fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

"Milli Tarım Seferberliği"

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• "Milli Tarım Seferberliği"

Sayın Bahçesel Dostları ;
    Tarım sektörüne gönül vermiş birisi olarak Türk Tarımının gelişmesi için tüm tarım dostlarının yardımı ve mücadelesi ile bir seferberlik başlatmak istiyorum. Bu seferberliği tarıma cidden gönül vermiş uzman dostlarımızın da bulunduğu bu sitede başlatmaktan da büyük bir onur duyuyorum. Çok kısa bir süre sonra bu seferberliğin ciddi boyutlara taşınacağını umut ediyorum. Ancak siz tarım gönüllülerine gerçekten çok ihtiyacımız olacak. Bu seferberliği desteklemeye tüm tarım gönüllülerini, tüm bahçesel dostlarını davet ediyorum.
    Forum başlığımız "Milli Tarım Seferberliği" olacak ve sizlerinde yönlendirmesiyle oluşacak bir çok alt başlık olacak.
    *Türk tarımına kazandırılabilecek bitki ve ürünler
    *Modern üretim teknikleri
    *Ortak arazi paylaşımları ve ortak üretim yerleri oluşturma
    *Tarım yasalarındaki sıkıntıların platformlara taşınması
    *Küresel ısınma sulama sorunları ve çözümü
    *Araştırma ve doku laboratuarlarının geiştirilmesi
    *Araştırma enstitülerinin kurulması
    *Gelişmiş kooperatifçilik ve tarım birlikleri gibi
    bir çok konuyu bu forumda tartışacak ve ülkemiz tarımının gelişmesi için gerekli çabayı hep beraber göstereceğiz. Örnek projeler üreteceğiz ve başarıya ulaşacağız.
    En kısa sürede bu forumda sizleri görmek umuduyla hoşça kalın,sağlıkla kalın..

Yeni konu başlatmak için https://gardensel.com/tr/ linkini tıklayınız.

Alp Arslan Kırkpınar.
    Ziraat Teknikeri
  • Fidanligi.com

Cevap: "Milli Tarım Seferberliği"

Sayın robinalp;
    Sizi böyle bir kampanya başlatma cesaretinizden dolayı kutluyor,Bu kampanyayı (elimden ne geliyorsa)sonuna kadar destekliyorum...Saygılar...

Comment

Mili Tarım Seferberliğini desdekleyen bahçesel üyeleri,
      1-robinalp
      2-Hüseyin Ovak
      3-ebrar
      4-

Comment

4-Selsarac
        5-Sahra
        6-Ubeyd
        7-Kenan
        8-Akcabey
        9-Seyyah
        10-Selahattin YILMAZ

Comment

Merhaba ;
          "Milli Tarım Seferberliğine" destek olan, gönül veren,
          *Hüseyin Ovak
          *Ebrar
          *Selsarac
          *Sahra
          *Ubeyd
          *Kenan
          *Akcabey
          *Seyyah
          dostlarıma yürekten teşekkür ediyor, destek ve yardımlarının devamını diliyorum. Bu arada oluşturacağımız konu başlıkları için lütfen bana yazın. Fikirlerinize çok ihtiyacım olacak. Görüşmek dileğiyle.
          Saygılarımla.

"Başlangıçta bir mum ışığı kadar bile ışık görebiliyorsak, ileride güneşler doğacağına inanıyorum.."

Comment

"Milli Tarım Seferberliği" grubunda alt çalışma grupları oluşturulacaktır. Bu alt çalışma gruplarında çalışmak ve yer almak isteyen tüm bahçesel dostlarını göreve davet ediyorum.Zincirin halkaları oluşmaya başlıyor.
            "Haydi arkadaşlar göreve!"

Comment

Sayın robinalp;
              Sizin bu başlık altında attığınız adımı ilk destekleyenlerden birisi olarak üzerime düşen her görevi(imkanlarım ölçüsünde)yapmaya çalışacağım...
              Size ilk alt konu başlığı olarak; Tarım bakanlığını,(bölge bölge ayırarak) belirli ürünleri ekme zorunluluğu getirme ve bunu her iki yılda bir ürün çeşidini değiştirerek münavebeli ürün ekimi yapma alışkanlığının oluşturulması,aynı zamanda doğru bölgelerde doğru ürünlerin ekiminin sağlanarak verim artışı elde edilmesi hakkında düzenlemeler yapması konusunda zorlamak adına neler yapabilirizi tartışmak olsun önerisini getiriyorum... Saygılar...

Comment

Evet, Hüseyin beyin bu fikrine bende katılıyorum. Tarım bakanlığı ekim dikim işini plana koymalı. Her isteyen her yerde istediği ürünü ekip dikmemeli. Her yıl ayni yerde ayni ürünün ekimine müsaade etmemeli. Bence ilk konu bu olmalı.
                İkincisi Mutlaka parçalanan arazilerin birleştirilmesi ve miras hukukundan kaynaklanan paralanmaya bir çözüm aranılmalı. Saygılarımla.

