fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yazım Hataları

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Yazım Hataları

Arkadaşlar hiç bir sidede görmediğim yazım hataları bu sidete var,ne dediği ne anlatmak istediği hiç bir şey anlaşılmıyor, bazı yazanları okumak istiyorum ne yazdığını anlayamıyorum.

örnek :Kadinin cok guzel bir cicek massifi olmasina karsin onune hangi zeka agac cit cekmis bilemem ama kadin aslinda mutlu olmaya basladi

Bu yazılandan siz ne anladınız?
    Bu sitenin yöneticileri yokmu? bu gibi yazım hatalarını görmüyorlarmı?

Bu şekilde bu site bunları engelleyemezse, bu site benim için bir şey ifade etmez.

SAYGILARIMLA..
    http://vadidekicennet.blogspot.com/

Cevap: yazım hataları

Sayın Lililum, Böyle yazım hataları olan bazı üyelerimizi, belki ileride yazısını düzeltir, daha derli toplu yazılar yazarlar ümidi ile engelleme yapmıyoruz. Hatta bir kaç moderator arkadaşım bu tür yazım hatalarını gördükleri anda düzeltiyorlar. Ancak düzeltilecek mesaj var, içinden çıkılamayacak kadar düzensiz yazılar var.

Size tavsiyem, Bu tür Türkçesi bozuk olan yazıları yazan birkaç üyemiz var. Onların mesajlarını ya okumadan geçin yada sabırla okuyun. bizler birkaç aydır sabırla okuyor ve düzeltme yapıyoruz ancak yetişemiyoruz.

Bu açıklamam sonucunu lütfen tekrar değerlendirip, bana tekrar yorumunuzu iletirmisiniz?

Selamlar...

Comment

Sayın Lilium. Sayın Selsaraç'ın dediği gibi lütfen biraz sabır. Bu arkadaşlarımızı daha nazik ve kalbini kırmadan uyarmak bence daha iyi olur kanısındayım.
      Belki onlarda bu işin farkında olmayabilirler.
      Sizler gibi, ifadelerini düzgün bir şekide yazan arkadaşlarımızn yol göstermesi ile, bu arkadaşlarımız da yazılarındaki hataları asgariye indireceklerdir.
      Saygılarla.

Comment

öncelikle sitenize lilium isimli üyenizin mesajını gördükten sonra üye olduğumu ve sitenin amacı konusunda hiçbir bilgim olmadığını belirtmek isterim. üye adımı da bu konuya istinaden aldım. benim yazımda bir hata aramanızın bir anlamı yoktur. çünkü ben insanların hatalarından şikayet etmiyorum.

sayın lilium;

- "hiçbir", ayrı yazılmaz.
        - yazan okunmaz, yazısı okunur.
        - soru cümlelerinin sonundaki "mi" sözcüğü ayrı yazılır.
        - "Bu şekilde bu site bunları engelleyemezse, bu site benim için bir şey ifade etmez."
        burada da gereksiz sözcük kullanımı vardır. ikinci "bu site" gereksizdir.
        - Türkçe'de ".." böyle bir noktalama işareti yoktur yerine "..." konulmalıdır.

sayın selsarac;

- "birkaç" bitişik yazılır.
        - "Bu tür Türkçesi bozuk olan yazıları yazan birkaç üyemiz var."
        burada sıralama hatasından kaynaklanan anlatım bozukluğu vardır. doğrusu;
        "Türkçesi bozuk olan bu tür yazıları yazan birkaç üyemiz var" olmalıdır.
        - "ya da" ayrı yazılır.
        - "Bu açıklamam sonucunu lütfen tekrar değerlendirip" burada tekrar sözcüğü gereksiz kullanılmıştır. yazınızı okuyan kişi, yazıyı ilk kez okumaktadır. bu nedenle tekrar değerlerlendirmez.
        - "yorumunuzu iletirmisiniz?" burada "misiniz" ayrı yazılmalıydı.

sayın cumhur tonba;

- "Belki onlarda bu işin farkında olmayabilirler." buradaki bağlaç olan "de" ayrı yazılmalıydı.
        - "saygılarla" kelimesinden sonra "..." noktalama işareti kullanılır.

sayın selsarac ve cumhur tonba, sizin hatalarınızı bulmamın nedeni lilium isimli üyeye karşı bu kadar anlayışlı davranmanızdı. sayın lilium kendinizi lütfen çok üstün görmeyiniz. osmanlı zamanında aydınlarımızın yaptığı en büyük hatalardan biri budur.
        "aydın kişi halkın seviyesine inmez. onların yanına gidip, onları kendi seviyesine yükseltir." lütfen bu sözü değerlendiriniz.

saygılarımla...

