fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Diziler: Dikkat çocuklarımıza tuzak var

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Diziler: Dikkat çocuklarımıza tuzak var

Dizilere dikkat ettinizmi hepside çocuklarımızı yanlış yönlendiriyor. ve bu televizyon dizilerindeki konular birbirine yakın ve hepsindede insanlar para kazanmadan rahat yaşıyorlar. Çünkü filimler evde veya yatakta geçiyor. Yada çok rahat hareket eden ve kafasına göre davranan polisler ... yorum sizin

Cevap: Diziler: Dikkat çocuklarımıza tuzak var

Evet televizyonun faydaları olduğu kadar zaralarıda var.
    Hatta doğru kullanılmadığı takdirde pek yarıda yok zararı çok gibi. Çocuklarımızla tv seyrederken izlediğimiz programların içeriğine dikkat etmeliyiz aslında tv eğitim aracı haline getirmek zaten bizim elimizde biz ne kadar seçici davranırsak
    programlarda o doğrultuda değişecek elbette memnun kalmadığımız programları eliştirmemiz; güzel bulduklarımızı da alkışlamamız gerekir.
    Kumanda bizim elimizde olduğu sürece aslında fazlada korkmamak lazım diye düşünüyorum.

Comment

çok doğru bir teşhis.Özellikle son aylarda sihir dizileri moda oldu.Çocukları hayal dünyasına sürüklüyor,Ayrıca bazı müzik kliplerinde adeta müstehcen sahneler yayınlanıyor.Gerçi ben bu tür yayınları seyretmiyorum ama ister istemez,kanal değiştirirken denk geliyor.Tabi yasal olarak bunları denetleme hakkı RTÜK 'de ne diyelim.Tabi bizde tepkimizi böyle yapıyoruz.

Comment

Bir hatırlatma yapıyım isterseniz yabancı damat dizisi türkiyede yayınlandı ve ondan tam bir sene sonra 2 yunan bankası türkiyede banka satın aldı ve bütün basın yayın kuruluşlarının manşeti birbirine yakın bir şekilde şu idi hoş geldin yabancı damat ne güzel uyutma politikası. Adamlar Ziraat Bankasının orada şubesini açtırmıyorlar biz ne yapıyoruz 'hoş geldin yabancı damat'...

Comment

benım kafamdakı düşünce çoçugum buyudugunde bazı kanal yayınları silmek olacak turksat kullanıyorum yabancı kanallar yok ama...! arkadaşlarımızın dedığı gıbı çok tehlıkelı kanallar var çizgi flimleri bile tehlıke saçıyor yanlışmıyım..........

Comment

Haklısınız. Kumandayı elden bırakmamak gerek.

Comment

ben sadece dizilerin çocukları değil tüm toplumu etkilediği kanatindeyim. diziler şu an özellikle bayanları etkisi altına almış durumda. türk toplum örf ve adetleri yavaş yavaş bu etkiyle kaybolmakta. baksanınıza dizilerde şatafatlı özenilecek hayatlar, kim kimle kimin eli kimin cebinde belli değil. bence çocuklardan önce büyükleri uyarmak lazım diye düşünüyorum. geçmişini, dinini, ırkını örf ve adetlerini unutmuş milletler yok olmaya mahkumdurlar.

Comment

Arkadaşlar t.v. savunmuyorum ama bu dizilerin suçu mu?

