fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

aşı hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• aşı hakkında

selam arkadaşlar ben öğrenmeyi çok seviyorum bu sene aşı yapmaya heves sardı dut aşladım beyaz dut yaprak verdi fakat siyah dut bir türlü yaprak çıkarmıyo ikisinide ben aşıladı m neden kırmızı dut tutmuyor yaprak aşısı yapıyom
    bana tarif edermisiniz lütfen

Cevap: aşı hakkında

söğüt ağacına dut aşılana bilirmi bilen gören duyan varmı?

Comment

Dut ağacları aşılarda çok hassastır.Özellikle aşı bağlamada hava almasına karşı hiç töleransları yok gibi.Aşı bağlamanızı kontrol ediniz.Diğer bir husus yaprak aşısı ve göz aşısında aşı gözleri direkt güneş ışıgı almamasına dikkat ediniz yoksa kurmalar çok çabuk olur.Diğer bir husus aşı yerini nemli tutunuz.

Comment

benim sorunun cevabu?

Comment

Ben onu hiç duymadım.Ama denemekte ne çıkar istersen bir dene

Comment

Evet...Burada iki soru mevcut.Öncelikle aşı konusuna cevap verelim.Şimdi...soru eksik.Dut ağacına hangi tür aşı yaptınız?.Şayet göz aşılarından T göz,yani halk arasında yavsı,yada yaprak aşısı yaptıysanız.Sn Ubeyd'in cevabına ilaveten,nazari olarak biraz ilave yapalım.gözü çıkarırken çok dikkatli olunmalı,gözün takıldığı her iki dalda aynı kalınlıkta olmalı ve uyandırma her iki dal içine beraber olmalı.Kolay gelsin,başarı dileklerimle.Gelelim Sn SEBASTELİ:Yer yüzündeki her canlı gibi,ağaçlar arasındada tür ve cins farkı vardır.Söğüt ağacı tür olarak,dut ağacıyla uyum sağlamaz.Yıllardır aşı yaparım Ancak;böyle bir hadiseye raslamadım.Bu tür afaki işlerle uğraşmayınız.sağlık ve esenlik dileğimle...

Comment

banada öle gibi gildi ama adamın birisi pazara dut getirdi bu söğüde aşılı dedi olurmu öle şey söğüt meyve bile vermez dedik oluyo ben denedim oldu dedi muhtemelen seneye biraz deneyeceğim denememdeki ve sormamdaki tek amaç söğüt ağacı çelikle kolay çaoğaltıldığı için çayırdan bol miktarda çelik bulabilirim ve onları aynı yıl kökleştirip aynı yıl aşılaya bilirim diye düşündüm böylece birkaç sene öne geçmiş olurum diye düşündüm basit iş beleş gibi bişi yani dut tohumlarından fidan yetiştirmek uzun sürer ama söğüt kökleştirmek basit ve beleş

Comment

aşı bağı-aşı makası-fikap-dal açma aparatı-bağlama ipi-bağlas-ve fidan koruma kelepçesi mevcuttur.. 0541 7318216

Comment

Working...
                X