agaclarin budanmasi ozel bir itina ister eger çift çikisli bir agaç ise çift çikisli dallarin hemen ustunde budanmalidir eger sagli ve sollu çikan dallar ise mutlaka uygun dalin hafif megilli bir sekilde kesilmelidir duzgun budama sonunda mastik gerektirmez cunku bitkilerinde kendini savunma yapilari vardir ancak yanlis kesimler herzaman curume ile sonuclanacaktir
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
budama
Collapse
X
-
Cevap: budama
genel budama olarak yazabiliriz ancak meyve budamalarindada ayni hassasiyet ile budanmalidir meyve agaclarimizin karakter yapilari onemlidir mesela bodur meyve agaclarinin disa gogru budanmasi carpi konumuna gelen icdallarin kesilmesi ve agacin icerisindeki hava akiminin rahatlastirilmasi gerekmektedir aksi taktirde hem meyvelerde hemde agacta once yosunlar sonra curumeler baslayacaktir yuksek agaclarda ise dallar genelde fazla olacagindan ve yasli olacagindan agacin meyvelerini rahat ve iri uretebilmesi icin biraz daha fazla budanmalidir yani bir agacin urettigi 100 elma ile 50 elma arasindaki fark 50 elmanin daha lezzetli daha iri ve daha duzeli olmasidir cok dal demek cok elma demektir ancak kalite duser bu yuzden saglikli bir budama gerekmektedir aksi taktirde dogadaki meyve agaclarini budayan yokrut cok meyve verir ama kalite dusuktur bir tarafi yamuk irili ufakli siyah lekeler bunun baslica nedeni agac arasindaki cereyan olmamasindandir yani nem yani 1 yuksek agacin yorgun ve yukseklikten kaynaklanan agacin suyunun rahat ulasamamasi bunun icin dolasimi dal azaltimi 2rutubet yani nem oranin dusunup ic dallarin azaltimi 3sureli disa cikan dallarin korunmasi
Comment
-
Cevap: budama
benim ulkemde agaclarin budanmasi yada dallarinin kesilmesi eger zarar vermiyorsa yasak konumuna gelmistir ancak yasak degildir ama uygunda degildir benim ulkemde malesef bir yasa vardirki bu yasa kabullenilemez bahcende ne agaci olursa olsun aslen iki metreyi gecemez ancak komsu sikayeti olmadigi sure zarfinda yuksele bilir ancak komsun rahatsizsa iki metreye kadar yukseklik biraka bilirsin bu kavak icin dahi gecerlidir budamamnin genis bilgisini resimlerle anlatmak daha dogrudur hele birde ben yaziyorsam ya bir tercuman yada resim sarttir ancak bilgisayardan eminiki bu hususta bilgi sahibi insanlar size sizin anlayabileceginiz yani duzgun bir turce ile size anlatabilirler cunku budama dunyanin her yerinde aynidir cunku agaclar aynidir karakter yapidan dolayibenim amacim sadece konuyu acmak biliyorumki bilenler dogru turkceylen benim yazilarima takviye yaparak daha rahat bilgi olusumunu saglayacaklardir am motorklu budama makinesiylen budama farklidirki bu budamayi sadece çit yada yuvarlak top haline getirilen ligustrum gibi sus agacciklarida kullaniriz diger budamalarin tamami bag makasi eger buyuk budama ise testere motorlu testere gibi farkli alrtlerdende yararlaniriz
Comment

Comment