fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Devletin zıraat mühendisleri iş başındamı!!!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Devletin zıraat mühendisleri iş başındamı!!!

birkaç gün önce bir ile tohumluk buğday için tarımsal araştırma ensütüsüne müracaat ettim
    bu arada ensütüde internet araştırmalarımdan
    tanıdığım ünlü bir mühendis te vardı
    bu mühendisle yüz yüze görüşüp hazırladığım soruları çıkartıp
    sorular yönelttim
    zeka kıvraklığa ile sorulardan bir bir kaçtı
    kendi araştırmalarımı uygulamak üzere olduğum proje ve deneyleri anlattım
    bardağa taşıran son damla!!!!
    bu yapmış olduğum araştırma ve deneyeleri kendisine sonuçları iletemem oldu
    neyse ensütünün bahçesini gezdim 3 adt sera ,,,cam sera ,enaz her biri 100 metre kare
    maalesef içersinde envayi çeşit ot seradan dışarı fırlamış
    inanın üzüntüm bir kat daha arttı
    tohumları aldım ama inanın bir dünya parayı boşamı verdim endişesini bir türlü üzerimden atamdım
    sonucu hep berağber göreceğez inşallah ben yanılırım sonu hayırlı olur temnennisiyle
  • Fidanligi.com

Cevap: Devletin zıraat mühendisleri iş başındamı!!!

Bir bütün olarak bütün kamu kademelerinde gevşeklik var. O da vatandaşın duyarsızlığından meydana geliyor. Alo 174 gıda hattına çok pis bir yiyecek için telefon ettim. Konudan önce bir güzel beni sorguladılar.

Comment

Evet sayın idris size çok fazlası ile katılıyorum. Ancak bu konuşmaları yaparken lütfen bir kısım insanlarıda töhmet altında bırakmayınız.
      Herkes kesinlikle böle değil çalışmak için yırtınanlarda var.
      Şimdi gelelim esas meseleye: Bu sitenin kurucuları ve size yardımcı olan mühendislerin geneli kamuda çalışan insanlardır bende dahil. Kamuda şöyle bir sıkıntı var kamuda çalışan kesimde şuan hala bir balataya sap olamadığı için garanti iş olan devlet işine gitrmiş olan 68 ve 80 kuşakları var. Bunların iileri zaten belli yerlerdeler ama bunların devlet kapısına kendini atanları şu anda devlette hepsi makam sahibi. Bu insanlar emeklilik yaşları geldiği halde ( çok verimli çalışanları tenzih ve takdir ederim.) buralardalar ve söz sahibiler siz bir şey yapmak istesenizde karşı çıkıyorlar veya siz orada yeni olduğunuz veya tek kaldığınız için maalesef kötü adam konumuna düşüyorsunuz.
      Öncelikle devletin yapması gereken bir olay var bu konuda:
      Eski kafaları buradan uzaklaştırmak ve yerine pırıl pırıl gençler getirmek ve bu gençleride amirlere ezdirmeyerek görev ve sorumluluklarının önünü açmak. Şuanda yeni işe giren kadrolu veya sözleşmeli tüm gençlerin sıkıntısı yanlışı görüp düzeltememek konumunda. Evet yan gelip yatma meraklısı olanlar yokmu var ama ozaman işi ehline vereceksin.( Nisa: 59)Hadislerde ve ayetlerde geçtiği gibi. Adam ihale çıkartacak iş yeşil alan düzenleme şartnameye koymuş mimar veya Peyzaj mimarı buyur burdan yak.
      Saygılar sunarım Bir Garip KArdelen

Comment

Aziz kardeşim siz kamuda çalışmamışsınız anlaşılan. Çalışan değil sistem çalışmıyor. Çalışmak isteyenin önü tıkanıyor. Bende kamuda çalışıyorum ve 3 devlet kurumunda 13 senelik devlet memuruyum ve ilk devlet kurumunda 6 sene içersinde tam 23 defa, ikinçi devlet kurumunda 3 senede 6 defa ve son şu an çalıştığım yerde 5.yılım ve 4 soruşturma geçirdim. Ve şu an da belki de ağır cezada yargılanmak ve açığa alınmak üzereyim. Sen çalışmak ve bir şeyler üretmek istiyorsun ama sistem seni hep tökezletiliyor. Bir nevi kamuda çalışana ceza var. Bunun için Kamuda en verimli insan " Ben anlamam" diyen insan . Ben anlamam dediğin zaman kesinlikle başın sıkıntıya girmez ve kimsede neden çalışmıyorsun demez. İşte bu durumu gören kamu elemanları neden çalışsın. Ben 13 yıllık devlet memurluğumda Devlete kazandırdığım belki de 50 Trilyon ama başım hiç sıkıntıdan ve soruşturmadan kurtulmadı. Hep idarecilerinle de bu yüzden kavgalı olarak kurumlarımdan ayrıldım. Kısacası Mühendis çalışmak istese de çalıştırmıyor sistem.

Comment

bende kesinlikle ubeyd arkadaşlara katılıyorum öncelikle sistemde sorun var ve kardelen arkadaşımızın dediği gibi;
          '' Eski kafaları buradan uzaklaştırmak ve yerine pırıl pırıl gençler getirmek ve bu gençleride amirlere ezdirmeyerek görev ve sorumluluklarının önünü açmak. Şuanda yeni işe giren kadrolu veya sözleşmeli tüm gençlerin sıkıntısı yanlışı görüp düzeltememek konumunda. Evet yan gelip yatma meraklısı olanlar yokmu var ama ozaman işi ehline vereceksin.''
          Eğer güzel bir kurum ve çalışan bir sistem isteniyorsa bu 2 konu kesinlikle çözülmeli.
          Saygılarımla.

