlık ortamları tercih etme temayülündedirler. Gereksiz eşyaları, çer-çöpün çok olduğu temiz olmayan bakımsız evleri, tuğla içlerini ve taştan veya tuğladan yapılmış olan zarar görmüş duvar içlerindeki çatlakları ve bunun gibi kendilerini sıcaktan koruyabilecekleri her türlü ortamı tercih edebilirler.
      Akrepler böcek, kene gibi ufak canlılarla beslenmek konusunda daha çok isteklidirler.

Akreplerle mücadelede atılması gereken ilk ve en önemli adım; söz konusu alanın çok iyi bir şekilde temizliğinin yapılmasıdır. 75 C° ve üzerinde gündüz sıcaklığına sahip olan yerlerde bile geceleri aktif olabilen akrepgiller üyesi bu fertler; geceleri UV fenerle rahatlıkla gözlemlenebilirler. Açık alanlardaki akrepleri kontrol etmek için yapılacak olan arama işleminde; koruyucu eldiven ve bot giyilmek sûretiyle taşların altına, organik çürümeye yüz tutmaya başlamış olan ağaç yaprak ve kabuklarının bulunduğu topraklara, yakacak odunların aralarına bakılır.

Akrepler; özellikle kuru ve sıcak hava şartlarında nemli ve serin yerlere gizlenirler. Bu yüzden her çatlak ve yarığa bakmaya gerek yoktur. Doğrudan nemliliği veya ıslaklığı fark edilen yerlere bakılırsa işi çabucak bitirmek adına olumlu bir gelişme sağlanacaktır.
      Last edited by biomer; 02.04.14, 12:26.

Comment

Akrepler gece veya karanlık ortamlarda dışarıya çıktıkları için mavi rengi farkedemeyeceklerdir. Dolayısıyla maviyi kırmızı olarak da göremeyeceklerdir. Bu durumun, biyolojilerinin müsade edip etmemesinden önce fiziki kurallar çerçevesince imkansız olduğu açıktır.

İsmini vermek istemediğim yaygın basından bazı gazetelerin internet hesaplarınndan bir takım asılsız ve herhangi bir kaynak gösterilmeden yayınlanan, rivayet üzerine hazırlanmış haberlere bizler de rastlamaktayız. Bu tür haberlere itibar etmemelisiniz.

Yılan konusuna gelince; bir yumurtanın içine böcek zehrini şırınga vasıtasıyla enjekte edin ve uygun yerlere bu yumurtaları yerleştirin. Böylece, bahsetmiş olduğunuz kimyasal ilaçlar küçük çocuklara da zarar vermeyecektir. Profesyonel destek almanızı tavsiye ederim.

Örümcek konusu ise; kuvvetle muhtemel bulunudğunuz mekandaki bitkilere musallat olan örümcek veya benzeri zararlılardır kanımca. Bu noktada bitki koruma uzmanı arkadaşlar size yardımcı olacaklardır.

Teşekkürler

Comment

biomer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Akreplerle mücadelede atılması gereken ilk ve en önemli adım; söz konusu alanın çok iyi bir şekilde temizliğinin yapılmasıdır. Özellikle 75 C°’nin üzerindeki sıcaklıklarda geceleri aktif olan akrepler; geceleri UV fenerle rahatlıkla gözlemlenebilir. Açık alanlardaki akrepleri kontrol etmek için yapılacak olan arama işleminde; koruyucu eldiven ve bot giyilmek sûretiyle taşların altına, organik çürümeye yüz tutmaya başlamış olan ağaç yaprak ve kabuklarının bulunduğu topraklara, yakacak odunların aralarına bakılır.
          75 C biraz fazla olmamış mı?

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            75 C biraz fazla olmamış mı?
            Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde doğrudan güneş alan kısımlar bu seviyelere ulaşabilmektedir.

Comment

Gündüz 75 C sıcaklık olmazsa akrepler aktif olmazlar gibi anlaşıldığı için sormuştum. Çünkü İstanbulda 25-30 C sıcaklıkta bahçede akşam karanlığında akrep görmüştük. Oğlum Fatih de, Selim Bey de buna şahittir.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Gündüz 75 C sıcaklık olmazsa akrepler aktif olmazlar gibi anlaşıldığı için sormuştum. Çünkü İstanbulda 25-30 C sıcaklıkta bahçede akşam karanlığında akrep görmüştük. Oğlum Fatih de, Selim Bey de buna şahittir.
                Evet, orada yanlış algılanma olmuş. Gerekli düzenlemeyi yaptım. Tekrar bakar mısınız? Uyarınız için teşekkürler

Comment

İki yıl önce yazlık bahçemde benide akrep soktu. O gün bahçemde organik asitlerden imal edilmiş bitki koruma ve besleme ürünü olan Biyoaktivi kullanmıştım. Orada yaşayan insanlar akrep seni orada istemedi diye yorum yaptılar. Kesin olarak bildiğim Biyoaktiv hem bitkileri koruyor hemde gelişmelerini sağlıyor. Kendi denemelerime göre Biyoaktivin kullanıldığı yerlere kuşlar, karıncalar gelmiyor. Kelebekler ve arılar etkilenmiyor ve geliyorlar. Pamukova Kemaliye köyünde asmalarda Biyoaktivi kullandılar. Bir çok ilaç kullanarak kurtulamadıkları hastalaıklardan Biyoaktiv ile kurtuldular ve Biyoaktiv kullanılan asmalıklara çakallar girmediler. Kullanılmayan yan taraflarındaki asmalıklara çakalar girdiler. Yılanlar ve örümcekler konusunda bir deneyimimiz olmadı.

Comment

Hindi sülün tavuk edinirseniz etrafta haşerat kalmaz.

Comment

kedi ve tavuk en etkili cözüm

kedi ve tavuk en etkili cözüm

Comment

En iisi etrafta üç tavuk bir noroz bulundurmak. Bir tane bile bırakmazlar.

Comment

Working...
                        X