fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tatil bitti kabus geri dondu seyyah kardas

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: tatil bitti kabus geri dondu seyyah kardas

)) iyide islamda demezmi arabin ustunlugu taavba yada boyle bir sey tam hatirlamadim . ikincisi ben gencgen emperyalizme karsi savasirdim simdi kucuk burjuvayim guce tapmamda normaldir

Comment

islam benim dediğim gibi der; arabın arap olmayana hiç bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadır.Yani Allah tan korkup ona layıkıyla kul olabilmekte.

Comment

uzgunum arabin allah katindaki ustunlugu takvadan baska yoktur der ve ya senin dedigin gibi olsun neden arabin takva ustunlugu oluyor hani esitlik yani bir turk islam icin olecek once arablara gecis verilecek sencede bir hata yokmu bu iste sorun irk sorunu degil benim icin benim burada cok degerli arab olan dostlarim var sorun islamin yarattigi ikilik oncelik neden onlarin cok ilginctir

Comment

yani diyorsunki sen allaha yakinsin bende allaha yakinim senin paran yok çalisip para kazanmak zorundasin benimde babadan kalma mal varligim var sen karnini doyurmak ve cocuklarina bakmakla yukumlusun ve kazandigin para ancak sana yetiyor ve ailene ben ise yetimlere yardim ediyorum hacca gidiyorum vs vs ikimizde olduk eger tanri ikimizede esit davranirsa yani ayni kefeye koyersa orta bir sorun olmazmi yani sen hacca gitmedin ben gittim o zaman ben o parayla antalyada cok guzel bir tatil yapabilirdim ama yapmadim neden ikimizde ayni kefeye konuluyoruzki nihayetinde rizki veren parayida verendir bende onu layigiyla kullandim benim senden cok daha ustun bir mevkide olmam sart aksi taktirde islamin kurali degisir

Comment

Allah herkese eşit değil yaptıklarına göre muamele edecek.
            Hem adalet eşit paylaştırmak değil hak sahiplerine hakkı nispetinde hisse vermektir.Benim inancıma göre her insandan bırak malını,aldığı her nefesin bile hesabı sorulacak.Yaratıcı herkesi farklı şartlarda yaratmış ve o şartlara göre imtihan etmektedir.önemli olan bizim bulunduğumuz konumda rolümüzü nasıl yerine getirdiğimizdir.
            Ayrıca bu din arabın değil yaşayp sahip çıkan herkesindir.Yani evrenseldir.
            Takvada sizin zannettiğiniz gibi Araba has bir şey değil.Yani Allah'a yakın olmak herkesin hakkı. Millet ayrımı yok. Dinimizden bunun binlerce delilini gösterebilirim.

Comment

milleyet ayrimi yokta neden koskoca bir kavmi yok etmistir ve bu kavim yasamamaktadir ve ayni zamanda yazdigimi anladigini anmiyorum istersen bir daha oku cunku eger dedigin gibi herkez esit yargilanicaksa benim senden ustunlugum olmasi sart sorunda burada yani yazdigim yazinin icindeki soru burada

Comment

ibrahim simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                milleyet ayrimi yokta neden koskoca bir kavmi yok etmistir ve bu kavim yasamamaktadir ve ayni zamanda yazdigimi anladigini anmiyorum istersen bir daha oku cunku eger dedigin gibi herkez esit yargilanicaksa benim senden ustunlugum olmasi sart sorunda burada yani yazdigim yazinin icindeki soru burada
                1-Kimden bahsettiğinizi anlamadım ama kaşınmışlardır.
                2-Okudum okudum bir şey anlayamadım kusura bakma;D
                3-herkes eşit yargılanacak ama herkesin eline gelen farklı olacak
                Yani ne kadar para o kadar köfte misali.
                4-Şu üstünlüğünüzün madenini söylesenizde bizler de sizin gibi üstün birisi olabilsek
                5-Ayrıca takva arabistanda yetişen bir ağaç değil.

Comment

anlamadin gine ben onu misali olarak yazdim yani benim ustunlugum degilde senin ustunlugun olsun farketmez soru o degilki cimbizlama kokusu aliyorum kelimelerdeden guzel bir taktiktir ama neyse soruyu farkli sekilde sorayim tanri herkeze esittir burada sanirim hem fikiriz simdi iki insan dusun birisi babadan zengin digeri fakir zengin de islama inaniyor fakirde zengin olanin maddi gucunden dolayi yetimlere ayiracak hem vakti hem parasi var fakirin calismaktan baska sansi yok ikiside oldu gomduk hocada gorevini yapti gitti sorgu basladi zengine soruyorlar sen ne yaptin yetimlere yardim onlarla oynadim hacca gittim zekat verdim kurban kestim gibi namaz falanda fakirde namaz kilmis garibim orucunu falan sorgu bitiyor sorgu sonunda cikan kara ne olabilir ornek verirsek fakir ve zengin esit bir sekilde ayni yeremi gidecek yoksa zengin fakirden daha guzel bir yere gidecek misal zengin fazlasini yapmis ki yapmak zorunda olmadigi seyleri yapmis fakat fakir sadece farz olanlari yapmis sunnetlere yetisememis calismasi lazimmis zenginin bu sikintisi olmadiindan sunnetleride yerine getirmis simdi kim nereye gidecek cennette ayni yerleremi yoksa zengine ayricalikmi saglanacak bu onun hakki sanirim eger esitlikse

Comment

Cenab-ı hak zenginin çok harcamasından fakirin az bir tasaddukuna daha çok
                    kıymet veriyor.İbadetini ifa eden bir insanın nafakasını temin için çalışması da bir ibadettir der dinimiz.
                    hem zenginlerin çoğu bu saydıklarınızı yapmazlar.

Comment

ama cogu azi yapar ve talebide hakkidir gerci seni anliyorum soru bayagi zordu birdaha boyle zor sorular sormuyacagim

Comment

ibrahim simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        ama cogu azi yapar ve talebide hakkidir gerci seni anliyorum soru bayagi zordu birdaha boyle zor sorular sormuyacagim
                        Biz çoook daha zorlarını gördük.
                        Sorun cümlelerinizi çözümleyemememde.

Comment

Working...
                        X