fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

genel kultur

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• genel kultur

Arkadaşlar mesajları sayın ibrahim simsek'in daha önce açtığı genel kultur başlığına taşırken yanlışlıkla tek mesajda birleştirdim ancak geriye getiremediğim için sadece bu şekilde düzenleyebildim. Hata için özür diliyorum. Şahper.

ibrahim simsek Nickli Üyeden Alıntı
    arabadan atacaganiz her turlu çop maddesi cocuklariniza bir dag olarak geri donecektir

bitkilerinizin yasamasi icin mutlaka genel bir egitim aliniz ve dogayi koruyunuz

su dongusunun tanridan degil genel bir ekolojik sistemden geldigini unutmayiniz tanri suyu veriyorda neden afrikada açliktan her yil milyonlarca cocuk oluyor ilginctirki çesmelerimizi kullanirken dikkat edelim gunesin aldigi suyu bize geri vermiyor sagliksiz sulara geri atiyor birde bizim sagliksizca uretimlerimizi dogaya attigimizi dusunursek ve doganin bizim uretimimize yetisemedigi eklenirseki tanri bunu yeterli kilamiyor demekki insan oglunun beyni ve bilimsel davranisi olmasi gerekir ve bilimsel calismalara uygun davranislara uyarsak sanirim tanriyada su icin yalvarmak uzere bir sih bulmamiza gerek kalmaz
    sevgi ve saygilarimla

o ekolojik dengeyi kurandan haberin yok olduğu belli. biraz tefekkür etmeni tavsiye ederim ilmin kaynağını bilmezsen hedefin şaşar.

)))))))))))))))))))))))

Kaan Nickli Üyeden Alıntı
    kainatın yaratılışında "sünnetullah" dediğimiz kurallar vardır. bu kurallara uyan herkese yaratan verir. uymayanı da ayırım yapmadan sonucuna katlandırır. yani dengeyi etkileyecek derecede aşırı gidenler bu dünyada sonucu görür. öbür tarafa zaten karışamayız. oranın sahibi bilir. bu benim "imanım".

peki ama neden o ekolojik dengeyi kuran karadeligi ortemiyor yada sehirlerde fare artisini engelleyemiyor ve cok ilginctirki fareler dogadan fazla sehirlerde var olmaktadir nedenimi iste onu yada tanriya yada bilime soralim tanri nediyor bilemem ama bilim diyorki yilanlarin oldurulmesi baykuslarin ve sahin atmaca kartal gibi hayvanlarin yasayamamasi vede gelecekte kediler vahsi insan oglunun luks tekerlek arasinda can verislerini takiben farelerin artisini engellemenin caresinin artik ilaclar oldugunu ancak dogadada fazla fare kalmamasindan dolayi baykus gibi hayvanlarinda neslinin azaldigini birazdaha derinlestirirsek tanrinin bu dengeyi degistiremedigini bunun icin insan oglunun tedbir almasi gerekliliginden bahseder iste bilim bunu soyluyor peki tanri ne diyor ben sizlere ilac verdim fareleri oldurun onunlami diyor yada dort bir yani kesin bicin mi diyor benim savasim doga dusmani insan kilikli hayvanlarladir insanlarin dini inanci beni ilgilendirmiyor ve ilgilendirmeyecektirde herkez ozgurdur ancak ozgur olmadigimiz tek nokta bu dunya hepimizin ve bu zincirleri tanri korur oldur gitsin diyen yada tam bir kapital mantigi ile cikarlarini dusunen insanlara karsidir cok ilginctirki darwin ateist olmasina karsin muhamettin bazi davranislarini goz onunde bulundurarak ekolojik dengeye ulasmistir inanclar bilimsel olursa guzeldir bilimsiz bir inanc budistlerin ucma hikayelerine benzer gerci islamdada duyuyorum bir sihin pencereden ucup gittigini cok ilginctirki yer cekimi buna engeldir isterseniz bir deneyin gorun nasil oluyormus

Cevap: genel kultur

Ben merak ediyorum sevgili İbrahim ŞİMŞEK bey nasıl bir tanrıya inanıyor?

1-İnandığı tanrı ekolojik dengeyi kuruyor ama karadeliği örtemiyor üstüne üstlük şehirlerdeki fare artışını engelleyemiyor. Acze bak nasıl tanrı bu ya hu.

2-Bilim bu tanrıyı yeniyor coruk ve akılsız ve ilimsiz bir tanrı.

3-Kendi öldüremeyince insanlara ilaç verip siz öldürün diyen tembel bir tanrı.

