fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ACİL

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ACİL

Merhaba arkadaşlar
    bayılan ya da devrılen fidelerimle ile ilgili çözüm geliştirememekteyim...ilaç kullanmama rağmen sorun devam ediyor...

hercai menekşe yetiştiriciliği ile ilgili yardımlarınızı esirgemez İsenız sevınırıM

Cevap: ACİL

fotoğraf gönderiniz ve alanla ilgili bilgiler veriniz. sera yüksekliği ve özellikleri konusunda

Comment

2.5-3 m yükseklğinde üzeri%75geçirgen file ile kapatılmış içerisinde 3 adet vantilatör çaliştirdığim 15 m2 lik sera içi sıcaklık 29-33derece bir mekanda hercai menekşe yetiştirmeye çalışıyorum.yer istanbul kartal sahile yakın kısımlar,,kullandığım ilaçlar captan 50 wp ve maxim.. captan neredeyse her gün kullandım ama bir türlu başarılı olamadım.. fideler ilk çıktıklarında kökten bayılıyordu daha sonra ise tepeden bayılmaya basladılar şu an cıkan fidelerimin %50 kaybettim....kalanları da küçük olmalarına rağmen şaşırtmaya alıyorum...doğru mu yapıyorum bilmiyorum?resim de göndereceğim... acil yardımlarınızı bekliyorum TESEKKÜRLER

Comment

allahın menekşesine bu kadar ilgi gösterirsen tabi ayılır bayılırlar tarlaya diksen daha güzel olurdu belkide sorun yaşamazdın komşunun tarlasında var her sene tohumlar kendi kendine çkıyo hiç bir sorun yaşamıyo

Comment

100 bin adetten bahsediyorum yalnız...

Comment

Hercai yetişirken nisbeten yetişirken soğuk ister, sıcaklık yine de aşırı yüksek imkan varsa 18-20 derecelerde tutabilecek klima kullanın derim. Sera naylonunu kaldırmak bir çözüm olabilir, daha sık havalandırınız ve kullandığınız ilacı değiştiriniz mesela pomarsol forte kök çürüklüklerine iyi gelir. Fideleriniz iyi çimlenmişse kasalarda olmalı koyu renkli kasalar veya yetiştirme ortamı seradan daha fazla ısınır. Sera içinde fidenlerin yetiştirme ortamını yerden az biraz yükseltin. Denerseniz size B5A sıvı organik gübre gönderebilirim hem fideler hızlı gelişir hemde sıcaklık stresini nisbeten azaltabilir, 100gr deneme numunesi gönderebilirim.

Comment

teşekkür ederim verdiğiniz bigiler için...bidahaki döneme denerim artık fideleri şasırttım %75 kaybım oldu....malesef.. geriye kalanlarla idare edeceğiz artık...

Comment

Working...
              X