fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ

Seferihisar Belediyesi koordinatörlüğünde; 5 şubat 2011 günü saat 09.00 - 13.00 saatleri arasında İzmir Seferihisar kapalı pazar yerinde "yerel tohumlar yaşasın, sağlık, çevre, üretici, tüketici korunsun, yerel tohumunu getir, değişelim" etkinliğine tüm tarım ve tohum gönüllüleri davetlidir.
    bilgi : aslı menekşe odabaş 0530 568 50 17
    a[email protected]
    www.seferihisar.bel.tr (etkinlik duyurusu henüz hazırlanmamıştır)

Cevap: TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ

Güzel ve örnek olabilecek bir çalışma .Tebrik ederim.Devamı gelir inşallah.

Comment

Başka İlçelerde yapılıyordu. Neden Seferihisarda da olmuyor diye merak ediyordum. Çok sevindim. İşte Yavaş Şehire yakışır bir etkinlik!.. Tebrikler o gün orada olacağım..

Comment

Cevap: TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ / programı

etkinlik programı değişmiştir.

Comment

seferihisar belediyesinin etkinlikle ilgili web sayfası linki aşağıdadır :

http://www.seferihisar.bel.tr/index....erihisar-haber

Comment

sanırım seferihisar dolmuşuna tek başıma bineceğim. benden başka giden olmayacak galiba

Comment

Hayırlı olsun, ben de uzaktayım ama bu anlamlı ve önemi yüksek etkinliğe tüm yüreğimle katılıyorum.

Comment

mavikartal5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                sanırım seferihisar dolmuşuna tek başıma bineceğim. benden başka giden olmayacak galiba
                Benim Seferihisar da yazlığım var. O tarihte zaten oradayım. O yüzden size cevap vermemiştim. Ancak şimdi orada bir masa etrafında mı buluşacağız nasıl olacak onu sorayım dedim.

Comment

sayın massey ferguson,
                  sizi gayet iyi anlıyorum, yolunuz uzak.
                  yüreğinizin yanımızda olduğunu bilmek beni ve bizleri rahatlatıyor.
                  saygılar

Comment

sayın ayşe hanım,
                    nasıl olacak bilmiyorum ama size özelden ulaşmaya çalıştım, su kabağı tohumlarınızı seferihisarda da verebilirim. kendisiyle henüz tanışmadık, belediye koordinatörü aslı hanım var, veya tayfun hocamızla birlikte görüşürüz.
                    saygılar

Comment

etkinlik programında ve saatlerinde değişiklik yapılmıştır.

Comment

YENİ ETKİNLİK PROGRAMI

İzmir’deki tüm üreticiler Seferihisar’da Tohum- Takas Şenliği’nde buluşacak.
                        Seferihisar Belediyesi, 5 Şubat Cumartesi günü gerçekleştireceği Yarımada Takas Şenliği ile, tüm Yarımada ve İzmir'deki üreticileri bir araya getirerek ellerinde olmayan geleneksel tohumların takas edilmesini ve birbirleri ile iletişim halinde kalmaları için bir kayıt sistemi oluşturabilmek amacı ile gerçekleştirilecek.
                        Tohumculuk yasası gereği üretici zor zamanlar geçirmekte. Türkiye'de üretimi ve dağıtımı yasak olan GDO'lu tohumlar, bu Yasa Tasarısı ile yasallaştırılmakta ve ülkenin GDO ile işgaline ortam hazırlanmaktadır. Artık yabancı şirketler, gen kaynağı olan ülkemizde, herhangi bir tohumumuzu, biyoteknolojik yöntemlerle kazandırdıkları bir özelliği gerekçe göstererek patentleyebilecekler.
                        Tüm Avrupa'daki bitki çeşidine yakın bir sayıda olmak üzere, 3 bini endemik toplam 13 bin bitki çeşidine sahip olan Anadolu coğrafyası, gen bankası niteliğindedir. GDO işgali, biyolojik çeşitliliğimiz üzerinde büyük bir tehdit oluşturacaktır. Aynı yasa çiftçinin tohumluğunu kendi ürettiği ürününden ayırma hakkını elinden alıyor.
                        Bu bağlamda Seferihisar Kapalı Pazaryerinde kurulacak stantlarda halkımızı bu konuda bilinçlendirmek, tohum takasını sağlamak, iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenecek şenlikte konusunda uzman birçok konuşmacı da yer alacak.
                        Seferihisar Belediye Başkanı M.Tunç SOYER, Prof. Dr. Kenan DEMİRKOL, Prof. Dr. Tayfun ÖZKAYA, Yrd. Doç.Dr. Cenk DURMUŞKAHYA, Prof. Dr. Zuhal OKUYAN, Ayfer YAVİ ve üreticiler tarafından verilecek olan konferans ve söyleşilerle Şenlik bilimsel veriler ile desteklenecektir.
                        5 Şubat Cumartesi günü Saat 09.00’da başlayacak etkinliğe katılmak isteyen üreticilerin, Seferihisar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü çalışanı Aslı Menekşe ODABAŞ ile temasa geçmeleri gerekmektedir.
                        Bilgi için telefon 0 232 743 39 60/171 E-Posta: [email protected]