Seyretmeyerek tepkinizi gösterin. Bakın güç bizim elimizde.
                kumanda kimde?
                Bizde çevirin kanalı belgesel kanalları, spor kanalları, sanat kanalları var. onları tercih edin. Yada yok bunlarda hoşuma gitmiyor derseniz. Kapatın t.v. zaten evin annesi babası işten gelmiş çalışmış yorulmuş çocuklar özlemiş bence aile içi iletişim kurup birlikte güzel vakit geçirmenin yollarını bulmak t.v. izlemekten hem daha eğlenceli hemde daha sağlıklı

Tabi eğer ben yalnız yaşıyorum diyorsanız kitap okuyun o zaman da

Comment

Ayrıca çoçuklar için tamam da yetişkinler için neden tehlike olsun zaten kişiliği oturmuş bir insan tv.de izlediği bir dizi ile örfünü ananesini unutur mu hiç? buna katılmıyorum eğer etkileniyorsa da başka bir sebeb mutlaka vardır.
                  Örf ve adetler hayat şartları ile birlikte değişmektir. Hayat şartları ağırlaştıkça ve insanlar arası iletişim azaldıkça örf ve adetler de malesef zamanla değişime uğruyor.

Comment

sayın a. öznur eğer sadece hayat şartları ile örf ve adetler değişmiş olsaydı bugün japonya atom bombasından sonra asla toparlanamaz ve şu anki teknoloji devi haline gelemezdi. ogün japonyayı toparlayan güç geçmişine örf ve adetlerine sahip çıkarak ve toplum olarak kenetlenerek ortaya çıkmıştır. evet dediğniz gibi maddi sıkınlar iletişimi azaltmakta. farkındamısınız bilmiyorum ama bu ülkenin ekonomisi şu an çökme noktasında. ama şunuda unutmayalım ki bu ülke kurtuluş savaşını yaşadı. ayağında çarık bile olmadan sırtında elbise olmadan karnı doymadan bu ülke birlik beraberlik sayesinde büyük bir savaş kazandı. bu savaş sadece bir meydan muharebesi değildi. aynı şu andaki gibi çökmüş bir ekonomi, fakir bir halk, dışarıdan vatanı bölme ve parçalama çabaları vardı. eğer o zamanlar birlik ve beraberli olmasaydı dinine vatanına bayrağına sahip çıkılmasaydı şu an belkide biz bu yazıları yazamıyor olacaktık. dediğim gibi sayın a.öznur tarih biz istemesekte tekerrürden ibarettir. geleceği görmek istiyorsak önce geçmişe bakıp ders almamız lazım dır. ama bu dersi tv de dizi veya magazin programlarını izleyerek değil okuyarak ve okutarak alabiliriz.

Comment

ayrıca bu sitenin kurulmasında tüm emeği geçmiş arkadaşlara, soruları yanıtlayan o çok değerli hocalarımıza çook teşekkür ediyorum. en azından tarımdaki kanayan yaralara parmak basıp insanlara bir nebze yardımcı olmaya çalıştıkları için. keşke tüm toplum bu birlik ve beraberliği göstersede tarımda sanayide her alanda ileriye gitsek.

Comment

hakan7920 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        sayın a. öznur eğer sadece hayat şartları ile örf ve adetler değişmiş olsaydı bugün japonya atom bombasından sonra asla toparlanamaz ve şu anki teknoloji devi haline gelemezdi. ogün japonyayı toparlayan güç geçmişine örf ve adetlerine sahip çıkarak ve toplum olarak kenetlenerek ortaya çıkmıştır. evet dediğniz gibi maddi sıkınlar iletişimi azaltmakta. farkındamısınız bilmiyorum ama bu ülkenin ekonomisi şu an çökme noktasında. ama şunuda unutmayalım ki bu ülke kurtuluş savaşını yaşadı. ayağında çarık bile olmadan sırtında elbise olmadan karnı doymadan bu ülke birlik beraberlik sayesinde büyük bir savaş kazandı. bu savaş sadece bir meydan muharebesi değildi. aynı şu andaki gibi çökmüş bir ekonomi, fakir bir halk, dışarıdan vatanı bölme ve parçalama çabaları vardı. eğer o zamanlar birlik ve beraberli olmasaydı dinine vatanına bayrağına sahip çıkılmasaydı şu an belkide biz bu yazıları yazamıyor olacaktık. dediğim gibi sayın a.öznur tarih biz istemesekte tekerrürden ibarettir. geleceği görmek istiyorsak önce geçmişe bakıp ders almamız lazım dır. ama bu dersi tv de dizi veya magazin programlarını izleyerek değil okuyarak ve okutarak alabiliriz.
                        sn. hakan7920 sizin o dediğiniz örf ve aneneye bağlılık değil birlik ve beraberlik duygusudur.
                        Kurtuluş savaşın da da aynı duygu hakimdir. Hayat şartları derken sadece maddi olarak algılıyorsanız bilemem. İnsanlar bireysel yaşamaya başladılar.
                        Evt farkındayım ekonomi çökme noktsında hatta uzatmaları oynuyor. Ama birbirimizin gözünü oymaya çalıştığımız şu günlerde düşünelim biraz bakalım kimlerin ekmeğine yağ sürüyoruz.
                        çocuklarımıza bu konuda eğitimi biz vermeliyiz dinimizi öğretmeliyiz. bayrak sevgisi, birlik beraberlik duygusu, başka varlıkların yaşamlarına ve haklarına saygıyı göstermeyi biz öğretmeliyiz yoksa bunu dizilerden beklersek halimiz nice olur