Comment

Hani bir şarkı var “ Gönül isterdi ki böyle olmasın”. Güzel Türkçemizi en iyi kullanmak tabii ki her Türk’ün ideali olmalı. Ancak “Ya hep ya hiç” düşüncesi de bence sakat. Kim ister konuştuğunun veya yazdığının anlaşılması imkânsız olsun. Bahcesel web sitesinde sadece bu dili en güzel kullananlar, belli bir birikimi veya tahsili olan kişiler değil, toplumun her kesiminden var. Birileri devrik cümle kuruyor veya yazdığı anlaşılmıyor diye siz burayı terk edecekseniz, Pireye kızıp yorgan yakmaya benzemez mi? Hataları tatlı dil ve anlayışla yaklaşırsak düzelir. Yoksa boşu boşuna kendimize yeni duvarlar öreriz.

Comment

hatasızkulolmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            öncelikle sitenize lilium isimli üyenizin mesajını gördükten sonra üye olduğumu ve sitenin amacı konusunda hiçbir bilgim olmadığını belirtmek isterim. üye adımı da bu konuya istinaden aldım. benim yazımda bir hata aramanızın bir anlamı yoktur. çünkü ben insanların hatalarından şikayet etmiyorum.

sayın lilium;

- "hiçbir", ayrı yazılmaz.
            - yazan okunmaz, yazısı okunur.
            - soru cümlelerinin sonundaki "mi" sözcüğü ayrı yazılır.
            - "Bu şekilde bu site bunları engelleyemezse, bu site benim için bir şey ifade etmez."
            burada da gereksiz sözcük kullanımı vardır. ikinci "bu site" gereksizdir.
            - Türkçe'de ".." böyle bir noktalama işareti yoktur yerine "..." konulmalıdır.

sayın selsarac;

- "birkaç" bitişik yazılır.
            - "Bu tür Türkçesi bozuk olan yazıları yazan birkaç üyemiz var."
            burada sıralama hatasından kaynaklanan anlatım bozukluğu vardır. doğrusu;
            "Türkçesi bozuk olan bu tür yazıları yazan birkaç üyemiz var" olmalıdır.
            - "ya da" ayrı yazılır.
            - "Bu açıklamam sonucunu lütfen tekrar değerlendirip" burada tekrar sözcüğü gereksiz kullanılmıştır. yazınızı okuyan kişi, yazıyı ilk kez okumaktadır. bu nedenle tekrar değerlerlendirmez.
            - "yorumunuzu iletirmisiniz?" burada "misiniz" ayrı yazılmalıydı.

sayın cumhur tonba;

- "Belki onlarda bu işin farkında olmayabilirler." buradaki bağlaç olan "de" ayrı yazılmalıydı.
            - "saygılarla" kelimesinden sonra "..." noktalama işareti kullanılır.

sayın selsarac ve cumhur tonba, sizin hatalarınızı bulmamın nedeni lilium isimli üyeye karşı bu kadar anlayışlı davranmanızdı. sayın lilium kendinizi lütfen çok üstün görmeyiniz. osmanlı zamanında aydınlarımızın yaptığı en büyük hatalardan biri budur.
            "aydın kişi halkın seviyesine inmez. onların yanına gidip, onları kendi seviyesine yükseltir." lütfen bu sözü değerlendiriniz.

saygılarımla...
            Sayın hatasızkulolmaz, tabi ki hata yapabiliriz, bu insanlar içindir, ben de hatalı yazabilirim, (OXFORD vardı da bizmi okumadık) ama en azından ne dediğimi anlamışsınız ki cevap yazabilmişsiniz, benim bahsettiğim mesajdan ben bir şey anlayamadım ki.

