fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

meyve ağaçları için yardım ltfn....

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• meyve ağaçları için yardım ltfn....

7-8 yıllık değişik klasik elma,armut ve kiraz ağaçlarımız var.
    beden kalınlıkları neredeyse ayak kalınlığına ulaştı,çiceklenme döneminde binlerce çicekleri var ama meyveye yatan çicek sayısı parmakla sayılacak kadar az.
    Öğrenmek istediğim : ağaçların çicek döneminde daha fazla çiceğin meyveye yatması için herhangi bir ilaç yapılması gerekiyor mu,kiraz
    çicekleri meyveye yatıyor,içlerinden çoğusu kararıp dökülüyor neden
    olabileceği konusunda tavsiyesi olan varsa yardımlarınızı beklerim
    ilaç v.s.gibi.ve ne zaman yapılması hususunda yardım ltfn....
    teşekkürler...

Cevap: meyve ağaçları için yardım ltfn....

Belliki elmalarınız ve kirazlarınız erken donlardan etkileniyor. bu durmu bence en yakın il ya da ilçe tarım müdürlüğüne bildiriniz. bahcenize gelecek ekip yerinde size yardımcı olacaktır.

Comment

Cevap: meyve ağaçları için yardım ltfn....

her cins meyve ağacın yani elma kiraz ceviz vs ayrı ayrı hastalıkları (bazıları aynı olsada) dolayısıylada ayrı ayrı ilaçlamaları bulunmaktadır. mesela kirazda ilkbaharda gözler uyanmadan önce %0,6'lık (binde altılık) bordo bulamacı sonbaharda yaprakların %75 döküldüğünde % 1'lik bordo bulamacı mutlaka atılmalıdır. Çiçek Monilyasına karşı çiçekler % 5 açtında ve % 90 açtığında iki kere olmak üzere mutlaka yine ilaçlanmalıdır. Anlattığınız kirazda monilya olabilir. Bunun içinde benomyl %50 WP, Carbendazim % 50 WP ilaçları dediğim zaman atmalısınız. En güzeli en yakın bir tarım teşkilatına gidip reçete (ücretsizdir) yazdırmanızdır.

Comment

Working...
      X