fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ağaç Dikimi İçin Yardım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Ağaç Dikimi İçin Yardım

S.A.
    Nasip olursa bu hafta sonu (4-5 Kasım 2012) Çamlıyaylaya gidip arsama bir şeyler ekmek niyetindeyim.
    Aklımdan geçen ağaçlar; Ceviz, Kiraz, Erik, Şeftali, Dut, Elma, Ihlamur ve incir.
    Bu mevsimde ekmenin avantaj veya dezavantajları nedir ???
    Adana'dan fidan alabileceğim yerler hususunda tavsiyeniz var mı ???

Fidanlar yaprak dökmüş ise dikim yapabilirsiniz. bu mevsimde dikilen fidan daha iyi tutar.En azından bahara kadar toprak oturmuş ve kök kısmı daha iyi sabitleşmiştir.

Comment

İlginize teşekkürler...
      Pazartesi günü Çamlıyayla'da bir arkadaşla fidanlar aldık ve bu fidanları toprakla buluşturduk.
      Bahsettiğiniz üzere fidanlar yapraklarını dökmüştü.
      Biz kurallara uyarak ekim işini ve sulamasını yaptık. Gerisi Rabbimin takdirinde...
      Bu arada "domatesçi" beyle de tanışma imkanı buldum. Kendisinden çok faydalı bilgiler aldım.O'na da ayrıca teşekkürler.

Comment

Sayın Domatesci ile tanışmanız büyük bir şans. Kendisinin engin deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Kendisi ile bir kaç defa telefon görüşmesi yaptım. Bu benim içinde çok iyi oldu. Kendisi ile birlikte çalışan Zir.Müh.Gökhan beyde çok değerli bir ziraatçı.

Comment

ofsetrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          İlginize teşekkürler...
          Pazartesi günü Çamlıyayla'da bir arkadaşla fidanlar aldık ve bu fidanları toprakla buluşturduk.
          Bahsettiğiniz üzere fidanlar yapraklarını dökmüştü.
          Arkadaşım ofsetrek, Mesajınızı geç gördüğümden size gerçekten yardımcı olmadım, lakin bundan yeni arkadaşların sizi durumunuza düşmemeleri için mesajınızdan alıntı yaparak gerekli açıklamaları yapmak paylaşımlar adına borç addediyorum, mesajınızı eklediğiniz tarihlerde, hatta bugün için ağaçların yaprak dökümlerini tamamlamadılar, burada kesinlikle bir yanlış anlaşılma var, benim kanaatim burada fidan üretenlerin satışlarını öne çekmek adına ağaçların yapraklarını önceden döktürmek için kimyasal kullandıklarıdır.

Bunu sizde teyit edebilirsiniz, aldığınız fidanların hangi bölgeden ise o bölgenin insanlarından güncel bilgileri alma imkanları mevcut, sorgulamanız sizi bu konuda gerçek bilgiler ulaştıracaktır.

ofsetrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Biz kurallara uyarak ekim işini ve sulamasını yaptık. Gerisi Rabbimin takdirinde...
          Bu sözünüzle "Rabbimin takdirinde.." bana anlamsız geliyor, Yaratıcı ben sizi akıllı kıldım sözünün anlamı içinde değerlendirirsek burada akıl safdışı kalmış siz hislerinizle davranmışsınız.

İyi Sonuçlar yaratandan beklemeniz biraz saflık gibi görmekteyim, Saygılarımla.
          Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Working...
          X