fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tazminat davası?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• tazminat davası?

merhabalar...
    Tarla vasfında bir yer ama üzerinde hiç üretim yapılmamış.Buraya 10 yıl önce trafo konulmuş ama kamulaştırması olmamış.şimdi yer sahibi eskiye dönük buraya tazmin davası açmakta ve 10 yıl önce ben buraya zeytin dikecektim trafo yüzünden dikemedim zararımın karşılanması diye bir sebep sunmakta.
    1- geriye dönük tazmin davası kaç yıla kadar açılır?
    2-böyle bir dava kazanılırmı?
    teşekkürler..kolay gelsin

Cevap: tazminat davası?

Sn SEREN 77:Bu soruyu Uzmansel bölümünde sorunuz.Orada Hukuk bölümü var ve Avukat Mustafa ÖZDEDE yardımcı olacaktır.

Comment

iyi akşamlar..sanırım avukat bey yoğun cevap yazamadı...bilen bir arkadaşda yok sanırım...teşekkür ederim hepinize...yardımcı oldunuz....

bir başka soru sorayım ozaman inşallah bu bilinen bir sorudur? ağaç kesimi için kesim yaptırılan işçiye ödenen standart bir ücret varmıdır? mesela; badana yapan birine verilen belli bir para var..hakediş yapılırken o ücret üzerinden hesap ediliyor.aynı şey ağaç kesen işçi içinde geçerli olsun istiyorum.böyle bir sistem varmıdır?
      kolay gelsin....teşekkürler....

Comment

Sn Seren77:Bu konuda Sitemiz editörlerinden Sn Ubeyd ile iletişime geçiniz.Kamulaştırma konusunda bilgilidir.Ayrıca;kamulaştırma konusunda tercrübeli avukatlarla temasa geçiniz.Şayet bulamazsanız,İlinizdeki DSİ,İl özel İdarelerinin avukatlarıda size yardımcı olabilirler.Ben kamudan emekli bir teknik elema nım bu cihetle;Ağaç kesmek yada, kestirmek işi olduğu zaman çevremizdeki seyyar hızarı bulunan yani ağaç kesenlerle temasa geçer ve mümkünse üç adet fiyat teklifi alır.Bunun arikmetik ortalamasını alırdık.Buna göre evrak düzenler ve en düşük teklifi verene işi verirdik.Yalnız;işin birde SGK boyutu var.Eğer çalıştırmak istiyorsanız yasal mevzuatlara uymanız gereklidir.Yardımcı olabildimse...

Comment

arkadaşım seren77,
          kesilen ağaçlar dilimlenerek bir yerde istiflenir kaç m3 (1m3= eni,boyu ve üksekliği 1m dir) olduğu hesap edilir ona göre üçret verlir yani m3 hasabı teklif alınır ancak ağaç cinsi,büyüklüğü, kesim yeri uzaklığı,arazi duruma vs gibi durumlarda fiyatı etkileyen unsurlardır
          kolay gesin.

Comment

çok teşekkür ederim arkadaşlar..elbette yardımcı oldunuz...kolay gelsin iyi çalışmalar..

Comment

Working...
            X