fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tarım sektöründe Ziraat Tekniker ve Teknisyenlerinin İstihdamı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Tarım sektöründe Ziraat Tekniker ve Teknisyenlerinin İstihdamı

Türk Tarımının geliştirilmesi için yapılan çalışmalar içerisinde mutlaka değerlendirilmesi gereken en önemli konulardan biriside; Tarım Liselerinden mezun olan Tarım Teknisyenleri ile Meslek Yüksek Okulu mezunu Ziraat Teknikerlerinin sektöre kazandırılmasıdır. Özellikle yetişmiş ve teknik ara eleman sıkıntısı çeken sektörde maalesef bu konu yeterince gündeme taşınmamıştır. Bu açıdan gerek sektörde ara eleman sıkıntısı çeken işletme ve kuruluşları, gerekse Ziraat Teknisyen ve Teknikerlerini görüşlerini paylaşmak üzere buraya davet ediyorum.
  • Fidanligi.com

Cevap: Tarım sektöründe Ziraat Tekniker ve Teknisyenlerinin İstihdamı

Tarım Danışmanlığı konusunda Tarım Lisesi mezunu Teknisyenleri ve Meslek Yüksek Okulu mezunu Ziraat Teknikeri arkadaşları açılmakta olan "Tarım Danışmanlığı" eğitim programlarına katılmaları konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.
    Sürekli olarak sektörde iş olanakları bulamadıkları konusunda yakınmaları olan Teknisyen ve Tekniker arkadaşalar; sizler için yeni bir fırsat var ve bunu mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederim. 2009 yılı Ocak ayından itibaren belgesi olan Tarım Danışmanlarına gerçekten çok ihtiyaç olacak..

Comment

İlgili Makama

Tarımsal İşletmecilik Bölümü Mezunlarının Durumu İle İlgili:

Tarımsal İşletmecilik Bölümü Mezunuyum unvanım Meslek Elamanı olarak görünmekte internetten yaptığım araştırmalarda forumlarda ve bazı resmi internet sitelerinde tarımsal işletmecilik bölümünün tekniker unvanına sahip meslek grubu elamanı oldukları ifadesi yer almaktadır. Bu durumda olanlar varsa yani tarımsal işletmecilik mezunu olup tekniker unvanı alabilmiş olanların yardımlarını beklemekteyim. Sonuç itibariyle Meslek Liselerinin, Tarım, Ziraat, Genel Ziraat, Tarım Meslek Lisesi, Makine- Tarım Teknolojisi bölümünden mezun olanlar “Tarımsal İşletmecilik” Ön Lisans Programına Sınavsız olarak girebilirler. iken ayrıca DGS ile Tarımsal İşletmecilik Bölümü Mezunları Ziraat Mühendisliklerine geçebildekleri halde Meslek Yüksekokulu bünyesinde Teknik konuları İşleyen ve bu Konularda Eğitim verilen Tarımsal İşletmecilik Programının Teknik sayılmayışı üniversiteler arasında farklı uygulamalar yapılması yukarda da ifade ettiğim üzere bu bölümden mezun olup tekniker unvanı alan arkadaşlar var ise emsal teşkil etmesi hasebiyle benim gibi mağdur olan diğer arkadaşlarında imdadına yetişmiş olacaktır. Şimdiden teşekkür eder. Saygıyla selamlarım.

Comment

ben 2008 2009 yılı tarım meslek lisesi mezunuyum kpss den 64 puan aldım fakat genelde mühendis alımı yapıldığı için açıkta kaldık

Comment

Working...
        X