şimdi söylermisiniz. Çalışmadan para kazanma hayali bizim insanımıza ait değilmidir. Az iş çok para, Aman sendecilik, ben yapmayayım da kim yaparsa yapsın, bal tutan parmağını yalar,
                        devletin malı deniz yemeyen... Bizim ülkemiz de bu zihniyet varken nasıl ekonomi düzelsin nasıl ülke kalkınsın.
                        İşe yarar adam işsiz gezerken bilmem kimin akrabası işten anlamayan insanlar işe alınırsa (Şahıslar üzerine alınmasın)
                        yani bütün bunlar t.v. dizilerinin suçu mu?

Comment

Her şeyi kendimizde arayalım önçe.Bizler neye layık ise ,idarecilerimiz,yönetiçilerimiz ve önderlerimiz ona göre olur.Çocuk eğitimi önçe aile de başlar.Aile çocuguna edineceği çevreyi belirler.Çocuk da o çevrenin etkisi ile hayatını yönlendirir.Bence Tv lerin etkisi aile ve çevre kadar değil.

Comment

sn.a.öznur beni yanlış anladınız ben bütün bunlar tv ve dizilerin suçu demedim dizilerde bu konuda önmeli bir etken dedim. sn. ubeyd e katılıyorum. nasılsak öyle yönetiliriz. benim fikrim mümkün olduğu kadar ailemizi ve çocuklarımızı bu tür kötü yayınlardan uzak tutup onlarla vakit geçirmemiz, onlara doğruyu güzeli iyiyi ve kötüyü göstermek gerektiğidir. ben diyorum ki anne ve baba düzelmeden çocuklar düzelmez. önce kendimizi düzelteceğizki bizden sonraki nesilde düzgün olsun.

Comment

Aynı dili konuşuyoruz. ama Ben t.v. seyretmeyin diyorum. T.v. insan ilişkilerini öldürüyor. zaten dizilerin çoğu boş amaç eğitim değil ki ticari onunla vakit harcamak yerine ailenizle vakit geçirin diyorum. bireysel yaşam yerine toplumsal paylaşım diyorum.
                              Eskiden olduğu gibi akşam sohbetleri demek istiyorum. Bakın ben dizi falan seyretmiyorum. İki tane çocuğum var onları hiç alıştırmamaya çalışıyorum t.v. denilen illete ama belgeselleri ilgiyle izliyorlar ikiside çok şükür Allah'a ailece seyredebileceğimiz dvd ler alıyoruz onları seyrediyoruz
                              ve çoğu zaman t.v. kapalı bizim evimizde anlatabiliyormuyum. acaba yine yanlış mı anlaşılıyorum

kuman da bizim elimizde olduğu sürece seçici davranacağız başka türlü nasıl karşıkoyarız

Comment

Working...
                              X