Comment

Peki bu konuda neler yapmalıyız onu görüşelim, Tarım Bakanlığı da bu sıkıntıların bilincinde zaten ama bir girişimde bulunulmuyor. Bizim yapabileceğimiz nedir?

Comment

Ekolojik ve sürdürülebilir köylü tarımını savunmak ve geliştirmek için öncelikle, sivil tohum koruma, geliştirme istasyonları ve bankaları hakkında ülkemiz ne durumda?, sivil tohumculuğu güçlendirmek için bahçesel ne yapabilir? Üretici ile tüketicinin yüzyüze buluştuğu yerel ya da bölgesel pazar yerlerinin oluşmasında bizler ne yapabiliriz?

Comment

Galiba önce, tarım konusundaki sıkıntılarımızı maddeler halinde yazacağız, bunları belirledikden sonra çözüm önerileri için istişareler edeceğiz.

Comment

konu ile alakalı görüşlerimin kısa bir özeti bu yazıda mevcutur.
                        BAHCESEL BAHCE PEYZAJ TARIM ORMAN CEVRE - Türkiyede Tarım Mı? Hak getire!

Comment

Kenan bey, yazınızdan çıkardığım tarımsal sorunları maddeler halinde yazıyorum:
                          1-Tarım Bakanlığı, hükümetin siyasi görüşlerinin etkisinde kalabilmekte, gerekli kanunların çıkabilmesi uzun zaman almakta,
                          2-Ziraat Odaları gibi kuruluşların tarım ve çiftçi adına icraat gerçekleştirememeleri,
                          3-Mevcut il ve ilçe müdürlüklerinin istatistiki bilgi hazırlamaları, çitçi ve araziden uzak, yetersiz bir çalışma içinde bulundukları,
                          4-Öğrenci ve mühendislerin bulundukları yöre ile bağlantısız çalışmaları,
                          5-Ar-Ge çalışmalarında bulunmamaları gibi tarımsal boşluktan, ziraatla ilgisi olmayanların tarımsal sektörlerde işletmeci olmaları,
                          6-Ciddi ve mantıklı projelerin sahibinin olmaması,

Comment

Sevgili Tarım Gönüllüsü Dostlarım;
                            Öncelikle hepinize "Milli Tarım Seferberliği" ne göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve destekten dolayı çok teşekkür ederim.
                            Görünen o ki gerçekten işimiz zor. Ülkemiz tarım sektöründe maalesef o kadar çok sorun var ki nereden başlasak, ne yapsak, nasıl çözümler bulsak ? Binlerce soru yumağı..
                            Ama güzel olan bir şey var şuan burada yazabiliyorsak, fikirlerimizi paylaşabiliyorsak demek ki başlangıç yaptık, başladık bile..
                            Sayın Kenan Beyin yazısını okudum, umarım sizlerde okumuşsunuzdur? Gerçekten güzel konulara değinmiş ve teşhisleri çok doğru.
                            Sayın Selami Bey, başlattığımız "Milli Tarım Seferberliği" ni grupselde geniş bir açıyla değerlendirelim demişti ve bende bu konuyu grupselde başlattım.
                            Dilerseniz bundan sonraki paylaşımlarımıza grupselde devam edelim ve sevgili Ebrar'ın Kenan Beyin yazısından çıkarttığı konu başlıklarını, ayrıca Sevgili Dostlarımız Hüseyin Ovak ve Ubeyd'in de temas ettiği sorunları birer başlık altına toplayıp fikirlemizi bu başlıklar doğrultusunda değerlendirelim.
                            Ayrıca farklı düşnceleri ve projeleri olan dostların da fikirlerine ihtiyacımız olacak.
                            Hepinizi yürekten kutluyorum.
                            Saygılarımla..

Comment

1- KONTROLLÜ EKİM :
                              Genelde hem fikir olduğumuz konuların başında geliyor.
                              Düzenleme yapılabilmesi için Tarım Bakanlığının konu üzerinde ciddi bir yapılandırma yapması gerekiyor. Ancak tek başına Bakanlık düzenlemelerinin yeterli olacağını zannetmiyorum. Çünkü üreticiyle en yakın temasta bulunan Ziraat Odalarına ve İl, İlçe Tarım Müdürlüklerine de iş düşüyor. Bunun dışında Tarımsal kooperatiflerin, üretici birliklerininde desteklemesi, mücadele etmesi gerekiyor. Pek tabiki bizim gibi tarım gönüllülerinin de katkıları gerek.
                              Bu konudaki fikirlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Comment

Working...
                              X