fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bornova Tohum Takas Şenliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bornova Tohum Takas Şenliği

Bornova Belediyesi-Kemalpaşa Belediyesi-Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi-Bornova Kent Konseyi ve Kemalpaşa Kent Konseyi tarafından düzenlenen Bornova Tohum Takas Şenliği 31 Mart Cumartesi 10:00 da Bornova Büyükpark'ta yapılacaktır.

Şenlikte tohum yaşamdır yaşam bizimdir diyen tüm dostlarımızla birlikte olmayı diliyoruz.

Ferdan ÇİFTÇİ
    Ziraat Mühendisleri Odası izmir Şube Başkanı
    Bornova Kent Konseyi Başkanı
    TMMOB
    Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
    1462 Sokak No:33 Alsancak/İzmir
    Tel:0 232 4220068
    eposta : [email protected]
    cep tel:0 533 268 87 18
  • Fidanligi.com

31 martta sabah saatlerinde şenlik alanındaydım. insanlar yavaş yavaş gelmeye başlamışlar.
    eski tanışlarla/dostlarla sohbetlere daldık gitti. tohum getirenlerin tohumlarını zarflamak için bir masa ayarladık, birkaç tane de genç arkadaş. gelen tohumları küçük zarflara koyduk ve tohum sahiplerine iade ettik. tabi bu arada tohum isteyenlere de; "tohumlar öncelikle takasa girecek, daha sonra kalan tohumlar ücretsiz olarak dağıtılacaktır" uyarısında da bulunduk.
    "tohumların satışının kanunla yasaklandığını, şenlik alanında kesinlikle firma tohumu bulunmadığını, tüm tohumların kendi tohumlarımız olduğunu" da açıklamadan geçmedim.
    karşıdan oyun havalarını izledik genç arkadaşlarla. tabi biz tohumları zarflarken tohum takasını kaçırdımmmm.
    neyse kendi tohumlarımı dağıttım, toplayabildiğim tohum çeşidim 14 tane oldu.
    öğle saatlerinde keşkek ve ayran servisi de vardı. saat 14:30 gibi şenlik alanından ayrıldım.
    bu arada, daha önceden tanıdığım bir tohum dostuna gittim 1 nisan tarihinde. bornova'da hobi bahçeleri var. yoklaşık 40 metrekarelik bir alan. burada üretebildiği tohumları paylaşıyorlar. yerin sahibi belediye ve isteyen toprakseverlere kiralıyorlar. herkes, istediğini ekebiliyor. İzmir'de ilk kez duydum hobi bahçesini.
    Manisa ZMO temsilcileri bir ara Tayfun hocanın yanına geldiler. kendilerinin de tohum takas şenliği düzenleyeceklerini ancak Bornova şenliğini duyunca ertelediklerini, sonbaharda düzenlemek istediklerini açıklayarak Tayfun hocamızdan destek istediler. bu arada gelenlerle de görüşme imkanım oldu. çeşitli sitelere üye olduğumu ve Manisa ikametli tohumseverlerin de bulunduğunu, önceden haberimiz olursa onları da bu şenliğe davet edebileceğimizi de belirttim.
    muhtemelen eylül ayında Kemalpaşa'da, Kasım ayında da Manisa'da Tohum Takas Şenliklerinde tekrar görüşmek ve tohum alıp-vermeki için sözleştik.
    israil tohumlarını karşın, avrupa tohumlarını karşın, firma tohumlarına karşin, hibrit tohumlara karşın, bizim YEREL TOHUMLARIMIZI YAŞATMAK ADINA...
    saygılar

Comment

Sayın mavikartal5
      Bu tür etkinlikleri istanbula da taşımak lazım. Merak ettiğim sadece sebze tohumu mu var.Çiçek tohumu da varmı idi.

Comment

sayın ubeyd,
        yukarıda da belirttiğim üzere görevim nedeniyle takas işlemine geç kaldım. ama daha önceki tohum takas şenliklerindeki deneyimlerimden; şenliğe sebze, tıbbi bitki, hayvan yemi, çiçek tohumu, çelikler, bazı fideler de dağıtıma dahil oluyor.
        saygılar

Comment

Working...
        X