fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

meyva bahçesinde toprak kalınlığı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• meyva bahçesinde toprak kalınlığı

İstanbul Beykoz'da, karışık hafriyat ve yıkıntılarla doldurulmuş bir alan üzerine kurulu 500 metre kare kadar bir bahçem var. Buraya çeşitli meyva fidanları dikmek istiyorum.
    Dolguyu tamamen oradan uzaklaştırmam mümkün değil.
    Toprağını ıslah etmek için önce derince sürdürüp, görünürdeki istenmeyen malzemeleri uzaklaştırdıktan sonra üzerine dışardan temin ettiğim toprağı sermek istiyorum.
    Sorum şu:
    Sereceğim toprağın kalınlığı ne kadar olmalıdır?
    İlginize şimdiden teşekkürler.

Cevap: meyva bahçesinde toprak kalınlığı

Şimdii..bahçe yapacağınız alan fazla büyük değil.Ben işin başkaca yönünü size hatırlatmak istiyorum.Toprak döktürmeden evvel;fidan dikeceğiniz yerleri belirleyip,bir traktör kepçe ile derinliği 2 metre ve çapı 2 metre en asgari çukur eşdiriniz..İdeal meyvecilikte taban derinliği 2,5 metre yeterli sayılmaktadır.yayacağınız toprak organik maddece zengin yerlerden alınır,yada orman alanlarına yakın funda toprağı olursa daha güzel olur.Bunları bulamazsanız yüzey toprağı içerisine 10/1 oranında çok ince dere kumu ve yanmış ahır gübresi karıştırıp bu karışıma fidan dikebilirsiniz.Umarım size bir fikir verebilmişimdir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Cevap: meyva bahçesinde toprak kalınlığı

Teşekkürler sayın TABİATCI.
      Bu yöntemle, yüzeyin tamamını 2 metre kalınlıkta bir toprakla kaplamaya eşdeğer bir sonuç alırız sanırım. Çok makul ve mantıklı.
      Saygılar

Comment

Working...
      X