fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yoğurt yapımı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• yoğurt yapımı

merhabalar, ben de bu güzel topluluğun bir üyesi olduğum için çok mutluyum.bu aralar evde peynir ve yoğurt yapma işleri ile fazlaca ilgilenmekteyim. internetteki bilgi kirliliği kafamı karıştırdı. bilhassa yoğurt yapımı ile ilgili bilgilendirilir isem çok sevineceğim. şimdiden teşekkürler.

Cevap: yoğurt yapımı

benim bildiğime göre peyniri eyerki ineği sağar sağmaz südünü hemen süzüp bi kaba koyuyosun soğumadan sobanın üzerine koyuyosun orada birazdaha kızdımı içine maya katıp peynir oluyo sonra onu bir torbada süzüp üzerinede bi tahta veya düz bişi biz genelde büyük altı düz alemiyon leyen koyuyoruz ondan sonra orda serteliyo öle biliyom ama direk sıcak olarak koyarsan sobaya fazla soğumadan o şekilde çok güzel peynir ortaya çıkar takıldığın nokta varsa sor bende bizimkilere sorar sana yardımcı olurum yoğurda gelince bildiğim kadarı ile süt kaynatılıp içine başka bi yoğurt katılıyo sonra üzeri sıkıca bez parçaları ile eski ceket meket falan onla örtülüyo onunda bi püf noktası var eyerki kullanacağın içine katacağın yoğurdu evde yapma deyilde bu marketlerde satılan yoğurttan kullanırsan öle ekşi olmuyo çok tatlı oluyo mesela saağlam bi markanın yoğurdunu kullanırsan damızlık olarak oda lezzeti ekşi olmaz o içine kattığın marketten alma yoğurt gibi olur bilmem anladınmı

Comment

TARİF SÜPER OLMUŞ EŞKİYA

ee marketten alınca mayalık yoğurdu , doğal yoğurt olacak mı ki. ?
      diyecen sanki ineğin yediği herşey doğal mı ki değilmi hakısın ne diyeyim onlar da fenni yem yiyiyor nihayetinde

Comment

lezzetini kastetmiştim ama doğallığını bilmiyorum o sadece fazla insanın bilmediği bir ayrıntı ama önemli olan lezzet yoksa istediği kadar doğal olsa ne yazarki kimse yemez ekşi olur

Comment

https://gardensel.com/tr/
          işte size alternatif peynir yapımı (evde)

size bir de evde yoğurt yapımı diyeyim de bi de onun tadına bakın
          Taze sağılmış 5 litre sütü pişirin ve ılımaya bırakın. Parmağınızı yakmayacak derecede olunca bir lkaseye iki kaşık yoğut, 1 tatlı kaşığı şeker ilave edin ve çırpın. SÜtünüzle yoğurdu sulandırın ve sütün içine çoğalttığınız mayayı dökün. Karıştırın ve kavanozlara boşaltın. Üstünü sarın ve mayalanmaya bırakın. Tutnunca kapaklarını açın ve iyice soğuduktan sonra kapaklarını kapatıp buzdolabına yerleştirin. 24 saat bozmsanız yoğurdu daha kalıplı ve lezzetli olacaktır.
          Afiyet bal şeker olsun
          Kavanozara yaparsanız ve süte bir tatlı kaşığı şeker ilave ederseniz

Comment

bizimkilerde böyle yapıyola ama kavonozlara deyilde büyük bi tencerede bekletiyola

Comment

ya bizimkilerde tencerede bekletiyorlar da
              ben kavanozu tercih ederim. sulanmıyor o zaman o kadar çok. Yaz günü de mesela ekşimesin ve çabuk tutunsun diye bir çay kaşığı peynir mayası katarım
              faydasını görüyorum

Comment

eşkiya ve uveyik kusu arkadaşlara teşekkür ederim

Comment

arkadaşlar yoğurdun ideal mayalanma derecesi 40-46arası mesela şimdi havalar ısınıyor 3-3.5 saat sarılı kalırsa mayalanması için idealdir yazın ise 2.5 maksimum 3 saat eğer yoğurt ile mayalarsanız
                  belirtim saatlerden daha fazla tutarsanız yoğurt çabuk ekşir

Comment

Working...
                  X