fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

OKUL BAHÇESİ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• OKUL BAHÇESİ

Arkadaşlar,
    KTÜEğitim fakültesinde araştırma görevlisiyim. Doktora çalışmamı ilköğretim okullarında disiplin problemi yaşayan çocuklarla okul bahçesi üzerine yapıyorum. Planlarımızda okulda bir sera oluşturup ilgili konuların bu alanda işlenmesini sağlayacağız. bahçenin oluşum aşamalarında öğrencilerle birlikte çalışacağız. amacımız disiplin sorunu yaşayan öğrenciler üzerinde doğa terapisinin etkilerini gözlemleyebilmektir. bu konuda yardıma açık olan, önerileri olan, beraber çalışmak isteyen arkadaşlarla görüşmeye açığız. Selamlar...
    [email protected]
  • Fidanligi.com

Cevap: OKUL BAHÇESİ

bu konuda çalışma yapan Yaşar Hocanın web sitesine bakınız ve onunla diyaloga geciniz. www.evsera.com

Comment

Bu uygulama fransada yapiliyor.Ozellikle okulda yada yasam içerisindeki sorunlu olan çoçuklara mesleki okul adi altinda degisik çalismalar yaptiriliyor.Normal ana okullarinda ise çoçuklarin disiplin altina girmesi amaci ile ve sorumluluk almalarini ogretici çiçek dikme sulama faliyetlerininde yurutuldugunu biliyorum.Turkiyedede olmasi çok guzeldir.Ama once okullardaki egitim sistemindede bazi degisiklikler sart.

Comment

Fransa'da yapılan çalışmalar için kaynak gösterebilir misiniz. selamlar

Comment

Kaynak derken?

Comment

bu çalışmanın yapıldığı kent, okul yada yapan kişinin adı vb. hakkında bilginiz varsa almak istedim. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Comment

I M E LERIN TAMAMI BU TUR BIR 9ALISMA I9ERISINDEDIR.

http://www.imecarel.fr/ Sadece bir ornek

Comment

http://www.ime-ecuelles.bellan.fr/in...e%20l'IME/0102

http://www.croix-rouge.fr/Actualite/...ie-autisme-892

Comment

institut medico educatif .Devlet çatisi altinda olan bir okul sistemidir.Okulda sorunu olan çocuklarin ozellikle toplumdan dislanmamasi ve topluma geri kazandirilmasi amaci ilen yapilan çalismalar mevcuttur.Içerisinde hayvancilik ,çifçilik;demircilik,insaat ustalig,seracilik, gibi bir çok meslegi barindirir.Buradaki disiplin anlayasi normal okullarin disindadir.Tum çocuklar ozgurdur yani isteyen okulu terk edebilir.Bagliyicilik yoktur.Ancak oraya giden çocuklar terk etmezler okulu.

Comment

Bunun yaninda ana okullarda ve ilk okullarda kendi çocuklarimdan biliyorum.Ozel geziler .Yuzme havuzuna gitmeler ve bunlar haftada bir yapilmaktadir.Ormanda kros kosulari.satolari gezmeler.Gibi bir çok faliyetlersurdurulmektedir.Ozellikle kis aylarinda havuza gitmeler yogunluktadir.Cocuklarin ozellikle derslerin agir olmasindan kaynakli siralar haricide birbirleri ilen rahat dialog kurmalari ve birlikte oyunlar uretebilmeleri için uygulanmistir.Ozellikle kizim bugun havuzda yeni bir oyun ogrendik baba demesi onun mutlu oldugunu gosteren ve basarili oldugunu gosteren acikliktir.

Comment

aynı şehirde yaşadığımızdan dolayı uygulamalarınızda yardıma ihtiyacınız olursa bilgim olsun lütfen.kolay gelsin

Comment

Working...
                      X