fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tanışma

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• tanışma

arkadaşlar aranıza yeni katıldım umarım güzel bir arkadaşlık ortamı kurabiliriz. arıcılık ve arılarla ilgilenen arkadaşlarla tanışmak isterim.

Cevap: tanışma

Sayın üyemiz hoş geldiniz. Bu sene Doğu ve içanadolu bal yönunden iyi bir sezon geciriyor.Aldıgım haberlere göre üretiçi memnun işini severek ve ona ilği göstrerek yapan arıcı her sezon karlı çıkar.500 dekar bugday ekimi ile ugraşmaktan ise 70-100 kovan arısı olan ondan daha iyi kazanır.Bol kazanclar dileğimle.

Comment

tabiki öyle benim heniz çok kovanım yok ama arıcılık okumak için aydına gidiyorum bu sene gelecekte elmdeki kovanları çoğaltmak hayalim arı iyi bakılırsa insana çok kazandıracak bri canlı ilginize teşekkür ederim. tanıştığımıza memnun oldum

Comment

Arcılık konusunda 3 yıl kurs verdim sıkıntınız ve sorunuz olursa anladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Comment

Sayın Ubeyd, 10 parmağınızda 10 marifet maşallah. Bu özelliğinizi de öğrenmiş olduk.

Comment

umarım bilgilerinizden faydalanmak nasip olur

Comment

Ben bu işten anlamam abii benim işim beslemek ve beslenmek ben ii bal yerim tabiiki her ziraat mühendisi kadar benimde bilgim vardır ama benim işim beslemek ve beslenmek üstad hoş geldin siteye ama fidan ve bitki besleme konusunda ne sormak istiyorsan tecrübemi ve bilgelerimi paylaşırım bilmediklerimide öğrenirim ilim bir derya biz nokta kadar biliyoruz slm ve dua ile

Comment

sağolun benim hayalim seracılık ta arıları kullanarak hormansuz üretim yapabilmek bombus arılarını üretmek ülkemizi yurt dışından kendi arılarımızı para vererek getirmekten kurtarmak hayalim olan okula busene gidiyorum kaydımı yaptırdım bahçemizde var ancak şu an bir ekim yapmıyorum önümdeki iki sene boyunca okulumu bitirip belkide 4 yıla çıkartıp arılar konusunda yeterli bilgiye sahip oldduğumda işallah çok farklı olacak sayın kardelen istediğiniz bal olsun şimdilik kovan saım az ama şükür arılarım beni tatmin edecek ürün verdiler bal konusunda sıkıntınız olmasın bir haber vermenize bakar yani kiraz üretimi ve hangi kiraz türüne ağırlık vermek gerektiği konusunda bir fikriniz varmıdır varsa paylaşırsanız benimle sevinirm

Comment

Var ama yer neresi iklimsel ve toprak verileri olursa ii olur özellikle son on yılın sıcaklık dereceleri ç.ok önemli bunları rahatlıkla elde edebiliyorsunuz. ben bildiğimi paylaşırım size çeşitten tutunda gübreleme ve verim değerleine kadar bildiğimi sölerim bu arada hangi okulu kazandınız

Comment

inşallah okula gidince şevkin ve bu azmin kırılmaz.Çünkü okulun verdiği pek bir şey yok

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      inşallah okula gidince şevkin ve bu azmin kırılmaz.Çünkü okulun verdiği pek bir şey yok

adnan menderes üniversitesi aydın çine arıcılık bölümü işallah başarılı olmak istiyorum. hocam okulun iki senemi boşuna harcayacağını çok insan söylüyor masrafa yazık diyorlar ama şunu biliyorumki küçük küçücük bir faydası olsa değer benim için. gittim kayıt olmaya beklediğim hayal ettiğim gibi değil okul başka dallarda ögrenciler var arıcılık da ise sanırım 5 kişi var
                      bilmiyorum bir macera ya atıldım bu masrafla arılarımı çogalta bilirdim diyorum bazen gitmek gelmek bile bir kovan parası neredeyse. ama o diplomayı alacağım ve onlar öğretmese bile ben öğreneceğim çünkü 19 yaşımdan beri bunu istiyorum gerisi içinde nasip diyorum ben çalışır didinir o okulu bitiririm yaş biraz yüksek ama olsun haytan alacağım çok güzellikler var bunun için iki seneye de katlanırım hocam

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Var ama yer neresi iklimsel ve toprak verileri olursa ii olur özellikle son on yılın sıcaklık dereceleri ç.ok önemli bunları rahatlıkla elde edebiliyorsunuz. ben bildiğimi paylaşırım size çeşitten tutunda gübreleme ve verim değerleine kadar bildiğimi sölerim bu arada hangi okulu kazandınız
                        yalova gacık köyü sanırım metoroloji veriyor o sıcaklık degerlerini bahçem eskiden beri kirazlık ve bakımsız toprak analizini yaptırmam gerek ilk önce şu ara okula hazırlık var biraz yogun işallah bu sene için fidanlığımı oluşturmak istiyorum

Comment

Ben ii bilirim oraları hayırdır köyün mrkezindenmisiniz yoksa dışardan yer alıpta yerleşmemi bu arada ben sizinle bir ara görüşüp yeri net olarak görmrk isterim evet ayrıntılı bilgiyi tarım il müdürlüğümden alabilirsiniz. Ayrıca sizin köyünüz çiftlikköye bağlı değilmi yer olarak köye yakınmı yoksa tepelerdeki arazilerdemi denizi görmesi daha ii olur. Eskiden beri kirazlıksa hangi türler var acaba onuda söleyin ii olur

Comment

Çine çok güzel yerdir diploma sadece bazılarına etiket koyar türkiyede o lazım zaten Prof. tamam bitti adamın yayını yok ama prof. onun için sen etiketini al ayrıca ubeyd bu bilgileri manavda öğrenmedi ye hepsinin alt desteği okuldur okul sana alt yapıyı ve etiketi verir gerisi sana kalmış herkes kendi önünden yer ve herkes kendini kendisi allahın yardımı ile geliştirir saygılarımla

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Ben ii bilirim oraları hayırdır köyün mrkezindenmisiniz yoksa dışardan yer alıpta yerleşmemi bu arada ben sizinle bir ara görüşüp yeri net olarak görmrk isterim evet ayrıntılı bilgiyi tarım il müdürlüğümden alabilirsiniz. Ayrıca sizin köyünüz çiftlikköye bağlı değilmi yer olarak köye yakınmı yoksa tepelerdeki arazilerdemi denizi görmesi daha ii olur. Eskiden beri kirazlıksa hangi türler var acaba onuda söleyin ii olur
                              annem köyün yerlisi evet çiftlik köyle bağlantılı türleri tam bilmiyorum bahçemiz köy sınırında sayılır ben karamürselde yaşıyorum şu an sizi ararım görüşmeyi fikirlerinizi almayı bende isterim eğer gacık köyünü biliyorsanız bahçemiz karanlık mezarlığın yanında içinde değişik kirazlar vardı ama şimdi çok eski ağaçlar kaldı bakıomsız rahmetli dayım çok uğraşırdı biz aksattık iste bakmadık sonuç ta ata sözü buldu bizi

Comment

Working...
                              X