fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zirai İlaç Bayisi Sınavı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Zirai İlaç Bayisi Sınavı

Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavında Ankaradan giren 237 kişiden sadece 1 tanesi evet 1 tanesi 80 puan alarak bu belgeyi almaya hak kazanmıştır.Türkiye genelinde 4000 kişinin sınava girdiğini biliniyor.Kazananların toplam sayısı sadece bir elin parmaklarından biraz fazla. ) Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü Ziari İlaç Daire Başkanlığı ve Şube Müdürlüğünce hazırlanan sınav sorularında başarı oranı % 0,5 olmuştur. Bu başarıdan dolayı söz konusu Şube Müdürlüğü ve Daire Başkanlığını kutluyorum.Taktirini acilen Tarım Bakanından ve Kor. Kontr. Gn. Müdüründen bekliyorum.

Cevap: Zirai İlaç Bayisi Sınavı

mersinden 82 ile 1 kişi oldugunu duydum ben de

Comment

Sınavın yapılması mantıklı mı? O kadar yıl okumuş bir insanın mühendisliği 2 saatte mi belirlenecek? O zaman ya üniversiteler gerekli eğitimi veremiyor veya imtihanı hazırlayanlar üniversitelere güvenmiyor?
      Bu konuda Ziraat mühendislerini savunan kuruluşlar neden harekete geçmiyor? Yoksa onlar da, "salla başı, al maaşı" felsefesine göre, prosüdür gereği hizmetlerini yerine mi getiriyor?

Tüm bunları geçtim, imtihana giren zevatlar kuzu kuzu imtihana gireceğine neden itiraz etmiyorlar? Etken bir kişilik değil de edilgen bir kişiliği özümsersek, her zaman sorgulamadan hareket etmeye programlanmış robotlar gibi oluruz.
      Şahsen bir mühendis olarak, bize verilecek imtiyazlarda diplomamızın üstüne turnusol niteliğinde kriterler konulması kimsenin hakkı değildir. Eğitimi veremiyorsan, onu sorgula, verebiliyorsan çalışma hayatında yaptıkları işi sorgula. Bu tip yöntemler ancak kişilerin ÖZGÜVENLERİNİ zedeler, fırsatçılara da ukalalık yapmak kalır.

Comment

Soruları inceledim. Genel olark mesleki bilğinin yanında mesleğimizi ilğilendiren kanunlar ağırlıkta.7 Sene öğretmenlik yaptım bir öğretmen kendi öğrencisinin hanği soruyu yapıp yapamayacağını bilir. Tarım Bakanlıgının hanği birimi bu soruları hazırlamış ise bence aslında tebrik etmek lazım. Meslektaşlarımızn ne kadar konulardan ve mesleki bilğilerden uzak oldugunu ortaya çıkardı.Hep kızıp bağırmaktan etrafımızı göremiyoruz.4 bin kişden bir kişi bu sınavı geciyorsa bence birazda iğneyi kendimize batırmamız lazım.Evet Bakanlık haksız olabilir ama bu kadar başarsızlık olmasının suçunun hepsinide bakanlığa yüklemek bence biraz insafzılık olmaz mı? O kadar boş ve bilgisiz mezun olan meslektaşlarımla karşılaştım ki insanın inanası gelmiyor duyduklarına.4 Yıl boyu Ögrenim hayatında teksir ve fotokopi ile sınıf geçip onların dışında hiçbir araştırma yapmayan, kitap okumayan hatta internet oyun sitelerinden başka yer ziyaret etmeyen bir ziraat Mühendisinden ne bekliyorsunuz ki. Başa göre traş bence

Comment

zmo bu sınavın kaldırılıması için dava açacak sanırım çalışmalar devam ediyor

Comment

ZMO Şimdiye kadar hanği meslektaşın hakkını korudu ki, zmo ya belbağlıyorsunuz.Ebrara katılıyorum o sınava girmeyerek tepki vereydik daha anlamlı oludu.

