arkadaşlar gelin peyzaj tasarımlarımızı konuşalım alanımızı kalkındırmak için neler yaparız onu söyleyelim.sektörün ileriye dönük olması için nasıl davranırız bakalım..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
gelişim
Collapse
X
-
Cevap: gelişim
Sektörün ileri gitmesi gönüllü mühendislerle olur.
Başkasından değil birey olarak mesleğimin hakkını nasıl veririm, nasıl iyi bir mühendis olurum? öncelikle bu soruları kendimize sorup başlangıç noktası olarak bunu seçmeliyiz. Başkalarına sırtımızı dayayıp, onların ellerinde biryerlere gelip sonrada bu işi en iyi biliyormuş edasıyla ahkam kesmek iyi bir mühendislik değildir. Ben mesleğimde şu başarılı projeyi geliştirdim ve uyguladım diyebilen varmı? beri gelsin.
Onlara ihtiyacımız var.
Yada şöyle bir projem var ne yapabiliriz diyen varmı?
En başta örneğin bahceselde şu uygulama da olsun diyebilen varmı? sektörde bu yok bunu yapın diyebilen????
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
yok mu?
Comment
-
evet çok haklısınız ama bu suçlar tavırlar neden.evet birey önce kendi içinde bilinşlensin bu olması gereken birşey ama zaten içinde bu bilince sahip olmayan insan neden 1.bu foruma üye olsun 2.neden sektörün zayıflığıyla yakınsın.evet biz henüz bilinçsiz gençler olarak yeni türkiye standartlarında iş bulma yada işe teşvik amaçlı sizler kadar şanslı değiliz farkımız şuki zamanında bir elin seside işe yarardı ancak artık iki elin sesi bile az.sadece yönlendirin bizlere tecrübelerinizi önerilerinizi sunun.bence işe böyle başlayabiliriz.teşekkürler.ebru
Comment
-
iyi fikir.zaten bu tarz kongreler sıklıkla olmasada yapılıyo.ancak belli illerde olması ve belli kalıplar içermesi nekadar iş görür bilinmez.ama katılmak isteyen arkadaşlar bu forum sayesinde bir araya gelip kendi gönüllülüğümüzle birşeyler yapabiliriz.zamanla destekleneceğine inanıyorum
Comment
-
selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSektörün ileri gitmesi gönüllü mühendislerle olur.
Başkasından değil birey olarak mesleğimin hakkını nasıl veririm, nasıl iyi bir mühendis olurum? öncelikle bu soruları kendimize sorup başlangıç noktası olarak bunu seçmeliyiz. Başkalarına sırtımızı dayayıp, onların ellerinde biryerlere gelip sonrada bu işi en iyi biliyormuş edasıyla ahkam kesmek iyi bir mühendislik değildir. Ben mesleğimde şu başarılı projeyi geliştirdim ve uyguladım diyebilen varmı? beri gelsin.
Onlara ihtiyacımız var.
Yada şöyle bir projem var ne yapabiliriz diyen varmı?
En başta örneğin bahceselde şu uygulama da olsun diyebilen varmı? sektörde bu yok bunu yapın diyebilen????
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
yok mu?
O projeleri üretmek için imkan lazım hocam. O da bizde yok. Ülkeye ancak çeviri yaparak birşeyler kazandırmaya çalışıyoruz işte... Bir nevi kopya yani.
Comment
-
Önceki mesajımı şimdi tekrar okudum da, tarafımca Suçlar tavır sergilenmiş yada öyle intiba bırakıyor. Aslında kimseyi suçladığım yok. Kardeşimi Tebrik ederim ki mesleğinde bu eksikliği görüp ortaya koyuyor ve tartışmaya açıyor. Bu bağlamda sektörümüzde eksiklikleri konuşmalıyız ki bunun için forumun en üst taraflarında (ana sayfada) milli tarım seferberliği konusunda farklı konuları tartışıyoruz ve ileride bu birikimleri derleyip güzel projeler oluşturup ilgili makamlara iletmeyi düşünüyoruz. Bu başlığı bahsettiğim bölüme taşıyorum. Ve konunun o bölümde gelişmesi için mesajlarınızı bekliyorum.
Comment
-
Bu ülkede Tarım'ın gelişmesinde, ilerlemesinde, milli Tarım politikalarının belirlenip uygulanmasında vs. kısaca, Milli Tarım Seferberliğinin başlatılmasında en büyük engel, Tarım Bakanlığının ta kendisi ve onun iş görmez, tembel, çalışma ve fikir özürlü, kafasında bir fikir olsada uygulamaya korkan, korkak, boşverci teşkilatıdır. Bu teşkilatın yapısı da sadece lokallerde okey ve kağıt oynamaya elverişlidir. Balık baştan itibaren kokmuştur. Peki siz bu kokmuş Balıktan ne bekliyorsunuz, nasıl bir gelişimden bahsediyorsunuz. Defalarca söylüyorum ve bıkmadan da söylemeye devam edeceğim. Bu ülkede, çayçılık yapan, boş gezen, önüne hangi iş verilirse onu yapmaya çalışan, evine bir ekmek dahi götüremeyen işsiz, Üniversite Mezunları ve Ziraat Mühendisleri olduğu müddetçe, ne Ekonomi'de, ne Sanayi'de, ne de Tarım'da bir Arpa boyu dahi mesafe alamazsınız, ilerleyemezsiniz. Başımızda, Ziraat Mühendislerine nasıl olurda bir iş imkanı yaratırım diye değil, nasıl yaparımda bunların Diplomasını geçersiz, bir işe yaramaz hale getiririm diye uğraşan ve çalışan bir hükümet ve Tarım Bakanlığı mevcuttur. Bu ülkede öğretmen olan Ziraat Mühendisleri vardır. Soruyorum; Onların Öğretmen olmaya hakları vardı da şuankilerin neden yok? Madem Öğretmen olarak aldınız, neden daha sonra Tarım Bakanlığı teşkilatına geçmelerine imkan sağladınız. Öğretmen olarak kalsalardı!
