ya bukonuda bilgisi olan varmi belkide ben yanlis anlamisimdir agaclar.net te bu konuda sanirim yaziliyor ciziliyor resimde koymuslar hadi herseye eyvallahta su universite mezunu meslektaslarim nasil bu numaraya aldaniyor iste bunu anlamiyorum neyse bukonuda genel bilgisi olan varsa lutfen yazsin hatta resim de koysun buraya bu isi bir ince tartisalim olan aslen neymis bu arada selehattin abi seni bekliyorum bakalim sen niyecen bu konuda diiiilll mi ya buda bana cicek taksideki omerden kaldi diiil mi neyse bu konuyu gercekten acmak gerek insanlar inaniyorlar asi oldugunua
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
elma agacina yapilan asma asilar
Collapse
X
-
Cevap: elma agacina yapilan asma asilar
Aşı en temel kural olarak cinsini familyasını bir kenara bırakın, kalem ile anacın kambiyumlarının birleşmesi esasına dayanır. Kuru bir direk üzerinde farklı cinsten bir ağaç büyüyünce, kuru ağaç üzerine aşı yapılmış deniliyormu? çam ağacı da öyle....bunlar bilimden uzak tartışmalar.
Gördüm diyenler var. Neyi görmüş? Mühendislere laf edilmiş, kim ki bilimsel bir izaha fenomen mantığı ile yaklaşıp mühendislere çamur atabilecek? İşin sırrı görmekte değil. Herkes birşeyler görüyor ancak gördüklerini kendi yorumluyor. Doğruyu herkes kendi süzgecinden geçirerek görüyor. Birine doğru olan, başkasına yanlış gelebilir bu yönüyle...
Böyle aşı olmaz, kafanızı boşuna yormayın. Aşının kuralları var. Bahcesel sitesinde de oldukça geniş olarak anlatılmış.
Çam ağacından aşılı elma olmaz. Bu konuları tartışmaya bile değmez. Bunu görsem izahını 1 dakikada yaparım size ancak görmek için beklemek gerekiyor galiba...
Comment
-
bahcesel danismani arkadasim benim anlamadigim nasil oluyorda o orada buyuyor bilginize ve affiginiza siginarak soruyorum anlatinda bilelim cunku orada bir bitki buyuyor ve bu birki reimlerde de gercek de nasil oluyor tabi bu tartismayi acmamin nedeni insanlarimizin tamamininda katilmasi ve teori uretmesi neden ve nasil gibi yoksa kimseyi inciltmek degil amacim
travaux paysagist
ibrahim simsek
Comment
-
Yetmedi iki iddia daha.
1-Böğürtlenin gövdesini yere yakın yerden buduyorsunuz ve gövdeye sivri yeri içeri girecek şekilde saplıyorsunuz ve yara yerini kapatıyorsunuz ancak karpuzun sürgünü gelişecek şekilde üstü açık kalıyor en iyisi mum damlatmak. Karpuz orada gelişiyor ve gayet güzel meyve veriyor (Bu bilgi Türmenistanlı bazı arkadaşlardan edinilmiş bilgi)
2-Elma ağacının gövdesini matkapla deliyorsunuz ve şeftalinin kabuğuyla birlikte makinede çekilmiş ve un haline getirilmiş çekirdeklerini bu delğe yerleştiriyorsunuz ve yara yerini tıkıyorsunuz. Sadece dışarıdan yara yerinin kapalı hali kalıyor. Bir süre sonra elma şeftali vermeye başlıyor.
İlginç deneyen sonuçları da bize bildirsin.
Comment
-
seneye ya verir ya vermez... Bunlar bize niye öğretilmedi şimdiye kadar? yoksa hocalarımız da mı bilmiyorlar, bitkileri tanımıyorlar. Ben bunun izahını yapamıyorum. neden? çünkü bunu hiç bir kaynakta görmedim. Bilinçsizce İnkar etmek durumundayım, Yada deneyip görmeliyim. Ancak denemek için başta inanmak gerek. Ben bunların ikisininde gerçekleşeceğine inanmıyorum. Birazcık inansam üşenmeden denerim.
Comment

Comment