ama neden onemli ve ikincisi at gubresi diger gubrelerden ayiran ozellik nedir bilen varmi
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
solucan gubresimi o da ne
Collapse
X
-
Cevap: solucan gubresimi o da ne
Benim bildiğim kadarıyla, atların yemleri daha kaliteli oluyor. Ayrıca atlar yediklerini hazmederken fazlaca maharetli değiller, tamamiyle besinleri bünyelerine alamıyorlar. karbon azot dengesi de uygun oluyor.
At gübresi daha çok mantar çiftliklerinde kullanılıyor çünkü mantarın aradığı kimyasal denge ve besinler içerisinde bulunuyor.
Mantar yetistiriciliginde de her at gübresi kullanılmaz. Kullanilacak at gübresinde bazi özellikler aranmaktadir. En uygun at gübresi yulaf yada misirla beslenmis agir islerde çalisan atlarin, altina yataklik olarak bugday yada çeltik sapi kullanilmis olan at gübresidir. Bu gübrenin ahirda yataklik olarak birkaç günden fazla kalmamis olmasi gerekir. Böyle bir at gübresinin nispi nemi % 40-70, azot orani ise % 0.7-1.4 arasindadir. Ayrica iyi bir gübrenin sap orani % 75-80 civarinda olmalidir. At gübresinde bu oran sap yoksa ilave edilmelidir.
Bu arada at gübresinden daha besleyici tavuk gübresi, güvercin gübresi var. Yarasa gübresi de var ama onun hakkında bilgim yok..
-
tavuk gubresi malesef besleyici olmaktan cikmistir nedeni ise aldiklari gidalardir yani dogal disi suni gidalardir ornek verirsek fransada dogal parklara kesinlikle kedi ve kopeklerin girmesi yasaktir yemek yemek sigara icmek gibi cunku bizim icimizde yasayan bu hayvanlara verilen gidalar malesef dogal olmayan gidalardir bir ilac verdigimizi dusunursek tanrinin verdigi dogaya aykiri hareket etmis oluruz diyorum ve dedim bile ekleme yapilabilir
Comment
-
Benim favorim doğal,hakiki ahır gübresi. Niye mi?
Ahır gübresi, terkibinde bulunan azot, fosfor ve potasyum gibi bitki besin elementleri dolayısıyle, toprağı besin maddelerince zenginleştirir.Toprağa humus vererek de toprağı ıslah eder. Ahır gübresi, toprağın işlenmesini kolaylaştırır. Toprağın su tutma kabiliyetini ve havalanmasını arttırır.
Genel olarak mahsul artışında, % 40 gibi bir artış sağlar.
Hem de bolca mevcut.
Comment
-
solucan gubresi sanirim turkiyedede basladi en son trt int de izlemistim israildede var birde fransada oldugunu duydum ciftlik olarak ancak bildigim fransadaki okullarda ogrendigimiz ilk oncelik solucan gubresi ancak cok pahali olmasindan dolayi at gubresi ancak diger gubrelerin tamamida gayet iyidir insan gubresi dahi nihayetinde midenin ogutup diskilamasidir ama su bir gercekki bizler icin pis olsada doga icin pis degildir ancak kullanilan antibiotik ve diger ilaclar sayesinde zararli durumada gelebilir sevgili seyyah humus dunyanin her gubresinde bulunmaktadir bu bir mecburiyettir gubrede humus yoksa zaten yasam bnitmis demektir aksam bu kanuya yavasca yazarak dusunerek turkceyi guzel yazmaya calisarak aciklik getirecegim ozellikle toprak altinda yasananlar konusunda
Comment

Comment