fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

zeytincilik

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: zeytincilik

2011 ilkbaharında Bekir bey isminde biri beni aradı ve zeytin dikimi yaptığını ve ağaçlarını geliştirmek için leonardit uygulamak istediğini söyledi. Bende bizim leonarditin faydalarını çeşitli uygulamalarda gördüğümüzü söyledim. Leonarditin yanında organik NKP li büyükbaş sıvı gübreyi kullanmasını tavsiye ettim. Hem leonardit hemde sıvı üründen kendilerine yolladık. Geçen hafta kendisi ile görüştüm ve ürünler hakkında düşüncesini sordum. 2010 ve 2011 yılarında çektiği resimleri yolladı ve yazdığı cevabı aynen iletiyorum.
    Gönderme tarihi:
    10 Ekim 2011 Pazartesi 16:18:33
    Kime:
    Remzi bey ([email protected])

Remzi bey ozur dilerim ben bir an sizi karistirdim. Umarim iyisinizdir. 1 ekim itibari ile isvicredeyim. Zeytinlerimi topluyamadim malesef. Remzi bey,bu nisan ayinda leonarditleri atmistim. Haziran 20 sinde bahceme gittigimde gordumki, agaclarim onemli sekilde yapraklanmis ve yeni fiskinlarimin oldugunu gordum. Damalama ile 3 ay icinde, sizden aldigim sulu gubreynin hepsini, ayrica Humuik asit 40 litre, damlama ile agaclara verildi.
    Ayrica haziran ayinda kaolin attim. Kaolin sayesinde agaclarima yaprak ve zeytin guvesi gelmedi desem dogru olur. Cok ama cok az zayiat verdim. Agaclarimin hepsi, yuklu. Dallar yerlere kadar egilir durumda. 2 top kadar zeytin kesin var. Ayrica yaprak gubreside verdim. Eylul 15 agaclarin diplerine 6-7 kilo koyun gubresi attirdim. serili duruyor. Bu yagmurlarda, serbet olmustur kesin. Agaclarin yuklu olmasina ragmen, 15 - 20 cm lik kaolinden sonra yeni fisklinlarim oldu. Bence bu sene agaclarima cok iyi bakmis oldum. Bu gelecek seneye de olumlu yansiyacak anlasilan. Gecen sene keskin, budama yapmama ragmen, agaclarin yogun yaprak cikarmis olmasi iyi yolda oldugumunda göstergesi. keskin budamadan sonra agaclarin resmini cekmistim. Birde eylul ayinda cektim. farki mukayese ettim. Mukemmeldi diyebilirim. Selamlar Remzi bey, kalin saglicakla. Mailinize sevindim.

Comment

benimzeytinbahcem var12ay buyunca nasil olur

Comment

benim zeytin bahcem var 12aybuyunca bakimi nasil olur

Comment

Bir ziraat Mühendisinin yazısını aynen aktarıyorum.

Yıllardır topraklarımıza ne olacağını hiç düşünmeden, fazla ürün alacağız diye kimyasal gübreleri kullandık durduk. Artık ne kullanırsak kullanalım hem ürün kalitesi, hem de verim düştü. Topraklarımızı eski haline nasıl getiririz diye insanlar araştırmaya başladılar. Yıllardır kullandığımız kimyasal gübrelerin kalıntıları topraklarımızı verimsizleştirmişti.
          Çernobil kazasından sonra Çernobil topraklarına bulaşan radyasyonu, hümik asit uygulamasıyla tekrar geri kazandılar. Bizim topraklarımızı tekrar kazanabilmemiz için kaliteli leonardit kullanmamız gerekiyor. Bir seminerde, bitki besleme ve gübreleme uzmanı hoca (toprağın içindeki azot fosfat potasyum ve iz elementleri, leonardittin içinde bulunan hümik asit çözecek, fülvik asitte başka yerlere tutunmasını önleyerek bitkiye kazandıracak.) demiştir.
          Yanı tek başına hümik asit yeterli değildir. Kaliteli leonardit kullanılan arazilerde kimyasal girdiler olmadığı taktirde, üç yılda organik tarıma geçilebileceği, yetiştirilen ürünlerin damak tadının yerine geleceği, ürünlerin raf ömürlerinin uzayacağı ve verim artışı olacağı ispatlanmıştır.
          Piyasada çok çeşitli markalarda leonardit bulmak mümkündür. Ama bunların hepsi aynı değildir. Hümik + Fülvik asit, organik madde miktarları ile nem yüzdesini incelemek gerekir. Torba üzerinde yazan beyan değerlerine değil, toprak yaprak ve kimyasal analiz laboratuarında yaptırılan tetkik neticelerine bakmak gerekir. Leonarditti kullanmadan önce içeriğini ve daha önce kullanılan yerlerde alınan neticeleri incelemek gerekmektedir.
          Leonardit konusun da çok deneyimli bir ziraat mühendisinden de görüşlerini istedim. Kendisi yazılarıyla iştirak edeceğini söyleyerek, ilk yazılarını yazdılar.

