Merhaba Arkadaşlar,
Bahçemizde güzel kokulu güller yetiştirmek için internette biraz araştırma yaptım. Binlerce gül çeşidi içinde aşağıdaki güller formları ve kokularıyla dikkatimi çekti ancak Türkiye'de bu gülleri satan bir yer bulamadım. Bu gülleri temin edebileceğim yurtiçi veya yurtdışı kaynakları bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum. İngiltere dışına satış yapan iki firma buldum ancak ikisi de gümrükte bitki ithalatı konusunda uygulanan kısıtlamalar nedeniyle Türkiye'ye gönderemeyeceklerini belirttiler. Avrupa birliği sınırları içinde olmamız durumunda sorunsuz göndereceklerdi. Araştırmaya devam...
(Koku dereceleri 10 üzerindendir).
1. Gardener's Glory (Sarmaşık, Sarı, 6-8 Kokulu, İri çiçekli)
Son 50 yıldır en çok tercih edilen sarmaşık gül olan Golden Showers'dan daha yoğun kokulu ve onun tahtını sarstığı belirtiliyor. Bir sitede 2010 Kasım ayına kadar siparişler dolmuş durumda. Bahardan kışa kadar çiçekli. 2 m'den yüksek boylu.
Gardeners' Glory Rose : Large Flowered / Hybrid Tea Spiral Bud Form : Roses Uk
Fryer's Rose 1912 - Gardeners Glory
2. Double Delight (Hybrid Tea, Pembe-Sarı, 6-8 Kokulu)
En güzel 10 gül l,istelerinde en çok karşılaştığım gül bu oldu. Sanırım son yıllarda Dünya'da en çok sevilen gül bu. Benim de çok ilgimi çekti. Büyük çiçekli, yoğun kokulu, koyu yeşil yapraklı. Yaklaşık 1 m boylanabiliyor.
Double Delight Rose : Large Flowered / Other Bud Form : Roses Uk
Heirloom Roses: Very Fragrant Hybrid Tea Roses
3. Absolutely Fabuluous (Floribunda, Sarı, 3-5 Kokulu)
2010 yılının gülü seçildi. Aynı anda çok sayıda çiçek veren floribunda türünde. Koku seviyesi orta. 80 cm boylanmakta. Bazı sitelerde tükendi.
Absolutely Fabulous Rose : Floribunda / Cluster Flowering - Less 100cm : Roses Uk
4. Velvet Fragrance (Hybrid Tea, Kırmızı, 8-10 Kokulu)
En yoğun kokulu güllerden birisi. Kadife çiçekleriyle bahçeye muhteşem bir güzellik katar. En çok tercih edilenlerden. Bulmayı çok isterdim.
Fryer's Rose 1912 - Velvet Fragrance
5. Fragrant Cloud (HT, Turuncu, 8-10)
Fragrant Cloud Rose : Large Flowered / Hybrid Tea Spiral Bud Form : Roses Uk
Fragrant Cloud
Bahçemizde güzel kokulu güller yetiştirmek için internette biraz araştırma yaptım. Binlerce gül çeşidi içinde aşağıdaki güller formları ve kokularıyla dikkatimi çekti ancak Türkiye'de bu gülleri satan bir yer bulamadım. Bu gülleri temin edebileceğim yurtiçi veya yurtdışı kaynakları bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum. İngiltere dışına satış yapan iki firma buldum ancak ikisi de gümrükte bitki ithalatı konusunda uygulanan kısıtlamalar nedeniyle Türkiye'ye gönderemeyeceklerini belirttiler. Avrupa birliği sınırları içinde olmamız durumunda sorunsuz göndereceklerdi. Araştırmaya devam...
(Koku dereceleri 10 üzerindendir).
1. Gardener's Glory (Sarmaşık, Sarı, 6-8 Kokulu, İri çiçekli)
Son 50 yıldır en çok tercih edilen sarmaşık gül olan Golden Showers'dan daha yoğun kokulu ve onun tahtını sarstığı belirtiliyor. Bir sitede 2010 Kasım ayına kadar siparişler dolmuş durumda. Bahardan kışa kadar çiçekli. 2 m'den yüksek boylu.
Gardeners' Glory Rose : Large Flowered / Hybrid Tea Spiral Bud Form : Roses Uk
Fryer's Rose 1912 - Gardeners Glory
2. Double Delight (Hybrid Tea, Pembe-Sarı, 6-8 Kokulu)
En güzel 10 gül l,istelerinde en çok karşılaştığım gül bu oldu. Sanırım son yıllarda Dünya'da en çok sevilen gül bu. Benim de çok ilgimi çekti. Büyük çiçekli, yoğun kokulu, koyu yeşil yapraklı. Yaklaşık 1 m boylanabiliyor.
Double Delight Rose : Large Flowered / Other Bud Form : Roses Uk
Heirloom Roses: Very Fragrant Hybrid Tea Roses
3. Absolutely Fabuluous (Floribunda, Sarı, 3-5 Kokulu)
2010 yılının gülü seçildi. Aynı anda çok sayıda çiçek veren floribunda türünde. Koku seviyesi orta. 80 cm boylanmakta. Bazı sitelerde tükendi.
Absolutely Fabulous Rose : Floribunda / Cluster Flowering - Less 100cm : Roses Uk
4. Velvet Fragrance (Hybrid Tea, Kırmızı, 8-10 Kokulu)
En yoğun kokulu güllerden birisi. Kadife çiçekleriyle bahçeye muhteşem bir güzellik katar. En çok tercih edilenlerden. Bulmayı çok isterdim.
Fryer's Rose 1912 - Velvet Fragrance
5. Fragrant Cloud (HT, Turuncu, 8-10)
Fragrant Cloud Rose : Large Flowered / Hybrid Tea Spiral Bud Form : Roses Uk
Fragrant Cloud

ama işinize yararmı bilemem sen baya özel güller arıyosun aslında birtane daha yabani gül var buraların yerli güllüymüş biçimsiz ama çok kokuyo ama çöğürümsü tarlada çok yayılıyo yani köklerden çokğalıyo tarlaya dağılıyo falan eyerki kokulu fındık gül işine yararsa size birkaç tane verebilirim ama aslında bazı almancıların evinde güzel güller var farklı onlardan ala bilirsem muhtemelen seneye üretebilirim ama senin işine yaramaz geç kalır
Comment