Comment

Arkadaşlar,
            Mesajlarınızı okudum. İnanın tam bir Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misali. Her iki tarafta haklı. Sayın Ubeyd'i okudum. Yerden Göğe kadar haklı. Kardelen haklı. Sayın İdris çok çok haklı.
            Canını dişine takıp çalışanlar var. Tepeden inmeler var. Bunları bir kenara bırakacak olursak,
            Yeni mezun olmuş, iyi niyetli pırıl pırıl elemanlar var. Fakat Eğiti sistemimiz ne alemde? Şehrin içindeki beton yığınında Ziraat Mühendisi olarak yetişiyor. Tecrübe yok. Belki bitki bile görmemiş. O Anda kendisini aslanların önüne atılmış gibi hissediyor. Tabii ki zamanla tecrübe kazanacak.
            Ziraat Mühendisleri biraz şanslı. Zira bölümleri var. Hastalık sorsanız, zootekni bölümü mezunu yada bir başka bölüm mezunu olabilir. Ya Ziraat teknisyenleri ne yapsın. Tarımın tüm konularını bilmek zorunda. Hastalık, aşı, gübre, ilaç, süs bitklileri, arıcılık, sera ve aklınıza ne gelirse. Bilmiyorum dedi mi? sen nasıl ziraatçısın damgası hazır.
            Dediğim gibi. Her iki tarafta halı.
            Sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sağlıcakla kalın.

Comment

Devlet kadroları o partinin bu partinin adamları ile dolu, iş yap veya yapma siyaset girmişse bir işletmeye o işletmeden hayır bekleme, oysa ki özel sektör öylemi, koydukları hedefleri tutturamayan müdürü hemen sizi şöyle alalım, siz biraz dinlenin deniyor.
              Devlet kuruluşlarında ise hedefleri tutturamasan bile partili isen üstüne bir de başarı pilâketi alırsın.

Kel başa şimsir tarak.
              http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

Ben bu konularda çok dertliyim o yüzden fazla konuşmayacağım bazıları birebir anlatılacak cinsten işler bile değil. Size basit bir örnek vereyim adam dünyaca yaptığı bu ilminde kabul edilmiş birisi dahi olsa; adam ona inanmıyor bir işçiye veya işçibaşına sorup ha olabilir diyor adam o olayı hiç duymamış olsada farketmez.

Comment

Evet sayın kardelen. Bunun acısını çok çektik. Çok yaşadık. Önce görecek. Sonra inanacak. Fakat dediğiniz gibi, ummadık kişinin dediğini de yapıyorlar. Bir arkadaş u sene birisinden duymuş. Çeltiğe dar yapraklı ot ilacı atmış. Düşünebiliyormusun? Az da değil. 60 dekar çeltik. Zararı nereden baksan 70-80 milyar. Nasıl kalkacak altından bilemiyorum.

Not: Bu bir şaka değil. Aynıyla gerçek. Hatta yanlışlıkla bizim arkadaşın 3 dekar yerinede atmış. Mahkemelik oldular. Fotoğrafları vardı. Bir ara yüklerim.

Comment

Yazık olmuş yahu vah vah allahım yarabbim ne basit insanlar var yahu

Comment

Köyümüze 1985 te gelen ziraatcı hiç bir iş yapmadan yattı kalktı, tıkır tıkır maaşını da aldı, emekli de oldu. Böyle kişilere ziraatcı deyip eline düşersen yandığının resmidir.
                      http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

Bakın sizle ilginç bir şey paylaşacağım:

Şu anda piyasada bilgisi olmayan alanlarda danışmanlık yapanlar var ve iyi paralar alıyorlar. Parasında gözüm yok alsınlar hatta trilyonları olsun ama makam ve mevki sahibiyim ve çevrem geniş diye lütfen bilmedikleri konuda ahkam kesmasinler.
                        Bakın bu sene bir çok çiftçinin sorununa bahcesel merhem sürdü.
                        Hele bir kaç konu varki hayret edilecek cinstendi:
                        Üzüm konusunda tez hazırlamış bir çok ünvan sahipleri bir üyemize bu sene yapılacak hiç bir şey yok demişler adam bir gecede 10 yaş yaşlandım diyor.
                        Bilmiyorsanız bari araştırın veya araştırılmış ve bulunmuş olanı hiiiiiiiiiiiç olmazsa kabul edin.

Ben bilirim dönemi bitmiştir herkese hayırlı olsun artık bahceselle bizler öğreniyoruz ve öğrendikçe öğreteceğiz dönemi başlamıştır.
                        Herkese hayırlı uğurlu olsun saygılar sunarım.

Comment

Devletin Ziraat Mühendisi kaymaklı tatlı yiyor. Garibim Ziraat Mühendisi'de, tatlı işletmesinde iş bulabilmenin umuduyla yaşıyor. Oda mühendis, diğeride. Onun ondan ne eksiği var? yada diğerinin bundan ne üstünlüğü? Daha fazla konuşmak istemiyorum bu konuda, çünkü günaha giriyorum. Herkez yoluna.
                          Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler..

Comment

Devletin Ziraat Mühendisi kaymaklı tatlı yiyor. Garibim Ziraat Mühendisi'de, tatlı işletmesinde iş bulabilmenin umuduyla yaşıyor

devletin ziraat mühendisleri kaymaklı tatlıyı bir tabak yiye biliyor garibim ziraat mühendislerinin gözüde mutfakta hepsini yiyecekler

Comment

Working...
                            X