ZEYTİN AĞACI ve LEONARDİT -1-

Zeytin Ağacı : meyvelerinin etinden ,yağından , çekirdeğinden , posasından yararlanılan yapraklarından tıp ve kozmetik sektörlerinin faydalandığı, hakkında İncil ,Tevrat ve Kuranı Kerim’de övgülerle bahsedilen mucize bir ağaçtır. Hala dünyada iki bin yaşında olup meyve veren zeytin ağaçları vardır. Zeytin ağacının bu kadar uzun yaşamasının sırrı daha çözülememiştir.
          4 mevsim boyunca yeşil kalan zeytin ağacı yıl içerisinde sürekli yapraklarını yenilemektedir. Bitkiler yaprak üretimi için yeterli olacak kadar karbon ( C ) ‘a ihtiyaç duyar.Ayrıca yağlar ve şekerler de karbonlardan oluşmaktadır. Bu sebeplerden dolayı zeytin ağacı çok miktarda karbon içeren bitki besinlerine ihtiyaç duyar.Bitkilerin kullanacağı karbon kaynaklarının genel adı organik madde olarak adlandırılır.
          Organik maddenin Toprak tahlilleri sonuçlarında en az % 4 olması gerekirken Ülkemiz geneli topraklarında % 1 in altında sonuçlar çıkmaktadır.
          Tarımda kullanılan organik madde kaynakları
          Kompostlar-büyükbaş ve küçükbaş hayvan dışkıları-kanatlı hayvan dışkıları-
          Mezbaha atıkları-bitki artıkları ve leonardittir.
          Biz Ziraat Mühendisleri organik madde kaynağı olarak : Yabancı ot tohumu ,Virüs, nematod , bakteriyel hastalıklar, mantar , larva , kurt , kuduz mikrobu , tuz , içermemesi nedeni ile LEONARDİT kullanmayı tercih ederiz.

Comment

remzi bey hayırlı aksamlar öncelikle umarım iisinizdir.. leonardit hakkında uygulama zamanı dozajı we maliyet konularında bilgi, temin edilme hususunda yöntem önerinizi bekliyorum

Comment

Teşekkür ederim Sayın Alone

Yeni kurulacak tesiste ise her fidan dikim çukuruna veya harcına 500 gr. kaliteli toz leonardit verilir.

U Y G U L A M A Z E Y T İ N

Verime gelmiş ağaçlarda Ekim – Kasım – Aralık aylarında ağaç başına genç ağaçlarda 4 kg, yaşlı ağaçlarda 5 kg ağaç iz düşümüne bel yada çapayla veya sıra aralarına kültüvatör yada diskaroyla 10 – 15 cm derinliğe, Şubat – Mart aylarında ise genç ağaçlarda ağaç başına 3 kg, yaşlı ağaçlarda ise ağaç başına 4 kg taç iz düşümüyle ağaç gövdesi arasındaki alana kaliteli Leonardit serpilerek yüzey toprağa tırmık veya çapayla karıştırılmalıdır.

Leonarditlerin çok farklı kalitede olanlar piyasada bulunmaktadır. Önemli olan kaliteli ve netice alınan leonarditlerdir. Leonarditler de çok farklı fiyat uygulamaları bulunmaktadır. Leonarditler umumiyetle 25 kiloluk torbalarda piyasaya sürülmektedir. Bizim leonarditin toz, granül ve kalsiyum kaplı granül formatları bulunmaktadır. Bunların fiyatları farklı farklıdır. Kamyon bazında ortalama 25 kilo 15 tl civarındadır.

Comment

alone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                slm dilek hanım....zeytincilik hakkında aradıgınız hertürlü bilgiyi size werebilirim..iletisim kurarsanız sewinirim...yetistiricilik,budama,gübreleme,fidan dikimi bahce tesisi aklınıza gelebilecek hertürlü konu....cwbınızı bekliyorum...saygılar....
                dilek hanim merhaba benim zeytin bahcem var ne kadar baksam verimsiz oluyor ben sizden zeytin agacinin12 aylik bakimini reca edecegim

Comment

alone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  slm dilek hanım....zeytincilik hakkında aradıgınız hertürlü bilgiyi size werebilirim..iletisim kurarsanız sewinirim...yetistiricilik,budama,gübreleme,fidan dikimi bahce tesisi aklınıza gelebilecek hertürlü konu....cwbınızı bekliyorum...saygılar....
                  dilek hanim merhaba benim zeytin bahcem var ne kadar baksam verimsiz oluyor ben sizden zeytin agacinin12 aylik bakimini reca edecegim

Comment

Working...
                  X