demlikteki dökülecek çayı değerlendirmek istiyorum,bildiğim kadarıyla organik materyallerden kompost._bir çeşit toprak veya gübre_yapılıyor ancak artık çay posasından-şekersiz tabiki-kompost yapımıyla ilgili bir dökümana rastlayamadım. bir bilen varsa öğrenmekten mutlu olacağım.saygılar....
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Artık Çaydan Kompost Yapılır mı?
Collapse
X
-
Artık Çaydan Kompost Yapılır mı?
demlikteki dökülecek çayı değerlendirmek istiyorum,bildiğim kadarıyla organik materyallerden kompost._bir çeşit toprak veya gübre_yapılıyor ancak artık çay posasından-şekersiz tabiki-kompost yapımıyla ilgili bir dökümana rastlayamadım. bir bilen varsa öğrenmekten mutlu olacağım.saygılar....
Etiketler: hiçbiri
-
Cevap: artık çaydan kompost yapılırmı?
Sevgili keyfanı, Sadece çay posası değil çürüme özelliğine sahip meyve kabuğu, talaş, yağsız yemek artıkları ve bilumum çürüyeblir artıkları bir kap içeriisnde biriktirirseniz alttan itibaren çürümeye başlayacak bir yıl kadar sonra kompost anlamında ürününüzü elde edebileceksiniz.
-
Cevap: artık çaydan kompost yapılırmı?
Sayın alfa14 kompost yapımı ile ilgili bilgiler sitemizde mevcut. Bu sayfanın üst sol kısmında hızlı arama kutusu var. Kompost yazarsanız karşınıza birçok sonuç gelecektir. Kompostta en önemli husus Karbon/Azot dengesini sağlamaktır. Sadece tek bir çeşit bitki artığı yeterli olmaz. Karışım yapmak farklı materyaller katmak gerekir.
Comment

Comment