YARIMADA TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ PROGRAMI

YER: SEFERİHİSAR KAPALI PAZAR YERİ

10:00-17:00 ŞENLİK ALANINDA KURULACAK OLAN SERGİLER VE STANDLAR

- YARIMADA KOOPERATİF STANDLARI

- “İYİ, TEMİZ, ADİL” FELSEFESİ İLE ÜRETİMİ YAPILMIŞ GIDA ÜRÜNLERİ SERGİSİ

- EL SANATLARI SERGİSİ

-YARIMADA KÖYLERİ TANITIM STANDLARI

-ÜRETİCİ STANDLARI

PANEL PROGRAMI

10:00-10:30 AÇILIŞ KONUŞMALARI

MODERATÖR: NEDİM ATİLLA –GAZETECİ

10:30-10:50 YRD. DOÇ.DR CENK DURMUŞKAHYA - CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

10:50-11:10 PROF. DR. ZUHAL OKUYAN - DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

11:10-11:20 ÇAY- KAHVE MOLASI

11:20-11:40 PROF. DR. KENAN DEMİRKOL-İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

11:40-12:00 AYFER YAVİ -SLOW FOOD “YAĞMUR BÖREĞİ” BİRLİĞİ LİDERİ

12:00-12:30 PROF. DR. TAYFUN ÖZKAYA – EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

12:30-13:00 ÜRETİCİLER İLE SOHBET

13:00-14:00 ÖĞLE YEMEĞİ

14:00-16:00 TOHUM TAKASI – FİLM GÖSTERİMLERİ

16:00 KONSER - GRUP TAN

Comment

sayın katılımcılar,
                          etkinliğe gelirken takasa getireceğiniz tohum zarflarının üzerine; ürün adı, ürün yılı, yöresi, özellikleri ve bahcesel.com'la etiketlemeyi lütfen unutmayınız.

Comment

Sayın Mavikartal5 su babağı tohumlarını bir arkadaşımız gönderdi sağolsun. Tohumlarım var ama yine de domates, kavun tatlı mısır vs. şenkite takas yapabiliriz belki. Ben Torbalı şenliğine gitmiştim Karaot köyü bu konuda çok ilerlemiş onlardan epey bilgi almıştım. Bizim şenliğimize de geliyorlarmış göreceğiz...

Comment

evet sayın ayşe inci hanım,
                              karaot derneğinden ferhat bey de orada olacak. zaten bu şenliğin sponsorlarından birisidir dernek.
                              1-2 sürpriz daha var ama bende kalsın, orada göreceğiz bu sürprizleri.
                              tohum getirmeyi sakın unutmayın.

Comment

Working...
                              X