cevap veriyorum yillar sonra toprak bembeyaz olur yani toprak olur ot dahi bitmez eklemek isteyenlere acigiz herzaman soylerim allah olumun dahi dogalini severmis siz hala verin tarimciya o kimyasal uretimleri
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
peki ama sanal gubreylen yetisdirince ne olur
Collapse
X
-
Cevap: peki ama sanal gubreylen yetisdirince ne olur
Herşeyin doğalı iyidir, güzeldir, tercih edilir. Benim tarımcı olarakbu konuya itirazım var.
Eğer hobi olarak uğraşılıyorsa kimyasal veya suni gübre ve ilaç kullanmayın. Eğer sözleşmeli tarım yapıyorsanız kullanmayın. Eğer bu ikisi değilse siz bilirsiniz.... (Hormona ve insan sağlığına zararlı tüm tekniklere, kesinlikle karşıyım)
ama...
1 dönüm veya 1 dekar alandan 1500kg dan daha fazla buğdayı hangi doğal yöntemle alabiliriz? eğer birim alandan fazla ürün almak isteniyorsa kimyasal gübreden başka şansınız yoktur. Ameller niyetlere göredir.
Dengeli ve dozunda gübre verilirse toprak ta mahsül de bozulmaz.
-
Cevap: peki ama sanal gubreylen yetisdirince ne olur
ornek olarak fransada tarim cok ilerlemesine karsin insanlar bio tarimi tercih ediyor yani ati sapana surmek gubrede bu sekilde geliyor ozellikle curumus topraklarida katiyorlar traktorle yapilan calismalarin urettigi gidalar kullanilsada aslen makbul gormuyor yani bizim sapana surdugumuz okuzumuz sanirim traktorden daha iyiydi solucan bir bakteridir bunun icin gubresi birinci kalite gubredir ve her kosulda sagilikli ve dolgun uretim alinir bakterinin urettigi gubre tam anlamiyla saglikli olmasinin yegane temeli ise oidumun kendi bunyesine toplamamasi dir
Comment

Comment