fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tarıma Yatırım.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Tarıma Yatırım.

Herkese öncelikle mutlu ve iyigünler olsun.Ben kendi zihnimde çocukluğumdan beri düşündüğüm fikir olarak artık yavaş yavaş Çiftlik kurma hayalini gerçeğe dönüştürmek istiyorum fakat bu işlerden pek anlamıyorum.Burada çok ciddi deneyimi olan abilerim amcalarım var.Sizlerden tavsiye ve yardım istiyorum.Örneğin arazi satın almakmı daha mantıklı kiralamak mı ? Hangi ürünü ekmek dikmek daha mantıklı? Tarım ürünleri ihracatı nasıl bir fikir ,nasıl olur hangi ürünler olur? Getirisi ne kadar ? En az kaç dekar/dönümle bu işe girilmeli ? Nasıl yapmalı ? Bu işlerden kazanç nasıl ? Şimdiden yardımcı olacak olmayacak herkese teşekkür ediyorum ,kolay gelsin.

Tolga Bey Merhabalar

Tarıma yatırım en riskli yatırımlardan birsi. Çok tanıdıklarım var. Bir aşk ve şevk ile Tarıma yatırım yapıp da sonradan işin içinden çıkmak için bin bir dereden su getireni. Ancak şevkinizde kırmak istemem. Eğer işi iyi analiz edip iyi bir ekiple işe başlarsanız yolun %51 ni geçmişsiniz demektir. Eğer yeterli sermayeniz varsa Araziyi satın almak her zaman iyidir. Kiracılıkta kalıcı yatırım yamanız çok zor.

Öncelikle bulunduğunuz bölge çok önemli. Arazi seçimini ve yetiştireceğiniz ürün önemli. Dahası pazar meselesinde işe başlamadan ayarlamanız lazım.
    Hangi ildesiniz eğer Marmara veya Trakya'da iseniz size destek sözü verebilirim. İyi çalışmalar.

Comment

Doğa aşkı ile yanıp tutuşan biri olarak çok istiyorum ama yani aklımda birçok olumsuz fikir var.Zaten kime sorsam araştırsam tarım sektörü seni aç bırakır diyorlar.Aslında bunu bir türlü anlayamadım, ama şöyle bir şey de var tarımla zengin olan bir adam daha rastlamadım yada duymadım.Bir de merakım şu kiralamak daha karlı değilmidir ? Örneğin dönümü 2 bin tl olarak satılan tarım arazisinden 200 dönüme 400 bin tl vermek var bir de 200 dönümü 1 sene kiralık 20 bin tl ye kiralamak var.Yani hangisi daha mantıklı ?Çok daha büyük kiralık araziler var.Bunları araştırmaktayım ama kafama takılan binbir çeşit soru var.Dediğiniz gibi tarımdan çok az kazanılır diyor her sorduğum kişi.Ama çok bağlılıkla sevdiğim bir iş tarım/hayvancılık.Önerilerinizi bekliyorum...

Comment

Tolga Bey eğer uzun vadeli yatırım düşünüyor ve sermaye yönünden de sıkıntınız yoksa satın almanız daha karlı. Zira 10 yıllık kira parası ile araziyi satın alırsınız. Acizane Ziraat Mühendisi olarak şunu gördüm. Ülkemizde Tarım işletme bazında ve işi bilen bir ekiple başlanılmadığından dolayı kimse doğru dürüst kar edemiyor edemez de.

Ancak kar edilmesi için. İşletmenin yeterli oranda büyük olması, pazar sıkıntısının olmaması ve işi bilen elemanın olması durumunda zarar etmesi söz konusu değil. Ayrıca iler ki yıllarda Tarıma yatırım daha çok kazandıracağa benziyor.

Tarımsal yatırımda en zor olanlardan birisi Hayvancılık. Gerçekten de bu işi bilen birileri ile yola çıkmaz iseniz zarar etmeniz ve pişman olmanın nerede ise yüzde yüz.
        Hangi bölge de olduğunuzu yazmamasısınız.

Comment

Working...
        X