fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Antalya GROWTECH Tarım fuarı izlenimleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Antalya GROWTECH Tarım fuarı izlenimleri

Sayın ubeyd ve bu fuara katılan değerli arkadaşlar, izlenimlernizi, gözlem ve değerlendirmelernizi bizimle paylaşmanızı merakla bekliyoruz. Ne demişler; "yiyip içtiğiniz sizin olsun, gezip gördüklerinizi anlatın "
  • Fidanligi.com

Cevap: Antalya GROWTECH Tarım fuarı izlenimleri

Antalya Fuarı beklentilerimin çok üzerinde geçti.Katılımcı olarak ve yenilikleri takip için gezilmesi gereken bir fuar.Özellikle örtü altı sebze yetiştiriciliği için güzel açılımların sunulduğu bir fuar oldu.Bu sene toplam 6 tarım fuarına katıldım ama en güzeli bu idi.Ülke genelinden ziyaretçiler vardı fuar boyunca katılmacı olarak orada olduk.20 senedir görmediğim okul arkadaşlarımı gördüm.Çoğunu tanımak da zorluk çektim.Ama onlar beni çok çabuk tanıdı.Deme ki fazla değişmemişim.Okul arkadaşlarımın her biri bir yerde önemli görevlere gelmiş.Kimi iş adamı olmuş.İthalat ve ihracat yapan tarımcı olmuş.Onları tekrar görmek zevk verdi.Özellikle bu fuarda topraksız tarım hakkında ,sera yapımı ve sera malzemeleri hakkında çok şey öğrenme imkanım oldu.Fuardan 3 öncede gitmemiz çok isabetli olmuş.Çünkü epey bir sera ve tohum ıslah çalışmasının yapıldığı yerleri gezme imkanımız oldu.İnan insanı sevindirecek çalışmaları görünce çok sevindik. Forumlarda çok dolaşan Formunda olan B5A Organik gübrenin etkililerini bizzat gözlerimizle görme ve uygulayanların anlattıklarını dinleme fırsatımız oldu.Kısacası anlatmakla pek olmaz ama şimdilik aklımda kalanlar.Bana göre keşke her imkanı olan Meslektaşlarımız mutlaka gezebilseydi.Yeni acılımlar için güzel fikirlerin oluşmasına neden olurdu kanaatindeyim .Yanlız Antalya şehiri peyzaj ve çevre düzenlemesi hiç hoşuma gitmedi. İstanbul’la karşılaştırma yaptığımda o iklim ve bitki çeşitliği İstanbul da olsa her halde daha farklı olurdu. Selamlar

Ayrıca gözlemlerimi köşemde iki yazı olarak yazdım

Comment

Fuarda ben dünyayı gördüm, dünyada tarım nereye vardıysa ülkemizde de oraya getirecek ziraat mühendislerini ve firmları gördüm.

Fuarda şu an ülkemizin tarımının nerede olduğunu 10 yıl içinde ülkemizin nerede olacağı ve geleceğini gördüm. Kurumsallaşmanın önemini anladım. Meslektaşlarımın ne kadar büyük projelre imza atabildiklerini veya ne kadar büyük projelere imza atmamız gerektiğini ve o projelerin bizleri beklediğini gördüm. Ülkemin tarım potansiyelini gördüm.

Okul arkadaşlarımı gördüm ve onlarla kaynaştım. Benimde meslektaşlarımın ve arkadaşlarımın nerelere geldiklerine şahit oldum. Öğrencilerimi gördüm onların firmalarını tanıdım gurur duydum. Boynuz kulağı geçermiş memuriyet bir kenara özel sektöre girişim yaptığımdan beri ne kadar ilerlediğimi ne kadar ilerlemem gerektiğini önümde neler olduğunu arkamda neler bıraktıklarımı gördüm. Ulusrarası olmanın ve dünyayı takip etenin önemimi kavradım. Gelişiyor olduğumu gördüm, geliştim ve gelişmem gereken yönü gördüm. Ülkem için, mesleğim için, kendim için daha fazla ümitvar oldum.

Firmalarla tanıştım Hüseyin beyleri yeni firmlarla tanıştırdım. Üyelerimizle tanıştım görüştüm. Her şeyden önce Selami beyin ve Korkmaz beyin meslek azmini, bahceselin de bu ülkenin tarımına nedenli kurumsal bir hizmet verdiğini gördüm. İnanın gördüğüm ve yaşadığım şeyler sadece ve sadece endişe duyanlara inat ülkemiz adına güzel şeyler.

Serik'te B5A ile çilek üretilmiş dağ köyüne gittiğimizde çiftçinin adımı biliyor olması beni şaşırttı doğrusu birilerine bilgileri ulaştırabilmek öğretmenlik hayatımda yaşadığım en güzel duygulardandı belki şimdi öğretmen değilim ama daha fazla insana bir şeyler öğretiyor olmam inanın çok şeye bedel bence.

Comment

Ben 25 yıldır bu işin içerisindeyim. Nerede tarımla ilgili konuda 2 kişi konuşsa belki yeni birşeyler öğrenirim diye aralarına katıldım. Sürekli kaynak araştırdım ve okudum. Mesleğimde bilgi seviyemi her zaman artırmak için çabaladım. Ancak bir yeri atlamışım.

2 yıldır tarım, gıda ve peyzaj fuarlarını bilhassa istanbul çevresinde düzenlenenleri kaçırmadan takip ediyorum. ama antalya fuarını ilk defa bu yıl görünce tabiri caizse ağzım açık kaldı ve buraya bu kadar geç gelmeme çok hayıflandım. Belki şimdiye kadar gelmediğimizin sebebi maddi yönümüzün zayıf olması olabilir ama bundan sonra Antalya growtech fuarına ve hatta yurt dışı fuarlarına bile en az bir kere gitmek gerektiğini düşünüyorum.

