fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Okulumuzun Bahçesi için Fidan.. (yardım)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Okulumuzun Bahçesi için Fidan.. (yardım)

Merhaba sevgili bahcesel.com üyeleri abilerim kardeşlerim.

Ben bir okulda fen ve teknoloji öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Önümüzdeki günlerde okulumuzun boş alanlarına öğrencilerimle birkaç fidan dikmek istiyorum. Bunun için de yardımınıza ihtiyacım var.

Okulumuz için ideal ağaç fidanlarını nasıl temin edebilirim? (50 cm'den büyük olmayacak) Fiyatları konusunda bilgi verebilir misiniz?

Ne tür ağaçlar dikilebilir, çevre düzenlemesi konusunda tecrübe arkadaşlar fikirlerini söyleyebilirler mi? Genelde çam dikiliyor, servi de olabilir mi?

Aralarında ne kadar mesafeyle dikmeliyiz, ileride büyüyeceğini düşünerek.?

Dikerken dibine gübre atmaya gerek var mıdır?

Ve hangi aya kadar dikim işini bitirmeliyiz? (Zannedersem naylon tüplerde kökü ve toprağıyla birlikte olan fidanların dikim zamanı çok farketmiyor, bu doğru mu?

İdeal bir dikim için hangi araç-gereçlere ihtiyacımız var?

Bu konularda yardım ve önerilerinizi bekliyorum,
    ben daha önce üyeydim ama kullanıcı adımı hatırlayamadım, mail adresim de tanımlanmayınca yeniden üye olmak zorunda kaldım. Lütfen cevapsız bırakmayın.

Hepinize bol oksijenli günler dilerim.

Cevap: Okulumuzun Bahçesi için Fidan.. (yardım)

Aziz hocam.Fidan zamanı geçti diyebilirim.Bu saatten sonra diktiğin fidanı nerede ise hergün sulaman lazım.Bir ay sonra okullar tatil olacak senin fidanlarına kim bakacak.
    Ayrıca dikim şekli ile ilgili site içersinde çok bilgi var birazcık karışır.Az da olsa size zahmet bir bakınız.

Comment

İlginiz için teşekkür ederim, yalnız noylon tüplerde toprağıyla birlikte olan fidanlar için dikim zamanı farkediyor mu? Ayrıca dikim şeklinden ziyade nerelerden temin edilebilir ve ne türler idealdir, bu konuda daha çok bilgiye ihtiyacım var. Cevaplarsanız çok sevinirim.

Edit: Eklemek istedim, sulama için gerekirse haftada birkaç kez kendim gider sularım, onun sorun olacağını sanmıyorum.

Comment

Hocam yerinizin neresi oldugunu yazmamışsınız.Fidan çeşitleri iklime göre değişiklik arz eder.Tüplu fidan bu mevsimde dikimi yapılır ancak dediğim gibi önümüz sıcak aylar .Sulama işi ciddi. Yazın sulama yapamaz iiseniz yazık olur emeğinize.Bana göre siz Dikim işleminizi Ekim-Kasım ayına erteleyin.

Comment

Sakaryadan olduğum yazılı, göremediniz demek ki, bu kadar zor olacağını düşünmemiştim. Ekim Kasım bana göre geç, son sınıflar mezun olmadan dikimi yapmalıyız.

Comment

Hocam kusura bakmayın yazınızı ras gele gördüm bende öğretmenim.Gayretleriniz çok güzel inanın ağaçların hepsi güzel yeterki ağaçlandırın
            Benim için mesela çınar. Okulum Uşagın çevre düzenlemesi en iyi olan okul seçildi.
            Nedikildiği çokta öenemli deği
            HADİ YAKINLARDAKİ FİDANCILAR BİRAZ KATKINIZ OLSUN
            OLACAKLARINADA İNANIYORUM
            Saygılarımla

Comment

merhaba sayın biyologist
              sanırım bu konuda size yardımcı olabıleceğim.
              hangi şehir de yaşıyorsunuz. açık adresinizi yazzarsanız size yardımcı olabılecek arkadaşlarla irtibata geçebilelim.
              yarıca şehiri yazarsanız bölgenize uygun fidan ve ağaç yardımında bulunmuş olacağız.

saygılar...

Comment

Yeniden merhaba. zelal kardeşim, teşekkür ederim. Özel mesaj yazdım, en kısa sürede cevabınızı bekleyeceğim.

Comment

Flood yaptığım için üzgünüm ama sevgili yöneticiler, zelal adlı üyeye mail yoluyla nasıl ulaşabilirim. Bana lütfen yardımcı olun. Özel mesajını ne zaman okumaya girer bilemiyorum. Saygılarımla...

Comment

Cevap bekliyorum. Saygılarımla...

Comment

Bu başlığı okuyan bir yönetici yok mu?

Comment

Tam emin değilim fıstık çamıda olabilir.Eğer fıstık çam fidelerimi size bağışyabilirim 50 adet

Comment

Memnun olurum. İletişime geçebilir miyiz?

Comment

biyologist arkadaş sen buralarda boşuna fidan arıyorsun orman müdürlüklerine gitsen sana yardım cı olurlar bence ama yinede bilmiyorum ama fidan verirler sana çam fidanı falan öbür türlü buralarda zor fidan bulursun ama bir orman dairesindeki yetkililerle görüş çünkü hiçbir okul ağaca para vermez benim bildiğim orman müdürlükleri yardımcı olur sonuçta onlar oağaçları doğayı güzelleştirmek için üretiyolar sende okulunu güzelleştireceksin yeşillendireceksin yani aynı konuya hizmet edeceksiniz gibi öle yoksa burada bu iş zor olur ama sen okul için ceviz satın alacağım desen bir sürü ağaççı sana reklam verirdi

Comment

nisal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Tam emin değilim fıstık çamıda olabilir.Eğer fıstık çam fidelerimi size bağışyabilirim 50 adet

örnek insan

Comment

Working...
                              X