Yine de siteye bir üye kazandırdığım için sevinçliyim.

sayın lilium kendinizi lütfen çok üstün görmeyiniz. osmanlı zamanında aydınlarımızın yaptığı en büyük hatalardan biri budur.
            Sizin yaptığınızı öğrenebilirmiyim.

Öyle kendimizi üstün gördüğümüz falan da yok. iyi bildiğim bir işte bile kendimi hala çırak görürüm, siz de öyle yapın.

Bakın ben sizin yazım hatalarınızdan bahsetmiyeceğim.
            Siz biliyorsunuz ya, hatırlatmak ne hacet.

Saygılarımla...
            http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

Bahcesel.com sitesi kısaca Bahçe, Peyzaj, Tarım, Orman ve Peyzaj sitesidir. Bahcesel kullanıcıları da bu işlerle uğraşanlar ve eğitim seviyesi çok farklı düzeyde olan insanlardır.

Çalışma amacımız, Türkçe eğitim ve öğretimi olmadığı gibi kullanıcıları Türkçeyi en ideal şekilde kullanmaya zorlamak ta değildir. Amacımız Ortak bir platformda, herkesin seviyeli bir şekilde birbirini anlayabileceği konuşmaların ve bilgi alışverişinin yapıldığı bir ortam oluşturmaktır.

Bu sitenin acizane yöneticisi olarak, üyeleri incitebilecek üslüp bozukluğu olan ve aşırı argo kelimeler içeren mesajlar haricinde, forum kullanıcılarımızı ikaz etmeyi dahi fazla görüyorum. Forum yönetiminde de hiçbir acziyetimiz yoktur. Burası gibi bir başka forum gösterin, görelim!

Düşünsenize bir üye, acil olarak teknik bir sorunu için bizden yardım talebinde bulunuyor ve " yetişin AĞAclaRım kUrUyor, Gardaşlar Bana bir Çağre" diye bir mesaj yazıyor. Peşine biz de diyoruz ki yazım hatalarını düzelt, cümleye başlarken y büyük yazılır diyerek başlıyoruz Türkçe dersine.... Bu ikaz ve böyle bir cevap, çalışma amacımızla maalesef uyuşmuyor...

Rahatsız olanların anlayışla karşılamalarını rica ediyoruz.

Tüm bu yukarıdaki açıklamalarım yanında, yine de forum yöneticisi arkadaşlarım hatalı yazımları, eksik noktalama işaretlerini ve imla düzeltmelerini yapmaktadırlar. Tabiki aktif bir forumda tüm bu hata düzeltmelerinin tamamen yapılması da imkansızdır.

Bahcesel böyle bir sitedir, kim isterse bizimle beraber kullansın.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Bahcesel.com sitesi kısaca Bahçe, Peyzaj, Tarım, Orman ve Peyzaj sitesidir. Bahcesel kullanıcıları da bu işlerle uğraşanlar ve eğitim seviyesi çok farklı düzeyde olan insanlardır.

Çalışma amacımız, Türkçe eğitim ve öğretimi olmadığı gibi kullanıcıları Türkçeyi en ideal şekilde kullanmaya zorlamak ta değildir. Amacımız Ortak bir platformda, herkesin seviyeli bir şekilde birbirini anlayabileceği konuşmaların ve bilgi alışverişinin yapıldığı bir ortam oluşturmaktır.

Bu sitenin acizane yöneticisi olarak, üyeleri incitebilecek üslüp bozukluğu olan ve aşırı argo kelimeler içeren mesajlar haricinde, forum kullanıcılarımızı ikaz etmeyi dahi fazla görüyorum. Forum yönetiminde de hiçbir acziyetimiz yoktur. Burası gibi bir başka forum gösterin, görelim!

Düşünsenize bir üye, acil olarak teknik bir sorunu için bizden yardım talebinde bulunuyor ve " yetişin AĞAclaRım kUrUyor, Gardaşlar Bana bir Çağre" diye bir mesaj yazıyor. Peşine biz de diyoruz ki yazım hatalarını düzelt, cümleye başlarken y büyük yazılır diyerek başlıyoruz Türkçe dersine.... Bu ikaz ve böyle bir cevap, çalışma amacımızla maalesef uyuşmuyor...