Sayın Ubeyd beyin de bir projesi var. Acaba antalya fuarına 4-5 kişi değilde, daha organize ve tarım turizmi maksadıyla 100 kişilik bir ekip oluşturup gidilse, hem antalya ve civarındaki tarım işletmeleri ve seralar gezilse, fuar gezilse..... Olanı biteni bir de bilhassa genç meslektaşlarımız ve meraklılar yerinde görseler nasıl olur?

Ubeyd beyin bu projesini beğendim ve destekliyorum. Sizce nasıl olur?

Comment

Sn saraç:Bence çok uygun dediğiniz gibi hem maddi açıdan, hemde zaman mefhumumu diyelim, yoksa üsengeçlikmi diyelim; Katılmadadığıma hayıflanıyorum; Bu vesile ile tanışma fırsatı olurdu.Bu tür organizasyonlar,insanlarımzın kaynaşmasınada vesile olur düşüncesindeyim.Esen kalınız.

Comment

Ben Bu Fuara 3. kez katıldım ve bizim çok bilen istanbuldaki arkadaşlarında katılıp hiç bir şey bilmediklerini öğrenmelerini isterdim ama ne yapalım zaten öğrenmek isteyen kendini geliştirir. Diğerine uğraşsanda boşş. Bu arada sayın ubeyd beyde oradaydı ben fuarda fazla kalamadım ekip olarak gelmiştik müdürüm ve daire başkanımda vardı. Ama sayın ubeyd beyde görmüştür 1990 dan kalma besleme yöntemlerinin artık antalyada 50 yıl geri kalmış şeyler olduğunu. Orada her yıl olduğu gibi israil ve hollanda gibi ülkelerden gelen insanlar vardı ve çok ilginç şeyler vardı. Bakteri firmaları sera firmaları araştırma enstitüleri gibi bir çok yer vardı anlatılmaz sayın ebrar o fuar yaşanır seneye kaçırmayın ama asıl tarım fuarı antalyada hasyurt fuarıdır bu seracılık üzerine idi o tamamen tarım üzerine saygılarımla

Comment

Sevgili Arkadaşlar ;
              Öncelikle uzun bir süredir rahatsızlığımdan dolayı aranızda bulunamadığım için hepinizden özür diliyorum ve bu vesile ile de geçmiş Bayramınızı Tüm İçtenliğimle Kutluyorum.
              Sevgili Korkmaz Bey, Selami Bey ve Selahattin Beyle Antalya fuarında tanışma şansına eriştim ve gerçekten fuarın hem tarımsal gelişme boyutlarını, hem de bir vesile ile dostları, arkadaşları, öğrencileri bir araya getirmesi açısından da faydalı bulduğumu söylemek istiyorum.
              Bu arada Sevgili Ubeyd'in gelecek sene fuara topluca gidilmesi konusundaki organizasyonunu yürekten destekliyorum.
              Gerçekten de Antalya Tarım Fuarını anlatmakla olmuyor, yerinde bizzat görüp yaşamak gerekiyor.Bunun yanı sıra eğer bölgedeki çeşitli tarım işletmelerinin tanınması amacıyla yapılabilecek gezi aktiviteleri bu işe ayrı bir renk katıyor. Ben 3 gün boyunca bıkmadan büyük bir keyifle fuar alanını tabiri caizse karış karış dolaştım. Bu mesleğe gönül veren meslektaşlarımın da bir vesileyle bu tür fuar ve organizasyonlara katılmalarını tavsiye ederim.

Comment

Sevgili Robinalp geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda şifa bulursunuz.2009 yıl için ciddi olarak 100 kişilik bir ekibi Antalya seralarını gezdirme işinin yapılması için çalışacağım. İnşallah başaracağım inancındayım.100Kişilik yatacak yer ve yiyecek işini ayarladım katılımcılar sadece yol parası verecekler. Bence meslek hayatının en dolu 3 gününü geçirecekler ve çok kalıcı dostluklar elde edecekler.Hep beraber bu işi başaracağız .Selamlar

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  ...... sayın ebrar o fuar yaşanır seneye kaçırmayın ama asıl tarım fuarı antalyada hasyurt fuarıdır...

Bir aile vardı ki bahcesel standının etrafında biraz durdu dolaştı. Bir ara ben bu aileyi sevgili ebrar mı acaba diye düşündüm zira çok benzettim ama değillermiş geldiler standda konuştuk sanırım bir ilaç bayileri vardı ...

Bu arada sevgili Robinalp geçmiş olsun Allah şifalar versin.

Comment

Düşünceleriniz ve gözlemleriniz gerçekten çok güzel. İnşallah seneye ailecek katılabiliriz. Ne var ki, öncelikli sorumluluğumuz annelik olunca, bu tür programları hayata geçirmek de biraz zor oluyor. Allahın bize verdiği fırsat ve zamanı insanlık ve Allahın rızası yoluna en iyi şekilde değerlendirebilmek benim sabitleşmiş duamdır. İnşallah gözlemleriniz doğrultusunda, verimli bir istişare ile güzel sonuçlar elde edebilirz.

Comment

Sayın Robinalp, çok geçmiş olsun. Şahsınızda tarım seferberliği için gayret ve samimiyet gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Comment

Bilgilerini ve gördüklerini paylaşan herkese tesekkürler, bende insaallah seneye katılmak isterim keşke seneye istanbuldan bir otobüs dolusu bahcesel ve tarım dostlarını fuara ve antalyadaki tarımsal faliyetlerine BAHCESEL olarak organizasyon yapılırsa gönülden desteklerim,beni ilk sıraya şimdiden kaydedebilirsiniz.

Comment

Working...
                        X