fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ÇALIŞTAY: Başka Bir Hayvancılık Sistemi Mümkün mü?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: ÇALIŞTAY: Başka Bir Hayvancılık Sistemi Mümkün mü?

mavikartal5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sayın ykaya194
    akademisyenler sizin sorunuzu incelemişler ancak; bir kısım akademisyen organik, gdo ve hibrit üretimlerin zararlı olmadığını savunmaya devam etmekle birlikte, bir kısım akademisyen ise labaratuvar incelemelerini ortaya koyarak doğal ürün ve diğer endüstriyel ürünlerin farklılıklarını da ortaya seriyorlar. çalıştayda bu konuda birçok örnekleme yapıldı, tartışmalar da oldu ancak çalıştayın tüm notları gelsin orada daha belirgin anlatılıyor.
    yeşil devrimin başlangıcında da aynı sizin gibi söylemlerin olduğu yakın tarihi kayıtlarda yazılıdır. ama gelinen sonuç da ortadadır. organik üretim konusundaki yazılarıı incelerseniz, bunun ortaya çıkması için yaklaşık bir 10-20 yıllık sürece ihtiyacımız var tabi bu süreç sonunda iş işten geçmiş olacak, sağlıklı doğal tohumlarımızı kaybedeceğiz, sağlığımızı kaybedeceğiz.
    endüstriyel üretimin işkenceci yönüne gelince en basit; tavukların gagalarının kesildiği gerçeği. endüstriyel üretimde 1 tavuk için 4 metrekare alan ayrılması gerekiyormuş ama uygulamada böyle değil ve bu yüzden de tavukların gagaları kesiliyor.
    acı ama acı bir gerçek. işkence düzeyinde bir gerçek.
    saygılar

abi biz o tavukların günahını ödeyemeyiz ben gördüm seri olarak tavukların kafası kesiliyo makineler kesiyo ya o tavukların asılı olduğu yerde insanlar asılı olsaydı bizde tavuk yediğimiz için bu suça ortakmıyız acaba acaba o tavuklar öteki dünyada bize haklarını helal ederlermi mesela testere filmini izleyenler bilir o filme bakarken korkuyoruz ya o tavuklar onu yaşarlarken ne hissediyola

Comment

Sn Özkan Bey Kardeşim:Hayvanlara eziyet etmemek,haklarına riayet etmek,hatda keserken bile fark ettirmeden usulünce yapmak hem dinen,hemde;insanlık gereğidirler.Yaşadığımız her dakika,hatda her nefesin hesabı sorulacak ve ceremesi görülecektir.Buna hayvanlara yaptığımız davranışlarda dahil.Üstelik bu hayvanların usulünce kesilmemesi etlerininde haram olması demek olup,yorumunuda sizlere bırakıyorum.Yukardaki bilgiler ışığında hayvanlara davranılmasını önermekteyim.Sağlıcakla kalınız.

Comment

18 ocakta sayın prof.dr.tayfun özkaya'yı yerinde ziyaret ettim. tam gün boyunca süren çalıştayın notlarını hazırlamaya devam ettiklerini, konuşmaları yazıya dökmenin bir süre alacağını belirtti.
        saygılar

Comment

Working...
        X