Rahatsız olanların anlayışla karşılamalarını rica ediyoruz.

Tüm bu yukarıdaki açıklamalarım yanında, yine de forum yöneticisi arkadaşlarım hatalı yazımları, eksik noktalama işaretlerini ve imla düzeltmelerini yapmaktadırlar. Tabiki aktif bir forumda tüm bu hata düzeltmelerinin tamamen yapılması da imkansızdır.

Bahcesel böyle bir sitedir, kim isterse bizimle beraber kullansın.

Yerinde,tutarlı ve yeterli bir açıklama. Teşekkür ediyorum.

Comment

Eleştirmek, eski türkçede muhalefet kelimesiyle anlamını bulurdu. Muhalefet kelimesi, arapça bir kelimedir. Halef kelimesinden türetilmiştir. Anlamı arkasından gelendir. Arkasından gelmek suretiyle, yeni bir gelişmeyi veya yeni bir düzenlemeyi yapmak, yeni bir düzenleme teklifinde bulunmak anlamında MUHALEFET kelimesi türemiştir.

Eskilerin her yeni gelişmeye ilişkin bir ahlaki tasavvur geliştirdiği görülür. Meselâ infak etmek. Yani Allah yolunda, Allah rızası için harcamada bulunmak. Hemen infak'ın nasıl olması gerektiğine dair bir ahlaki temayül oluşuvermiştir. Bunda ölçü: Sağ elin verdiğinden sol elin haberi olmayacak. İnfak konusunda geliştirilen ahlaki tasavvur böyledir.

Biz de ise, ne zaman muhalefet kelimesi eleştirmek oldu, işte o zaman anlamını ve ahlaki anlayışını da kaybetti.

İnsan böyle bir varlıktır. Eleştiriyi sindiremez, ancak muhalefet edildiğinde, yani imanından kaynaklanan akılın inşaa ettiği, arkasından gelmek suretiyle bir yenilik, bir tamamlama görevi gördürüldüğü muhalefet herkese faydalı olabilecektir. Aksi halde, Avrupalıların ego dediği bizim medeniyetimizin ise, benlik (enaniyet) dediği savunma düzeneği devreye girer. Bu savunma düzeneği ise sonuna kadar savunmaya programlandığı için, işin tadı tuzu kalmaz. İçtiğin su, ürküttüğün kurbağaya değmez.

Eleştiren eleştirmekle kalır. Eleştirilen ise, saldıraya uğradığı algısıyla olaydan büsbütün soğur.

Şimdi çok lafın kısası, biz bahcesel olarak ne yapalım. Üyemiz soruyor: Yav Gardaş! Hemi benim toprakta çatlama vardıya, ahanda o geçmedi bir türlü yav! Ne yapacam ben şindi!

Hakikaten ne yapalım biz şimdi? Üyeye Türkçeni düzelt öyle gel mi diyelim. O zaman o üye bizi havan batsın hastalığına yakalanmış entellüktüeller grubuna sokarsa, bizim ona faydamız olur mu?

Hakikaten biz ne yapacağız? El cevap: Biz onu o şekliyle kabul edeceğiz ve örnek olacağız. Biz kendemiz Türkçemizi güzel kullana, kullana o insanlara da iyi bir örnek teşkil edeceğiz.

Bence durum budur. Ben acizane gittiğim her yörede yerel dili kullanan insanları hoş görmekle beraber örnek olunmasının yeterli olacağını düşünüyorum.

Bu mübarek cuma gününde bir problemi daha çözmenin keyfini yaşamama müsade ediniz.