Bu neden bana kendilerine tanrı uydurup sonrada ona inanan insanların mantığını hatırlattı. Tıpkı Hz Ömer'in müslüman olmadan önce helvadan tanrılar yapıp bir güzel tapınıp ona ibadet edip acıkınca yediği putları hatırlattı. İnsanoğlunun mantığı böyle işler bir şeyleri ön plana çıkarabilmek için tanrıyıda acze düşürüp fikrini yükseltmek. Oysa acze düşen bir tanrıya tanrı denir mi? Yarattığını yönetmeyene tanrı denir mi? Denirse nasıl denir?

Allah aşkına zerreyi yönetemeyen kainatı yönetebilir mi? Zerreyi yaratamayan kainatı yaratabilir mi? Küçücük bir tohumda kocaman ağaçların fihristesini yazan zaat hiç mümkün mü yazdığı kitabı görmesin bilmesin. Ehemmiyet vermediğimiz tohumları dahi toprağın altında ve olmadık yerlerde saklayan ve zamanı geldiğinde oradan çıkaran ve o kitabı okutturan zaat hiç mümkün mü ki her şeyi yazmasın görmesin. Sonrada birilerinin elinde anladığı nesne olsun, uyduruk tanrı oluversin.

Comment

sevgili sahper yazin guzel ama ii bos yazmak guzeldir ama anlami olursa tanrilar derken benim nasil bir tanriya inandigimi merak ediyorsun ve pesindende benim tanrimi ortaya çikartiyorsun buyuk basari insan bilmedigi seyi nasil var edebilirki sen benim tanrima sekiller veriyorsun lutfen mantikli bir elestiri eger mantik yoksa sohbetinde bir tadi kalmaz dusunsene turkiyedeyken çok ilginctirki bazi cuppli nami almis sarlatanlarin camdan ucup gittigini bazilarinin cennetten arsa sattigini ve samimi soyluyorum kadinlarin sunnet edilmesini savunanlari dahi tanidim sizin islam boyleyse ben almiyim ben tanrilarimla mutluyum he bir ara muz opturen hoca bile vardi bilenler hatirlayacaktir mubarek hacanin nuru vardiye cinsel organini opuyorlardi cevapla senin bu dinini nasil olacak ben islama karsi degilim inanan insanlarada karsi degilim ancak yazdiklarimi bir oku birde buradaki muslumanlar var tabiki temizlerini ayirmak lazim banyoda kurban kesen muslaman hi duydunmu banyo kenarinda tuvalet banyonun icinde kurban kesiyor ya donerin icine fare eti katanlara ne demeli yani pislikler oldukca malesef benim islami anlamam zor olacak yani hangi islama inanmak gerek hepsi muslumanim diyor

Comment

Sn. Şimşek sizin tanrı anlayışınızı yorumlarınızdan çıkarmak hiçte zor değil.
        Daha öncede söylediğimiz gibi bazı dinimizle hiç alakası olmayan şeylerin maksatlı bir surette dinde varmış gibi gösterilmeleri hakiki müslümanları yaralamakta ve rencide etmektedir.Zaten islamiyet düşmanlarının amacı da budur.Eğer birileri yanlış yapıyorsa ve mensup olduğu ideoloji bunu kesinlikle tasvip etmiyorsa bunu o taraflara yıkmak maksatlı ve art niyetli olur.Söylediğiniz gibi bu ülkede temiz müslüman çoktur.Bardağa boş kısmından bakmak ve olumsuzlukları görmek ve görmeye çalışmak hakikatın anlaşılmasına perde olmaktadır(Ki bu boş kısımda islamiyete ait değil) .Bu tür eleştiriler önce insanın islamiyet gibi bir nurdan ve güzellikten mahrum kalmakla birlikte hakikatı taharri eden insanlara da zarar vermesine sebep olmaktadır.
        Eğer islamın güzelliklerini görmek isterseniz islam tarihi bunun örnekleriyle doludur.

Sizden istirhamım yalan yanlış islamiyet aleyhinde dillendirilen fikir ve iftiraları araştırmadan aslını öğrenmede dillendirmemeniz.
        En basitinden Hitler in yaptıkları Hristiyanlığın malı mı?
        Tabii ki değil.
        Yani bu tür maksatlı propagandalara alet olmamalıyız diye düşünüyorum.
        Ayrıca müslümanım diyen bir çok münafık vardı ve hala var.
        İslam dininin kaynağı kişiler değil kitap ve sünnettir.
        Basit insanlar kişileri tartışır.

Comment

Sayın şimşek size bir soru hatta çok soru:

1-İslam muz öptürmek midir? Ya da İslamda muz öptürmek var mıdır?

2-Konuşmalarımızda biz islamdan bahsederken siz sürekli islamın da yanlış ve sapık olarak nitelendirldiği şeyleri örnek gösteriyorsunuz buna devam edecekseniz bu benim sizinle son dini diyaloğum yani sizinle neyi konuşacağım ben?