Comment

2 yıldır zmo davalarını kazanıyor örnegin geçen yıl zirai ilaç bayii açmak için bitki koruma bölumu dısındaki bölumlerden mezun olanlar en az 3 yıl çalıştıktan sonra açabilecekti zmo dava actı ve iptal ettirdi bu yasayı simdi de bu sınav çıktı eminim zmo davasında haklı oldugu için bizlerin hakkını savundugu için bu davayı da kazanır.

Comment

ZMO ne yapmış?
                - Ziraat mühendisleri için, reçeteli sisteme geçilecek olan yeni yönetmelikte, bitki koruma harici bölümlere çıkartılan zorluklarda ne yapmış?
                - Çiftçi ile tüccar arasında, haksız ücret farklarında çiftçinin lehine neler yapmış?
                - Tüketicilerin GDO suz, hormonsuz ve ilaç kalıntısı olmayan temiz gıdaları istediği şekilde temin endebilmesi için ne gibi projeleri hayata geçirmiş?
                - Tohumların tek sektöre bağlanmaması için ne gibi çalışmalarda bulunmuş?
                Soruları arka arkaya sıralayabiliriz. Günübirlik düşünürsek, herkes kendini bir kapıya bağlamanın yollarını arar. Oysa, ülkemizde ziraat ve tıp sadece kendimizi değil, gelecek nesilleri de etkileyecek nitelikte. Sorgulamayı ve sorumluluklarımızı birlik olursak yerine getirebiliriz.

Comment

ya konuyla ilgili zmo nun faaliyetinden bahsediyorum diğer konularda bişey demıyorum zaten zmo yu da korudugum yok yanlış anlamayın sadece bilgi vermek için yazdım dava açacağını arkadaşım neyse ben sınava calısıyorum daha muhendis değiliz olacaz allah ın izniyle son bu yıl yarın vizem var ii aksamlar herkese başarılar

Comment

arkadaşlar o sınava bende girdim. evet bu sınav tam anlamıyla saçmaklıktı. kazanamadım 60 puan aldım. ama ne yazıkki hükümet bizim sonuçlar açıklandıktan sonra puanları 60 çekti ve bizlere yine madur olduk... yetki kişiler le görüştüm. dedikleri şu sınav dan sonra yönetmelik değiştiği için sizin olmuyor dediler.ne yapmam gerekir dedim 2010 yine ankara gidecekmişiz yani ama bu sefer puanlar 60 mış. göya ya bu saçmalık sınav niye biz okul okuduk diplama aldık ve diğer bütün belgeliri aldık. birtek ilaç satamıyorum ben 2006 yılından beri tohum gübre yaprak gübresi satmaktayım ilaçta sattım ama yasa çıkınça satmayı bıraktık.ama müşterim geri dönüyor. bu na neyapacak o tarım bakanı zat. mesela adamın güllerinde yaprak bitleri var. ilaçı 20 sp fiyatı 3.50 tl reçete 5.00 tl bu adam çiftçi değil ama ne yapsın hükümet sağolsun. sınava çalışamadım nedenmi çünkü tam işlerin yoğun olduğu zamandı. ondan kaznamadım. ama olsun yanlız.1 kişi de demiyor ki bitkiyi yani ( zaralıyı-hastalığı )görmeden nasıl recete yazılır diye. mahkemeye vermiyor. ooo bu yönetmelikler bu yaslar canım ülkemin okumuş nesline yapılan çok büyük bir saygısızlıktır. ozaman üniversiteleri hiç okumayalım birsınav yapın kazanan dükkan açsın reçete yazsın, ilaç satsın. dimi ne gerek var.NALBURLARA-AV MAZEMELERİ SATAN İLK OKUL MEZUNU KİŞLERE DOKUNULMUYOR. KAZNILMIŞ HAK VARMIŞ. SAYGI DEĞER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KALKTA CUMHURİYETİ EMANET ETTİĞİN GENÇLİĞİ OKUMUŞ AYDIN İNSANLARI NE HALE DÜŞÜRDÜKLERİNİ GÖR. SAYGILARIMLAR

Comment

sınav soruları için 45 dk mı ayırıp krndimi test ettim.
                      %78 başarı aldım.
                      Sorular gerçekten kaliteli.
                      Kanunlar biraz okunsa 90-95 almamak işten değil.
                      Biraz bilgi ve hatırlama yeterli.

