fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nasıl bilgi toplumu oluruz ?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Nasıl bilgi toplumu oluruz ?

Değerli Bahcesel üyeleri.Bilği toplumu olmayan toplumlar her yönü ile çöküyor.Ne futbol ,ne şu ne bu karın doyurmuyor.Bu gun insanlar milletini,dinini kısaca sı her şeyini karnını doyurmak için feda ediyor.Bakın son Avrupa Futbol şampiyonasında ,Türk olmasına rağmen Ekonomi için bize gol atanlar,Hollandalı bir teknik direktörün ülkesine elemsine ve gol atıldıkca sevinmesine bir bakın.Artık sade milliyet ve başka şeyler bizleri bir arada tutmaya yetmeyeceğe benziyor.Bilğiyi ve teknolojiyi üretemeyen toplumlar,bilği toplumunun kölesi olmaya doğru hızla ilerliyor.
    Sizlerden istediğim bu konuda neler yapabiliriz ülkemiz adına görüşlerinizi bekliyorum.

Cevap: Nasıl bilgi toplumu oluruz ?

Sn Ubeyd;eğitim ailede başlar.Bigili bir ailenin çocuklarıda bilgili olur.Bunun için diyorumki çocuklarımızı iyi yetiştirelim.En iyi yatırım insana yapılandır.Hele,hele kız çocuklarının okutulması için özel bir seferberlik diyorum.Bizlerde genç-yaşlı demeden kitap okuma alışkanlığını körüklemek lazım diyorum.Her öğrencinin haftada en az 1 kitap okuması diyorum.Cehalet baş belasıdır.diyor konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekürler.

Comment

Bilgiye sahip olmayan ülkelerin nüfus fazlalığı bir avantaj değil tam tersi oluyor. Son Gazze olayı İslam alemi için ibret verici bir durum. Ders alınması lazım. Kuru gürültü ve nümayişler ile bir yere gidilmiyor.

Comment

Sayın ubeyd Bey. Sanırım bu sözler birşeyler anlatır.
        BİLGİ ÜZERINE GÜZEL SÖZLER
        Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır. S.R.CHAMFORT
        Bilgi, sevgiyle zekanın anasıdır. A.W.HARE
        Bütün bildiğim, bir şey bilmediğimdir. SOKRATES
        Bazı şeyleri yarım bileceğine, bir şey bilme daha iyi. NİETZSCHE
        İnsanın, cahil olduğunu bilmesi bilgiye atılmış ilk adımdır. DİSRAELİ
        Dünyada en zor şey, insanın kendini bilmesidir. THALES
        Bildiklerini saatin gibi kullan; kendine sakla. Herkesin ortasında sık sık çıkarıp caka satma. CHESTERFİELD
        Başkalarını bilen kimse bilgili, Kendini bilen kimse akıllıdır. LAO-TSZE
        Ne olacağımızı değil, ne olduğumuzu biliriz. SHAKESPEARE
        Bazı insanlar koca evreni bilirler de kendilerini bilmezler. LA FONTAİNE
        Çok bilenin,derdi de çok olur. LESSİNG

Buldun.com dan alıntı.

Comment

teşekkürler

Comment

Working...
          X