3-Belli ki İslamı ya bilmiyorsunuz yada yanlış örneklerle tanımışsınız zannediyorum ki o yanlış örneklerle de tanıtıyorsunuzdur, insanların yanlıiş örnekleriyle nereye varılır bunu bana bir izah edin lütfen?

4-Allah aşkına hayatınızda hiç mi adam gibi müslümanla karşılaşmadınız siz ki sürekli İslamla ilgili konularda muhalefetsiniz? Hayır zaten müslüman değilseniz veya İslama inanmıyorsanız konuşmanın tartışmanında bir anlamı yok. Sürekli birileri yazıyor ama siz sanki inkar eden tarafmışsınızda o taratan örnekler getiriyorsunuz onu anlayalım?

5-Bazen insanlar dine yönelmemek için veya dine yöneldiğinde bazı mükellefiyetleri yerine getirmemek için dimi hep olumsuz yönleriyle bilir, bilmek ister acaba sizde böyle mi yapıyorsunuz.

Comment

Sevgılı Sahper Bazen Gercekler Acıdır Pul Bıber Gıbı

Comment

ibrahim simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sevgılı Sahper Bazen Gercekler Acıdır Pul Bıber Gıbı
              Niye o zaman bile bile yiyorsun ki!

Comment

ben pul biberin acisiz olanini tercih ederim bende bagsur varda yasak

Comment

Sayın Şimşek,konumunuzun öğretim durumunuzu bilmiyorum ama müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışıyorsunuz.Sİzi kınamıyorum sadece üzülüyorum kulaktan dolma ve medyadan okuduklarınızla müslümanlığı yargılıyamazsınız buna hakkınız yok.Siz Dünyayı bu hale getiren insanları eleştirin HZ ALLAHI (cc)DEYIL.tafsıyem bol bol da kıtap okuyun huzur bulursunuz.

Comment

"Yarım doktor candan, yarım imam dinden eder" atasözü buraya uygun düşer diye düşündüm...

Comment

sayın Rapido size katılıyorum.

Comment

sayın rapido noktayı koydu sanırım...

Comment

Beserin bulasik eli karismamak sartiyla, hicbir seyde hakiki nezafetsizlik ve cirkinlik gorulmuyor." İnsan karışınca karıştırıyor.

Peki Allah niçin beşerin karıştırmasına mani olmuyor?

Eğer insanın karıştırmasına her an müdahale etse ne olur?

Allah niçin Firavunun kızıldenizde helak oluncaya kadar onca eziyeti etmesine müsaade etti.Neden Bedir savaşına kadar kureyşin zulmüne ceza yağdırmadı?

Nemrudu bir topal sinekle öldürmeden evvel Hz. İbrahim'i ateşe attırdı.Bunu daha önce yapamazmıydı?

Bütün bu soruların cevabı hep aynı aslında.Şeytanada din muhaliflerine de cihazlar verip onları ehl i imana musallat eden Allah tır.

Bu imtihan sırrıdır.Sınavda yanlış yapan öğrencinin anında öğretmen tarafından ikazı veya cezalandırılması düşünülebilir mi?Eğer böyle olsa bu imtihan olur mu?
                          Veya hiç yanlış şık,hoca tarafından bırakılmazsa çalışan öğrencinin farkı nasıl anlaşılır.Değil mi?

Yani Allah insanlara belli bir vakte kadar mühlet vermiş.

Allah dengeyi kurmuş insanında kendi zararına olarak bunu bozmasına imtihan gereği izin veriyor.

Yoksa kötülük yapmak isteyenler yapamazsa insanın anlamı kalmaz.

Teşbihte hatâ olmasın, sen bir iktidarsız (yürüme özürlü) çocuğu omzuna alsan, onu muhayyer bırakıp, 'Nereyi istersen seni oraya götüreceğim' desen; o çocuk yüksek bir dağı istedi, götürdün. Çocuk üşüdü yahut düştü. Elbette, 'Sen istedin' diyerek itâb edip,
                          üstünde bir tokat vuracaksın. İşte, Cenâb-ı Hak, Ahkemü’l-Hâkimîn, nihayet zaafta olan abdin irâdesini bir şart-ı âdi yapıp, irâde-i külliyesi ona nazar eder.

Comment

sayin kuzey once sizi cevaplayayim salyangoz kotu bir hayvan degildir bildigim kadariyla haram hic degildir

Comment

sayin rapido atasozun guzel ve cokta yerindedir aynaya bakmayi deneyiniz bakin neler goruceksiniz

Comment

Working...
                              X