Comment

Değerli kardeşlerim:Yukarıdaki yazılarınızın hepsini okuduğumda,acizane olarak epyce istifademiz oldu.Ben Okulu sene 1978 de bitirdim vede edebiyat ve Gramer'i epeyce unutduk.Burası bir paylaşım sitesi ve Yöneticilerde dahai olmak üzere,burdan kazançları yok. Her kes işinin,gücünün boş zamanlarında olabildiğince gönülden faydalı olamk üzere vakit ayırıyor.Elbetdeki site yöneticilerininde kendine has işleri var vede evlerine ekmek götürecekler.İşin diğer tarafı bazı yanlış imla yada yazım kuralları gözden kaçabilir.Kendimden öernek verirsem:Bazen yazdığım yazıları okuduğum zaman,eyvah bu yazıyı benmi yazdım? demekten kendimi alamıyorum.Elbetde güzel TÜRK'çemizi kurallarıyla en güzel şekilde ifade etmek en doğrusu.Ancak;benim gibi 50 ye merdiven dayamış adamada herhalde hoş görülü davranırsınız umarım.Diğer yandan HATASIZ KULOLMAZ Rumuzla kardeşimizede sitemize hoş geldin derken;Sn H.İbrahim AKTAŞ bilge kişiliğiyle apayrı bir renk katmakta.Kendisinden ricamız bu tür yazılara sıkca katılarak,bilgi dağarcığımızı ve ufkumuzu genişletmekte yardımcı olması ve özletmemesi...Bu konuda yorum yapan değerli kardeşlerimize,sağlıklı ve hayırlı günler dileğimle.

Comment

Sn. Tabiatçı; beni şımartıyorsunuz. Foruma katılan kardeşlerim de bende bir bilgelik var sanacaklar. Benim en iyi bildiğim 2x2=5'tir. Ben bu sitede paylaşımda bulunan insanların samimi olduğuna inanarak, ben de onlar gibi paylaşmak istiyorum. Ayrıca buradaki güzel insanlardan ben de çokça faydalanıyorum.

Her nimetin şükrü kendi cinsinden olmalıymış. Ben acizane bir psikoloğum. Uzmanlık alanım da, aile içi iletişim ve normal dışı davranışlar. Bu benzeri sosyal konularda ihtiyacı olan herkese hizmet vermeyi görev olarak kabul ediyorum.

Buradaki güzel insanlarla beraber olduğum içinde çok mutluyum.(Akşam yeğene kız istemeye gideceğiz inşallah, Hayır dualarınızı bekleriz.)

Comment

Efendim Hayırlısı olsun,nasipse olur inşallah.

Comment

Sayın TABİATÇI, Sayın Halil İbrahim AKTAŞ, Sayın Domatesçi, Sayın Selsaraç, Sayın Lilium, Sayın ubeyd, sayın hatasızkulolmaz,

Mesajlarınızı çok dikkatli bir şekilde okudum. Hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Elinize sağlık. hatasızkulolmaz, size de teşekkürler. Bilgilendirmelerinizden faydalanacağımı umuyorum. Hepinize selam ve saygılarımı iletiyorum.
                          Sağlıcakla kalın.

Comment

Halil İbrahim AKTAŞ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Buradaki güzel insanlarla beraber olduğum içinde çok mutluyum.(Akşam yeğene kız istemeye gideceğiz inşallah, Hayır dualarınızı bekleriz.)
                            Sayın Halil İbrahim AKTAŞ,
                            Dualarımız sizlerle. Mevlam hayırlısı ne ise onu nasip etsin.

Comment

Şimdi çok lafın kısası, biz bahcesel olarak ne yapalım. Üyemiz soruyor: Yav Gardaş! Hemi benim toprakta çatlama vardıya, ahanda o geçmedi bir türlü yav! Ne yapacam ben şindi!

Hakikaten ne yapalım biz şimdi? Üyeye Türkçeni düzelt öyle gel mi diyelim. O zaman o üye bizi havan batsın hastalığına yakalanmış entellüktüeller grubuna sokarsa, bizim ona faydamız olur mu?

Hakikaten biz ne yapacağız? El cevap: Biz onu o şekliyle kabul edeceğiz ve örnek olacağız. Biz kendemiz Türkçemizi güzel kullana, kullana o insanlara da iyi bir örnek teşkil edeceğiz.
                              Türkçeni düzgün kullan, veya bu sorunun yeri burası değil gibi uyarılar üyelerimize yapılabilir. Hatta daha da olmazsa üyelikleri kaldırılabilir. Fakat, bizim amacımız güzel örnek olup, kalp kırmadan iletişim kurabilmek. Prensibimiz, özgüvenleri zedelemeden, açık yüreklilikle duygu ve düşünce paylaşımında bulunabilmek.

Comment

Working...
                              X