Ubeyd Bey'in dediği gibi soruları hazırlayanları tebrik etmek lazım gerçekten.

Comment

slm arkadaslar sınav sorualrı nasıl bulabilirm acaba

Comment

Bu yıl Ziraat Teknikeri olarak mezun oldum. Çok tartışılan konu hakkında ilgili geçmiş yılların sorularını nette çok rahat bir şekilde buldum ve inceledim. Çok da zor sorular göremedim. Yaklaşık 800 kişiden 1 kişinin sınavdan geçmiş olması sınava katılan arkadaşların sadece konudan uzak kalmış olabileceklerinin göstergesi olabilir yoksa konuyla ilgili bilgisiz olduklarının değil. Çoğu baraj sınırında puanlar alarak başarılı olamamışlardır eminim. Bakanlık da bu nedenle baraj puanını düşürmüş zaten. Artık 60'dan aşağıda puan alıyorsa bir kişi geçemesin bu sınavı ama bence de.

Böyle bir sınav olmalı mı olmamalı mı elbette başka bir konu. Bu konuda ziraat odalarına görev düşüyor bence. Ancak benim anladığım sanırım sınırlı kaynakların (toprak, su vb.) bugüne kadar bilgisizce ve bilinçsizce kullanılması (kaba tabir belki ama çarçur edilmesi) neticesinde yetkili merciler ancak uyanmış ve kurtarıcı önlemler alınması düşünülmüş. Bu önlem paketinin ilk adımı da bu zincirin belki de ilk halkası olan satışı denetlemek olmuş sanırım. Belki de geçmiş yıllardaki yanlış uygulamaların bir cezası (mı desek?) şimdiki nesile çıkarılıyor. Ama dünyayı kurtarmak için de bir yerlerden başlamak lazım.
                          Sınava gelecek olursak sorularda gördüğüm şu ki mesleğe biraz uzak kaldı iseniz belki tekrar hastalıklara ve zararlılara ait akademik bilgilere bir göz atmanız gerekecektir. Mevzuatla ilgili bir kaç soru var onlar da biraz dikkatle bile mantıksal olarak çözülecek türden. Ve mevzuata bir göz atılarak akılda kalabilecek türden sorular. Sınav stresi, dikkatsizlik gibi nedenlerle elbette kaçan sorular her zaman olabilir. Kanaatim şu ki öyle çok da zor bir sınav değilmiş bu sınav.
                          Saygılarımla,

Comment

arkadaşlar sınav ile ilgili serzenişlerinizi okuyorum.Bende bir öğretmenim Bizde sınav ile alınıyoruz. Sizin kızdığınız kadar değildir.Bir kişi kazanmışsa problem olmaz. Hiç kazanan olmasaydı o zaman sıkıntı var demekti.Unutmayınki sInav sorularının para ile satıldığı bazı illerde sınavların gayet rahat olduğunu hepimiz biliyoruz.GEçen yıl yapılıpta iptal edile k.p.s.s sınavı sizce iptal oldumu ? Hayır.O hep akraba olupta tam yapanların hepsi atandı. Kimseyi açığa alabildilermi?sadece zavallı bi köylü buldular. Sonuç. Sonuçmu tam yapanlar atandı sonra ? herşeyi gizlediler.kimse ne olduğunu kaç kişinin ne kadar doğru ne kadar yanllış yaptığını bilrn yok.

Comment

Working...
                            X