fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Limon ağacım çiçekleri dökülüyor :( bakım bilgisi lütfen

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Limon ağacım çiçekleri dökülüyor :( bakım bilgisi lütfen

arkadaşlar şimdi bir kaç sorum var

1- sulama kaç günde bir yapılıyor ? sulama suyuna besin sıvısı karıştıralımmı ?kaç günde bir besin sıvısı yapalım
    2- limon ağacımın bazı dallarında parlak yaprakları var bazı yapraklarında mat yapraklar var sebebi nedir?
    3- küçük bit gibi birşeyler varmış kahverengi ama çok değil az olarak eşim söyledi yapraklarda gördüğünü söyledi. bunun için ne yapmalıyız.
    4- limon ağacımın ciçekleri açıyor ama dökülüyor. geçen sene bir kaç tane limon oldu ama çok küçükken yeşil iken sararıp döküldü.. onlarda.
    5- dişi erkek limon ağacı varmı ?
    6-bu limon aağacını fidan olarak alırken üzerinde ikitane limon vardı. ilk senesinde limonlar küççükken rengi sararıp düştü. balkonda arılar gelip konuyorlar .. birde limon vermiyor diye aşı yapmamız gerekirmi ?
  • Fidanligi.com

aradığınız bu konu olsa gerek kolay gelsin.

Comment

Click image for larger version

Name:	IMG_3976.jpg
Views:	1
Size:	170.4 KB (Kilobyte)
ID:	77469Click image for larger version

Name:	IMG_3978.jpg
Size:	226.3 KB (Kilobyte)
ID:	77470Click image for larger version

Name:	IMG_3982.jpg
Size:	113.2 KB (Kilobyte)
ID:	77471Click image for larger version

Name:	IMG_3987.jpg
Size:	144.1 KB (Kilobyte)
ID:	77472

şimdi arkadaşlar ağacın gövdesinde ve yaprak altında bu kahverengi şeyler vardı ilaçta sıktım . sonra aldım bi tane diş fırçası bütün böcekleri diş fırçası ile çıkarttım yaprakların altındakilerde dahil olmak üzere.. birde ağactan bal oluşuyor bu normalmi ? ayrıca yptığım temizlik faydası olurmu ? bu kahverengi şeyler nerden geliyor topraktanmı geliyor yoksa ağaç kendisimi yapıyor ??

Comment

Bunlar kabuklu bit. Fırça ile temizlemekte iyi yapmışsınız. İlaçsız en etkili yöntem de bu zaten. Etkili olduğunu göreceksiniz. Zaman zaman tekrar görürseniz yine aynı uygulamayı gecikmeden yapmalısınız. Zamk çıkışı sebebi bu böceklerin bitki öz suyunu emmelerinden ve oluşan yaralardan oluşmaktadır. Böcekler olmazsa zamk çıkışı da duracaktır.

Comment

Working...
        X