Malesef, Balığın her tarafı bozulmuş, her tarafı kokmuş ve böyle gelmiş böyle gidecek. Tuzu kuru olup, sırtını Devlet'e dayayanlar, her yerde ve her mekanda olduğu gibi, herşeyden ve tüm gelişmelerden memnun bir şekilde, çen çen, bilmiş bilmiş, konuşmaya devam edecekler. Allah, ekmeğinden ve aşından kısıp, okumak için yıllarca çalışan, dididen, sıkıntılar çeken işsiz aşsız Üniversite mezunlarının, hele helede bunlarının içerisinde en büyük orana sahip Ziraat Mühendislerinin yardımcısı olsun !
Comment
-
Merhabalar ;
Öncelikle Ebru Kapucu arkadaşımıza içtenliğinden ve duyarlılığından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Biz bu platformda böylesi Tarım Gönüllülerini görmek istiyoruz. Bizlerinde destek için elinden ne geliyorsa yapmamız lazım.
Anladığım kadar özellikle genç arkadaşların en önemli sorunu işsizlik yada mesleği ile ilgili iş bulamamak. Bunun yanısıra da mesleki deneyimsizlik. O zaman bu konularıda masaya yatırmak lazım.
Ben hemen hemen tüm tarımsal siteleri inceliyorum. Ayrıca insan kaynakları iş ilanlarına da bakıyorum. Sektörel istihdam gerçekten çok az. Olan iş ilanlarıda maalesef pazarlama ağırlıklı. Bu konuya da el atmak lazım.
Ayrıca fsimsek arkadaşımızın da haklı olduğu konular var.
Ancak arkadaşımız biraz hararetli olduğu için gerçek anlatmak istedikleri yanlış anlaşılıyor zannedersem. Sevgili kardeşimizin değindiği bir çok konuya bende katılıyorum. Özellikle Tarım Bakanlığındaki bilinçsiz kadrolaşma ve ne işe yarayacağını yada yaradığını kontrol bile edemedikleri bir çok kanun ve yönetmelik var. Bizzat şahit olduğum ve yanlışlıklarla dolu bir sürü kanun ve yönetmelik var. Ayrıca Ziraat konusunda hiçbir bilgi ve deneyimi olmayan bir sürü daire müdürü ve müsteşar atanmış. DSİ'den bir çok kadro Tarım Bakanlığına kaydırılmış. Ülkemiz için büyük önem taşıyan Küresel Isınmadan kaynaklanan yetersiz su kaynaklarımızın doğru kullanılması için Ziraat Bankası aracılığıyla çiftçiye kullandırılan Basınçlı Sulama sistemleri 0 faizli krediler için yapılan projelerin %95'i yanlış yapılıyor. Bunu ne Tarım Bakanlığı denetleyebiliyor ne de Ziraat Bankası denetleyebiliyor. Aslında bu projeler kapsamında bir çok meslektaşımıza rahatlıkla istihdam yaratılabilir. Ancak ne hikmetse yetkili kimseler bunu anlamak istemiyor.
Yine kardeşimize katıldığım diğer bir konu da ; kamuda çalışan bir çok meslektaşımız "salla başını al maaşını" , "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" zihniyeti taşıdığı için bu tür sorunların tartışılmasına bile katılmıyorlar ve kendilerinden hiç bir destek alamıyoruz.
Vallahi bu konulara benim de canım çok sıkılıyor ve bazen işin içinden çıkamaz bir duruma geliyorum.Ancak bu konuları burada mutlaka dile getirmemiz ve yavaş yavaş bazı düzenlemelere imza atmamız gerekiyor.
Sevgili Selami beyden acilen destek bekliyorum.
Saygılarımla Esen Kalın..
Comment
-
Problemi anlamak, yarı yarıya çözmektir. İnsanoğlu gerçekten çok acelecidir. Sabredelim ve sağ duyu ile öncelikle bütün problemlerimizi paylaşalım. Daha sonra kolaydan zora doğru çözüm önerilerini sunup, elimizden gelenleri gerçekleştirmeye gayret edelim.
Gayret bizden, inayet Allahtan...
Comment
-
Sayın ebrar'a katılıyorum. Önce sorunların iyi tesbit edilmesi gerekiyor. Site yönetimi olarak bize düşen görevi yapmaktan çekinmeyiz. Ancak neler yapılabilir? sorusuna gelince bunu hep birlikte ortaya koymalı ve her yönüyle, konuları ayrı ayrı ortaya koymalıyız ki bunu 6 aydır yapıyoruz ve üyelerimizin katılmalarını bekliyoruz. Başka neler yapılabilir? tavsiyelerinizi bekliyorum.
Mesela YAYÇEP CD lerine kafayı takmış durumdayız. Bu CD ler ücretsiz dağıtılmalı değil mi? Bu CD ler ne için yapılmıştır? Acaba sitenin ana sayfasına bir anket açıp, YAYÇEP CD leri ücretsiz olsun diye bir kampanya mı başlatsak? ilk aklıma gelen, en kolay bir çalışma bu olabilir, ne dersiniz?
Comment

Comment